Többnyelvűség beállítása után az oldal mindig átirányítási körbe kerül

Több
8 éve 8 hónapja - 8 éve 7 hónapja #7232 Írta: Sly
Üdv mindenkinek. Sok segítséget kaptam már tőletek, köszönöm!

Sajnos az a helyzet, hogy a weblapot ennek ellenére nem tudom befejezni. Több probléma van,melyeket a címben felsoroltam. Már már azt hittem készen leszek, mikor ezek a dolgok szépen kifogtak rajtam, és már hetek óta nem tudok velük mit kezdeni. Rengeteg mindent végigpróbáltam, most már muszáj ismét segítséget kérnem.

Honlapom a www.fotoartlehel.eu (pontosabban a barátomé lesz, ha végre elkészül).

1. Nyelvváltó:
Akárhogy próbálom, a honlap mindig átirányítási körbe kerül. + nem tudom, pontossan hogyan mnűködik a segédmenü. joomlacms.hu/joomla/tud%C3%A1st%C3%A1r/2...5-joomla-eset%C3%A9n
9-es pont

2. Menü átirányítás
A főlapon megjelenő képekre kattintva megjelennek az egyes képek, esküvőről, portrék, stb... . Az a gond, hogy ez a ,,Saját HTML modul'' csak akkor jeleníti meg a képeket, ha felső főmenüben is jelen van a esküvők, portrék illetve mix menüpontok. Amint inaktiválom őket a felső menüből, nem érvényes a rájuk vonatkozó hivatkozás a html modulban. Lényeg, hogy olyasvalami kellene, hogy egy főlapon megjelenő képre kattintva eljussak a képekig.

Szóval így állok. Remélem, így együtt sikerül majd végére járni ezeknek a dolgoknak, és végre pihenhetek. Igazából nem sürgős, hogy mikorra legyen meg, de kezdőként már hónapok óta ezt készítgetni elég fárasztó. Minden szabadidőmet elveszi. :-( Viszont rengeteg mindent tanultam a honlapkészítésről, és ha lesz másik ott majd valószinűleg stabilabb lábakon állok majd. Köszönöm a segítséget előre is! :-)
Utolsó szerkesztés: 8 éve 7 hónapja Balázs által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
8 éve 8 hónapja - 8 éve 8 hónapja #7233 Írta: Zotius
Menühöz, nyelvváltáshoz:
Alap szabály, hogy kell lenni egy menünek, aminél a nyelv "Mind"-re van állítva. Ha nem így teszel, hibaüzenetet kapsz:

Ez a menü lesz a backend menükezelőjében "Home" házacskával jelölve.
Nekünk viszont kell egy magyar és mondjuk egy angol menü. Igen ám, de ezeknél mi a nyelvet magyarra, illetve angolra szeretnénk beállítani. Nos, ezért kell a "segéd" menü (én csak kamu menünek hívom).

Ennél lehet nyelv az angol, senkit nem érdekel, mert mi a magyar Főmenüt és az angol Mainmenu-t fogjuk használni.
Természetesen a magyart állítjuk be alapértelmezettnek.
Talán így már világos, hogy mire való a "segédmenü".
Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 8 éve 8 hónapja Zotius által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Sly

Több
8 éve 7 hónapja #7234 Írta: Sly
Köszönöm a választ, segített megoldani a problémát. Már csak létre kell hoznom a szlovák nyelvű menüket, illetve cikkeket, és társítani a magyar nyelvű párjukhoz.

Ezen kívül, ha valaki ezt olvasná, elárulom, hogy nekem a Nyelvkezelő Tartalom fülén nem volt beállítva a használni kívánt nyelv. Végülis ez okozta a fő problémát. Mivel a nyelvek fel voltak telepítve ezért gondoltam, hogy automatikusan használni is tudom őket. Ez nem így van. A tartalom fülön, külön be kell állítani!

Több
8 éve 7 hónapja - 8 éve 7 hónapja #7240 Írta: Balázs
Ha jól emlékszem a leírás hatodik pontja erről szól, hogy létre kell hozni az új tartalom nyelvet.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 8 éve 7 hónapja Balázs által.

Több
8 éve 7 hónapja #7246 Írta: Sly
Igen ám, de azt is írja, hogy ,, Az első pár pont a Joomla magyarításának beállítását taglalja, akinek ez már meg van nyugodtan átugorhatja ezeket a részeket és kezdhet a 7-ik ponttól.'' Hát én átugrottam . Amint írtam, azt hittem a telepítéssel ez kész is van. Lényeg, hogy jó a leírás, Köszönet érte!

Több
8 éve 7 hónapja #7248 Írta: Balázs
Igen, mert magában magyarítás leírásban ezt a lépést már elvégeztük, de akkor frissítem a leírásokat.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu