exclamation-circle Modulok összeakadása

Több
2016 ápr. 19 22:44 #1 Írta: laszlo.sovari
Modulok összeakadása téma létrehozva laszlo.sovari által
Szervusztok!

Frissen regeltem, kezdő vagyok... lehet, hogy bénán írom...

Joomla! 2.5.27 és VirtueMart 2.6.22

Alábbiakban kérem a segítséget:
Az oldalon (horgaszat-webshop.hu) van két modul, ami összeakad. A VirtueMart Kategóriák modul (bal oldali függőleges menüsáv), illetve az Art Image Cycle modul (főoldal Slideshow), azaz a slideshow valamiért megakadt. Még 22-én normálisan ment, nem tudok semmilyen változásról, ami okozhatta (sem feltöltés, sem beállítás).
Azt tapasztaltam, hogy ha leveszem a kategóriákat, a slideshow hibátlanul megy. Bármelyik pozícióba is teszem át a kategóriákat, illetve a slide-ot, összeakadnak. Az oldal vizsgálatakor java futtatási hibára hivatkozik, de nem látom valósnak az ott leírt hibákat...
Szóval 2 napja kuplungozok rajta (beállítás módosításokkal), egyelőre sikertelenül.

Előre is köszönöm!

SóváriLászló

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2016 ápr. 20 07:21 #2 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: Modulok összeakadása
Az nem lehet, hogy túl sok képet (38 darabot) tettél a slideshow-ba? (javascript memóriakezelés...?)
Én a helyedben kipróbálnám előbb 4-5 képpel, s ha akkor oké, akkor emelném néhány képpel.
Egyébként feleslegesnek tartok ennyi képet vetíteni, ha figyelembe vesszük, hogy az oldal látogatója "mozog az oldalon", s nem ül fél órán át a címlap előtt - mert az csak a „Kezdőlap” menüponthoz van hozzárendelve -, hogy a diavetítésben gyönyörködjön. Az oldal böngészésekor a slideshow általában amúgy is mindig az elejéről kezdi a vetítést (hacsak nem random-ra állítod a képsorrendet), így kevés az esély, hogy az összes (38) képet meg tudod neki mutatni.

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: laszlo.sovari

Több
2016 ápr. 20 07:33 #3 Írta: Zotius
Az is furcsa ebben a dologban, hogy a slideshow modul még az inline css-ben lévő formázó utasításoknak sem fogad szót, pl. a border-radius (sarok lekerekítése) sem működik... A kódban ez látható:
.pics { height: 473px; width: 710px; padding: 0px; margin: 0; overflow: hidden } .pics img { height: 473px; width: 710px; padding: 0;  background-color: #eee; top:0; left:0 } .pics img {  -moz-border-radius: 10px; -webkit-border-radius: 20px; }
Egyébként pedig már illő lenne a Joomlát frissíteni a legújabb verzióra a 2.5.27-ről, mielőtt a huncut hackerek feltörik az oldaladat :(

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)

Több
2016 ápr. 20 07:44 #4 Írta: laszlo.sovari
laszlo.sovari válaszolt a következő témában: Modulok összeakadása
Nos, az a helyzet, hogy múlt hét péntek-szombatig normálisan működött 38 képpel. Azóta, sajnos nincs mihez kötni azt, hogy megállt. Ettől függetlenül teljesen logikus amit mondasz (nem én vagyok a tulaj, eddig eszembe sem jutott, hogy nagy valószínűséggel senki sem várja végig a slide-ot).
Mindenesetre most csak 4 db kép van a slide-ban, és egycsapásra nem változott semmi... :-(
Persze köszönöm a tippet, erre nem is gondoltam volna, hogy esetleg javascript memóriakezelési hiba is lehet.

SóváriLászló

Több
2016 ápr. 20 07:50 #5 Írta: laszlo.sovari
Nos, igen, fura.
Azt vettem észre, hogy ha az értékek mögé nem teszek "mértékegységet", azaz px-et, akkor nem veszi figyelembe. De a lekerekítést a webkit-border-radius 20px -re hajtja végre, azaz lekerekíti.

A frissítést azért nem csináltam még meg, mert a használt template joomla 1.5-re készült (azt mondták még elmegy 2.5-ön is), de nem tudom, hogyan viselkedne 3.x-en. Elég aktív az oldal, így nem mertem még piszkálni, ráadásul akkor a VM-et is ajánlott lenne frissíteni (a kettő együtt meg már bele sem merek gondolni, mi van, ha szétesik...).
Szóval nincs benne tapasztalatom.
Mindenesetre csináltam egy komplett webhely mentést és lehet hogy mégis belevágok...

SóváriLászló

Több
2016 ápr. 20 08:13 - 2016 ápr. 20 08:18 #6 Írta: Zotius
Tovább vizsgálgattam az oldalt, és ezt találtam:
Valami gond a jQuery függvényekkel lehet.

konkrétan ez:

Belenéztem a jQuery fejlécébe, s látható, hogy ez egy elég régi verzió. (Aktuális verzió: jQuery 2.2.3)
/*
 * jQuery JavaScript Library v1.3.2
 * http://jquery.com/
 *
 * Copyright (c) 2009 John Resig
 * Dual licensed under the MIT and GPL licenses.
 * http://docs.jquery.com/License
 *
 * Date: 2009-02-19 17:34:21 -0500 (Thu, 19 Feb 2009)
 * Revision: 6246
 */

Szóval, mindenképp szükséges a verzióváltás. A sablon miatt meg ne aggódj, azon könnyű segíteni. Ahogy elnézem, nem egy túl extra elrendezés, ezt könnyű összehozni akár még a Gantry 5-tel is. :D

Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 2016 ápr. 20 08:18 Zotius által.

Több
2016 ápr. 20 08:29 #7 Írta: Zotius

laszlo.sovari írta: Nos, igen, fura.
Azt vettem észre, hogy ha az értékek mögé nem teszek "mértékegységet", azaz px-et, akkor nem veszi figyelembe. De a lekerekítést a webkit-border-radius 20px -re hajtja végre, azaz lekerekíti.

Hát persze. A mértékegység feltüntetése szükséges. Azonban a különböző böngészőknek való megfelelés érdekében szükséges, többféle "border-radius" definíció
.pics img {  -moz-border-radius: 10px; -webkit-border-radius: 20px; }
közül hiányzott egy:
.pics img {  border-radius: 10px; -moz-border-radius: 10px; -webkit-border-radius: 20px; }
Ha beírtam a hiányzó kódot, akkor már az általam használt Firefox böngészőben is látható a kerekítés.

Több
2016 ápr. 20 11:50 #8 Írta: csezo
csezo válaszolt a következő témában: Modulok összeakadása
Zotiusnak teljesen igaza van, frissíts mielőbb!!

DE:

Semmiképpen ne az élő rendszert, az nagyon vicces eredményeket tud hozni. Készíts egy másolatot, és azt

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.

Több
2016 ápr. 20 15:05 #9 Írta: laszlo.sovari
Összefoglalva?
Tehát az lehet a gond, hogy a régi jQuery már nem tudja rendesen futtatni?
Azt a Joomla! 3.x-re és/vagy a VM 3.x-re frissítéssel lehet/kell megoldani, avagy külön kell?
A másolatot hogyan gondoltad "csezo"? Telepítsek le PC-re egy keretrendszert, oda csináljak egy másolatot a teljes weboldalról és amikor kész, a teljes weboldal mentést töltsem vissza? Esetleg van egyszerűbb/kézenfekvőbb megoldás? Továbbá ez valószínűleg megoldja a hibát? Ha tévúton járok akkor kiáltsatok rám...
Ugye, a 61-es sorban, ahol a hiba van, amit aláhúztál "Zotius", ott az szerepel, hogy váltogatja a képeket, x időtúllépéssel és x sebességgel. Ez a kód automatikusan van ott. Ha alapértelmezettre állítom (kitörlöm a scriptet), akkor visszaállnak a gyári értékek, de akkor is ugyanígy viselkedik, csak kisebb képméretben...

SóváriLászló

Több
2016 ápr. 20 15:33 #10 Írta: laszlo.sovari
A másolatot hogyan gondoltad "csezo"? Telepítsek le PC-re egy keretrendszert, oda csináljak egy másolatot a teljes weboldalról és amikor kész, a teljes weboldal mentést töltsem vissza? Esetleg van egyszerűbb/kézenfekvőbb megoldás? Továbbá ez valószínűleg megoldja a hibát? Ha tévúton járok akkor kiáltsatok rám...

SóváriLászló