Gantry 5 + kétnyelvű honlap + latin-ciril átváltás

Több
6 éve 3 hete - 6 éve 3 hete #13171 Írta: thehornet
Gantry 5 + kétnyelvű honlap + latin-ciril átváltás téma létrehozva thehornet által
Sziasztok!

A segítségeteket kérném, ugyanis nem vagyok egy nagy CSS/HTML/PHP guru és úgy érzem ez a feladat meghaladja a képességeimet.

Fejlesztek egy honlapot Joomla 3.8.5-ben, hozzá használnék Gantry 5.4.22-t Helium sablonnal. A honlap kétnyelvű lenne, magyar és szerb. A szerb nyelv pedig ugye két írásmódot használ: latint és cirilt. A Joomlán telepítettem a magyar és a szerb (latin) nyelveket. A Gantry Helium sablonjából van két egyforma sablon készítve (egy a magyar nyelvű oldalhoz és egy a szerb nyelvűhöz). Készítettem mindkét oldalhoz nyelvváltó modulokat is. Egyelőre tökéletesen működik minden: a magyar oldal magyarul a szerb oldal szerbül jelenik meg latin írásmóddal. És itt jön majd be a csavar...
A csavar ott van, hogy ezt a szerb (latin) oldalat meg kellene oldanom úgy is, hogy szerb-ciril oldal is legyen belőle. Azonban az a változat nem jó, hogy új nyelvként felveszerm a szerb-cirilt is, mert akkor minden szerb nyelvű tartalmat duplán kellene bevinnem (latin írásmóddal is és ciril írásmóddal is).

Találtam is rá egy megoldást, de itt áll meg a tudományom.

A megoldás ezen a github.com/ivebe/CyrLatConverter oldalon van angolul és a ivebe.com/blog/cyrillic-to-latin-and-lat...c-jquery-plugin.html oldalon van szerbül (a két oldal ugyanazon fejlesztő oldala). Ha jól értelmezem, akkor az oldalak szerint az index.html fájlba be kell másolnom egy kódrészt és akkor megjelenik egy átalakító, ami az egész oldal tartalmát átfordítja latinról cirilre vagy cirilről latinra. Ez tökéletes is lenne a számomra. Természetesen van két fájl is (nevük cyrlatconverter.js és cyrlatconverter_ignore_list_rs.js), amiket fel kell másolnom a tárhelyre. Addig eljutottam, hogy sikerült megjelenítenem az átváltót csak a szerb nyelvű oldal sablonjának segítségével, azonban a ha rákattintok a váltásra nem történik semmi. Mindez képekben:

Tehát ide tettem a kódot:


Ez jelenik meg vele a honlapon (nem működnek a váltók):Gyanús, hogy valamit rosszul csinálok, méghozzá a következőket:
1. Rosz helyre másoltam fel a cyrlatconverter.js és cyrlatconverter_ignore_list_rs.js fájlokat. Hova kellene felmásolnom őket egyáltalán, hogy a Gantry Helium stílusában előhívhassam őket?
2. A bemásoldandó kód szerint kellene, hogy egy jquery-3.2.1.min.js nevű fájl is legyen valahol a mappákban. Ezt hol találom meg?
3. Egyáltalán jó helyre írtam be a kódot a stílusba? Az alábbi képen látszik, hogy hova tettem:


Remélem tud valaki rajtam segíteni.
Köszi előre is!
Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 6 éve 3 hete thehornet által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!