file Jobb klikk tiltás, adatvédelemre megoldási ötletek

Több
2015 jún. 10 09:02 #1 Írta: Petrov12
Jobb klikk tiltás, adatvédelemre megoldási ötletek téma létrehozva Petrov12 által
Hali,

Van valami tapasztalata valakinek ilyen jobb klikk védő bővítményekkel, javasolni tudtok ilyet?
Esetleg egy olyat is amelyikkel csak egy bizonyos cikk/oldalon lenne aktív a védelem?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2015 jún. 10 10:20 #2 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Jobb klikk tiltás, adatvédelemre megoldási ötletek
Véleményem szerint az ilyen jobb klikk alapú védelmek nem igazán hatásosak, mert ha tiltod a JS betöltését, akkor a védelem már kijátszható. Ráadásul már nem 1-2 darab olyan böngészőhöz írt bővítményt láttam, amelyek kifejezetten ezeket a védelmi scipteket tiltja egy szimpla telepítéssel.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Petrov12

Több
2015 jún. 10 16:04 #3 Írta: Isodius
Isodius válaszolt a következő témában: Jobb klikk tiltás, adatvédelemre megoldási ötletek
Én erre 2 bővítményt használok párban, amelyek nagyon jól kiegészítik egymást. Igaz, ezek fizetősek, de az áruk (összesen kb. 11-12 ezer forint) még nem vészes. A yKhoon Advanced Content Protector a másolásvédelmet biztosítja, szerintem elég hatékonyan, a yKhoon HTML Protector pedig a forráskódot titkosítja, így onnan sem lehet a tartalmat kimásolni. Egyébként ez utóbbi az email cím gyűjtögető robotok ellen is jó védelmet nyújt. A weboldalamon ki is tudod próbálni, ott a regisztrációval nem rendelkező látogatók számára mindez aktív.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Petrov12

Több
2015 jún. 10 17:00 - 2015 jún. 10 18:09 #4 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Jobb klikk tiltás, adatvédelemre megoldási ötletek
Igen, ennek a két beépülőmodulnak a közös használata már elég hatékony.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 2015 jún. 10 18:09 Balázs által.

Több
2015 jún. 10 17:31 #5 Írta: Isodius
Isodius válaszolt a következő témában: Jobb klikk tiltás, adatvédelemre megoldási ötletek
Azt el is felejtettem említeni, hogy a html titkosítás a keresőmotorok előtt nyitva hagyja az utat, így Google és társai azért képesek bekukkantani hozzánk.

Több
2015 jún. 11 21:32 #6 Írta: Beni
Beni válaszolt a következő témában: Jobb klikk tiltás, adatvédelemre megoldási ötletek
Azért az F12 ellen ez sem véd... Elég egyszerű még minden védelem ellenére is másolni - képet, szöveget...stb

Több
2015 jún. 23 13:48 #7 Írta: Isodius
Mondjuk a képek másolása eddig sem volt lehetetlen, mert az oldal adatai, majd a média fülön minden kép lementhető. Ezt nem lehet kivédeni. Viszont a szöveghez nekem F12-vel sem sikerült hozzáférni (Firefox és Chrome böngészőkkel próbáltam).

Több
2015 jún. 24 09:41 #8 Írta: jemie
jemie válaszolt a következő témában: Jobb klikk tiltás, adatvédelemre megoldási ötletek
F12-nél ha a kijelölt szövegre kattintasz akkor egy üres <p> metőt kapsz. Viszont ha arra rákattintasz akkor megjelenik a teljes szöveg ami vihető. Persze aki aki csak másolgatással csinál blogot weboldalt az ehhez a dologhoz valószinüleg sík hülye ezért tovább lép.

Nem kell megköszönni a hozzászólásomat ha úgy gondolod,hogy másnak nem akarsz segíteni.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Isodius