nyelvválasztó lista nézet

Több
2 éve 9 hónapja #16409 Írta: Mező
nyelvválasztó lista nézet téma létrehozva Mező által
Sziasztok

Megoldást keresek a problémámra. Készítek egy 10-nél több nyelű weblapot. A nyelvválasztót megjelenítem lista nézetben is. Lista nézetben minden nyelven olvashatók az elérhető nyelvek a saját nyelv szerint amelyik nyelvű oldalon éppen van. De ezek nincsenek ábécé sorrendben, mert a sorrendet a Nyelvek > Tartalomnyelvek -ben meghatározott sorrendben hajlandó csak beolvasni a program. Nyelvváltót listát létrehozhatok bármennyit, de mind csak az előbbi sorrendben olvassa be a nyelvek neveit.

Kérdéseim:  ezen, hogy tudok változtatni, hogy minden nyelvnél egyedi sorrendben jelenjenek meg a nyelvek ábécé sorrendben? Vagy van olyan hasonló funkciókra képes modul amivel ezt meg tudom csinálni? Vagy a joomla-n belül, hogy tudok egyéni html-ben ezzel a Chosen legördülő bővítménnyel listát készíteni ahogy nekem kell?
Utóbbi bőven jó lenne, csak nem tudom előhívni a Chosen legördülőt máshogy csak a nyelvválasztó lista nézetnél, pedig a joomla tartalmazza, benne van a programban.

Köszi előre is.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2 éve 9 hónapja #16411 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: nyelvválasztó lista nézet
Megoldás lehet, hogy Te magad készíted el a nyelv választást "imitáló" modult. A linkek tulajdonképpen adottak az eredeti nyelvváltó modulban, Te pedig egyedi HTML modulban elkészíted nyelvenként a neked tetsző sorrendben nyelv választást.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2 éve 9 hónapja #16412 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: nyelvválasztó lista nézet
Igen, én sem látok jobb megoldást, mint amelyet kovacshazi javasolt.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Mező

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2 éve 9 hónapja - 2 éve 9 hónapja #16413 Írta: Mező
Mező válaszolt a következő témában: nyelvválasztó lista nézet
Köszi a választ, ez jó lenne igen, a zászlókat így oldottam meg, a lista is menne select-tel, de azt a legördülőt szeretném használni ami alapból megjeleníti listanézetben a nyelveket. Ebben az aktív nyelv ki van emelve, a lista azt mutatja alapból, és van benne kereső funkció.
Erre gondolok:
[img

Kép linkje: joomla.stackexchange.com/questions/9958/...de-a-list-form-field

Ez a Chosen selector program harvesthq.github.io/chosen/ benne van a Joomla-ban. Csak nem találom a modult, hogy ha csinálok egy listát akkor milyen paranccsal tudom előhívni, hogy a listát ez jelenítse meg? Ha meglenne, csinálnék annyi listát amennyi nyelv van és azokat abc sorrendbe tudnám rendezni nyelvenként. Ez lenne a legjobb.
ezzel a legördülővel foglalkoznak a Joomla.org fórumon is: issues.joomla.org/tracker/joomla-cms/9653/

Vagy másik lehetőség, ez a bonyolultabb, már nekem mert nem vagyok programozó, a nyelvválasztó sorrendjének felülírása abc sorrendben, ehhez találtam kódot: gist.github.com/korof/8675597/ Csak, hogy ezt hova kell beilleszteni, nem tudom.
A Nyelvváltó sajnos a Tartalomnyelveknél beállított sorrendet ismeri csak, írják is a leírásban: "6. A nyelvek zászlói vagy nevei kijelzésének módját a Nyelvkezelő - Tartalomnyelvek fülön látható sorrend határozza meg." Ezt kellene valahogy felülírni, hogy abc sorrendben jelenjenek meg a nyelvek minden nyelvnél, a saját abc-jük szerint.

De az előbbi megoldás egyszerűbb lenne....

Ha van bármelyikre ötlet, jó lenne :)
 
Utolsó szerkesztés: 2 éve 9 hónapja Mező által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2 éve 9 hónapja #16414 Írta: Mező
Mező válaszolt a következő témában: nyelvválasztó lista nézet
Köszi a választ, küldtem a másikra bővebb írást.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2 éve 8 hónapja - 2 éve 8 hónapja #16429 Írta: Mező
Mező válaszolt a következő témában: nyelvválasztó lista nézet
Még mindig nincs megoldás. Joomla Admin felületen Modulokban létrehoztam két nyelvváltó lista nézetet. Mert ahány nyelv van annyit lehet létrehozni. De ezeket nem lehet egyedi módon konfigurálni. Akkor minek lehet létrehozni minden nyelvhez külön őket? Így nincs sok értelme.

Közben itt a Modulok menüben ha modulok között akarok keresni, használhatom a szűrést nyelvek szerint és abban abc sorrendben vannak a nyelvek felsorolva, nem a Tartalomnyelvek listája szerint. Ez kellene nekem a front oldalon is. Tehát a joomla programban benne van az abc sorrend is nyelvi lista nézetben, de hol? :)

Ha van ötlete bárkinek, örülnék, egy ilyen banális problémára kell, hogy legyen megoldás. Banális alatt értem, azt, hogy az admin felületen megy az abc rendezés a nyelveknél, de a front oldalon nem.....

 
 
 
 

Utolsó két képen látszik, hogy az országnevek angol abc szerint vannak sorrendben, jelenleg.
Utolsó szerkesztés: 2 éve 8 hónapja Mező által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!