file Hogyan készíthetek a Wordpressben is megtalálható "egyszerű oldalt" a Joomlában?

Több
2015 okt. 03 00:14 #1 Írta: csicsa55
Hiányolok egy funkciót joomlában, ami már rég óta benne van a wordpressben meg drupalban is.
Ez az úgynevezett egyszerű oldal. Egyszerű alatt azt értem, hogy nem cikk. Tehát semmiféle információt nem tartalmaz, hogy ki készítette, mikor és mikor publikálta, milyen kategóriához van rendelve stb. Tehát egy olyan tartalmi elem, amely állandó, sohasem vagy csak ritkán változik. A hab a tortán az lenne, ha a szöveget nem is tárolná adatbázisban, de ez csak egy apró extra.
Ezt máig nem tudja joomla, ezért keresek erre a problémára egy modult - ha egyáltalán létezik.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2015 okt. 03 08:47 #2 Írta: csezo
Mint majdnem mindenre szerintem erre is több megoldás létezik.
Én egészen biztos, hogy egyéni HTML modullal oldanám (illetve szoktam megoldani az ilyen problémát. És ez egy ideje része a joomlanak

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.

Több
2015 okt. 03 16:21 #3 Írta: kisgal
Nem biztos, de azért nézd meg hátha erre gondolsz :)

extensions.joomla.org/extension/blank-component

Több
2015 okt. 04 09:54 - 2015 okt. 04 09:56 #4 Írta: Zotius

csicsa55 írta: ... egy olyan tartalmi elem, amely állandó, sohasem vagy csak ritkán változik.

Ezt nevezzük általában statikus weboldalnak (*.htm, *.html)... :)

csicsa55 írta: ... keresek erre a problémára egy modult - ha egyáltalán létezik.

Ez a modul a Joomlában "Fűző"-nek nevezett modul, mely ősidők óta benne van. Bármilyen weboldal tartalmát modulban jeleníti meg. :D

Hozd létre a statikus weboldaladat egy almappában, amelyet a "Fűző" modul segítségével bárhova elhelyezhetsz a honlapon.

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Utolsó szerkesztés: 2015 okt. 04 09:56 Zotius által.

Több
2015 okt. 11 11:46 #5 Írta: csicsa55
Ezt ismerem, de ez adatbázisba teszi a tartalmat.

Több
2015 okt. 11 11:49 #6 Írta: csicsa55
Ez lehet, hogy jó lenne, de nem merem feltelepíteni, mert már elég régi, ráadásul garantáltan csak a 3.0-val működik. Olyan komponenssel már találkoztam, ami működött 3.2-vel, de 3.4gyel már nem.

Több
2015 okt. 11 11:51 #7 Írta: csicsa55
A fűzőt még régen - talán az 1.5-ös joomlánál - alkalmaztam, de ott az rémlik, framebe tette, bár lehet rosszul emlékszem.

Több
2015 okt. 11 16:43 #8 Írta: Zotius

csicsa55 írta: A fűzőt még régen - talán az 1.5-ös joomlánál - alkalmaztam, de ott az rémlik, framebe tette, bár lehet rosszul emlékszem.

Jól emlékszel. A témafelvetésnél nem jelezted, hogy nem frame-et akarsz. A (külső) statikus weboldal megjelenítésnek viszont eleget tesz. :)

Esetleg próbáld ki ezt: Custom HTML Advanced , Leírása a JED-en itt .
Hasonló a Custom HTML modulhoz, annyi különbséggel, hogy egyedi html kód mellett egyedi php kód beillesztését is lehetővé teszi. Így egy sima include utasítással bármilyen külső kódot (*.htm, *.php) vagy akár szöveges fájlt is (*.txt) beszippanthatsz a modulba:
include 'alkonyvtarneve/fajlneve.php';
Minták itt . A felső „showcase” pozícióba egy .txt fájlt, a „sidebar-a” pozícióba pedig egy html fájlt include-oltam ezzel a módszerrel.

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)

Több
2015 okt. 12 11:35 - 2015 okt. 12 11:37 #9 Írta: freepetya
Végigolvasva az értekezést, Csics55 felejts el a Drupalos gondolkodást legalább is addig amíg joomla-val foglalkozol :) . A Joomla-ban nincsenek külön tartalomtípusok, itt kategóriák vannak. Simán írsz egy cikket, ahol minden többlet infót - szerző -létrehozás dátuma stb akár cikkenként, akár menüpontonként ki- és bekapcsolhatsz.
Utolsó szerkesztés: 2015 okt. 12 11:37 freepetya által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: csicsa55