• 2005. szeptember 15-én került kiadásra a Joomla! 1.0. A verzió alapja a Mambo 4.5.2.3-as verziója, amiben számos hibajavítás mellett egy közepes szintű biztonsági rés is foltozásra került.
 • 2008. január 21-én került kiadásra a Joomla! 1.5. A bővítmények építése az új alkalmazásprogramozási felületnek (API-nak) köszönhetően sokkal könnyebb és gyorsabb lett. A letisztultabb felhasználói felület egyszerűbb adminisztrációt tett lehetővé. A kibővített karakterkészletek, a jobbról balra szövegirányú nyelvek támogatása, továbbá a felhasználói oldalon és az adminisztrációban előforduló statikus szövegek lefordítása lehetővé tette a rendszer többnyelvű használatát. Az elrendezések használata, valamint a sablonparaméterek teljes kontrollt biztosítottak a fejlesztőknek a webhely arculatában.
 • 2011. január 10-én került kiadásra a Joomla! 2.0 (1.6). Ebben a verzióban került kiadásra az új hozzáféréskezelő-rendszer, az átdolgozott kategória architektúra, továbbá a megújult adminisztrációs felület is itt mutatkozott be először.
 • 2011. július 19-én került kiadásra a Joomla! 2.1 (1.7). A számos biztonsági hiba javítása mellett továbbfejlesztett adatmigrációt is már támogatott.
 • 2012. január 24-én került kiadásra a Joomla! 2.5. A verzióban sok kisebb és hasznos új szolgáltatás mellett bevezetésre kerül a Joomla! frissítési értesítő, amely jelzi aa felhasználó számára az alaprendszer, és a telepített bővítmények új frissítéseinek elérhetőségét.
 • 2012. szeptember 27-én került kiadásra a Joomla 3.0. A számos újdonságai közül a legfontosabb, hogy a Joomla! a vezető CMS-ek közül elsőként támogatja rendszerszinten a weboldalak mobilos megjelenítését.
 • 2013. április 24-én került kiadásra a Joomla 3.1. A verzió legnagyobb újdonsága, hogy bekerült a szolgáltatások közé a natív címkézési funkció.
 • 2013. november 6-án került kiadásra a Joomla! 3.2. A verzióvan bevezetésre került a tartalom verziókövetés, a Joomla! áruház, a RAD réteg, kétfaktoros azonosítás, BCrypt titkosítás valamint továbbfejlesztésre került a kiszolgálói oldal adminisztrációs eszközei, a sablonkezelő, továbbá számos kisebb fejlesztés is az alaprendszer részévé vált.
 • 2014. április 30-án került kiadása a Joomla! 3.3. A verzióban lecserélésre kerültek az alapértlemezetten használt MooTools kódok jQuery-re, valamint bekerül a mikro-adatok szemantikus támogatása, a felhő alapú tárolási megoldások támogatása, valamint a felhasználói oldalon történő modulszerkesztés.
 • 2015. február 24-én került kiadásra a Joomla! 3.4 A verzióban eltávolításra került a Weblinkek komponens, amely mostantól külön telepíthetó bővítményként érhető el, valamint bekerült a rendszerbe a Recaptcha 2.0-ás verziója.
 • 2016. március 21-én került kiadásra a Joomla! 3.5. A verzióban bevezetésre került a PHP 7 támogatása, valamint bekerült egy frissítési értesítő bővítmény, amely a felhasználónak ímél formájában jelzi, ha új frissítés érhető el a rendszerben.
 • 2016. július 12-én került kiadásra a Joomla! 3.6. A verzióban továbbfejlesztésre került a Joomla! frissítés komponens, amely segítségével most már egy kattintással újratelepíthetjük a Joomla! rendszerfájlokat, valamint mostantól már a cikkek írása közben is létre tudunk hozni új kategóriákat.