- Köszönetek: 0
- Fórum
- Joomla!
- Nyelvkezelés és lokalizáció
- A főoldalra menüpontra kattintva mindig visszalép magyar nyelvre...
A főoldalra menüpontra kattintva mindig visszalép magyar nyelvre...
- nykodesign
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Létrehoztam mindenféle nyelveken a menüpontokat, modulokat... minden tökéletes, viszont amikor a "kezdőlap"-on vagyok, vált is szépen a nyelv a zászlókra kattintva, és megjelennek az ott látható cikkek és modulok, működnek a menüpontok, minden ok. De ha már az adott nyelven mondjuk angol kattintok a"home/kezdőlap" vagyis alapértelmezett menüpontra - akkor az egész lapom átvált magyarra...
Nem tudom hol keressem a hibát...

A kezdőlap blog elrendezés, látszólag a menüpontok a cikkek is be vannak állítva a megfelelő nyelven és társítva a további nyelvekhez...
A sablon is klónozva van a 3 nyelvre külön, mivel ő határozza meg a menüpozíciót... nem tudom ennek köze lehet e a problémához...?
Ha valakinek van valami ötlet, azt megköszönném... vagy lehet csak valami apróságot nem veszek észre...
THX
U.i.: Időközben rájöttem, hogy az alapértelmezett menüpontokkal teszi ezt... tehát amely alapértelmezetté van téve, arra kattintva bármely nyelv esetén is visszalép az eredeti (magyar) nyelvre...
Szóval ez miért??? Hol keressem a hibát???
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- nykodesign
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Modulkezelőben a "Nyelvszűrő" beállításaiban nem-re állítottam a következőt: Alapértelmezett nyelvelőtag eltávolítása: NEM
De ez azt jelenti, hogy az URL címben (magyar oldalon is szerepel a /hu)
Szóval ezen infók tudatában... valami más megoldás???
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-

Két/több nyelvű oldalnál, ha csak az url-t írod a böngésző címsorába, ezentúl automatikusan meg fog jelenni az épp aktuális nyelvi tag. De hiszen ez érthető is.
Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot

- nykodesign
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Viszont minden menüpont zökkenőmentesen működik úgy is, hogy az alapértelmezett (jelen esetben magyar) nyelvnél nem íratom ki az /hu - utótagot. .. Egyedül ezzel a menüponttal van problémája (tehát az alapértelmezett menüponttal) - és így most olyan nem szép, hogy www.domainevem.hu/hu

Azért ha mégis van valami kiskapu, megoldás...

- csicsa55
-
- Távol
- Elite Member
-
- Lottó
- Köszönetek: 55
Zotius írta: Ezentúl a magyar nyelvnél is ott lesz az url-ben a választott/kijelölt nyelv jele. Ezen sajnos nem tudsz változtatni...
De igen!

- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-

Nálam a céges oldalakon van egy "kamunyelv" (ami sehol sem látható, csak az admin menüben), és mellette van külön nyelvként a magyar, illetve az angol. Valószínű ez okozza, hogy a magyarnál is ott van a /hu/
Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot

- csicsa55
-
- Távol
- Elite Member
-
- Lottó
A nyelvszűrőnél minden igen az utolsót kivéve: Másodlagos meta címkék hozzáadása
Minden nyelnek külön menüje van és minden menünek van egy főmenüpont.
És első nekifutásra az alábbi dolgokat nézném meg. Az összes nyelvi menü fő menüpontja megfelelően van-e párosítva és beállítva, hogy az adott nyelven jelenjen csak meg. Úgyszintén a főmenüpontokhoz a megfelelő tartalom pl kiemelt hírek magyar, kiemelt hírek angol és beállítva, hogy a megadott nyelven jelenjen meg. Gyakori hiba, hogy valamelyik cikknél vagy menüpontnál a nyelv mindre van állítva.
A keresőoptimalizálás beállításainál a Utótag hozzáadása az URL-címhez és az Utótag hozzáadása az URL-címhez nemre van állítva, a többi mind igenre.
- csicsa55
-
- Távol
- Elite Member
-
- Lottó
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-

- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
Bingo! Itt a megoldás. 5*!csicsa55 írta: Az én beállításaim a leose.hu oldalnál:
A nyelvszűrőnél minden igen az utolsót kivéve: Másodlagos meta címkék hozzáadása
Nálam az "Alapértelmezett nyelv előtag eltévolítása "NEM"-re volt állítva. Váltottam, s most már az alapértelmezettnél nincs kint a /hu/