- Köszönetek: 0
Nyelvtelepítés - írási jog nélkül
- Micimackó
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
9 éve 10 hónapja - 9 éve 10 hónapja #3531
Írta: Micimackó
Nyelvtelepítés - írási jog nélkül téma létrehozva Micimackó által
Sziasztok!
Több órát elszórakoztam azzal, hogy az angol telepített Joomla oldalam magyarosítsam. A szerveren a Joomla nem rendelkezik írási joggal.
1. Letöltöttem a hivatalos oldalról a nyelvi fájlokat. Csak a "site" résszel foglalkoztam. Kitömörítettem.
2. A kitömörített állományokat feltöltöttem a /www/language/hu-HU/ könyvtárba.
3. Az install.xml állományból kitöröltem a <files></files> közti részt. A fájlneveket. Ezt nyilván feltöltés előtt is lehetett volna.
4. Az Extension Manager segítségével telepítettem a nyelvet a www/language/hu-HU/ könyvtárból.
5. A nyelv megjelenik a nyelvválasztóban, itt kiválasztottam.
A Joomla felülete magyar - az admin rész nyílván nem.
Mézesbödön!
Több órát elszórakoztam azzal, hogy az angol telepített Joomla oldalam magyarosítsam. A szerveren a Joomla nem rendelkezik írási joggal.
1. Letöltöttem a hivatalos oldalról a nyelvi fájlokat. Csak a "site" résszel foglalkoztam. Kitömörítettem.
2. A kitömörített állományokat feltöltöttem a /www/language/hu-HU/ könyvtárba.
3. Az install.xml állományból kitöröltem a <files></files> közti részt. A fájlneveket. Ezt nyilván feltöltés előtt is lehetett volna.
4. Az Extension Manager segítségével telepítettem a nyelvet a www/language/hu-HU/ könyvtárból.
5. A nyelv megjelenik a nyelvválasztóban, itt kiválasztottam.
A Joomla felülete magyar - az admin rész nyílván nem.
Mézesbödön!
Utolsó szerkesztés: 9 éve 10 hónapja Micimackó által.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
9 éve 10 hónapja #3534
Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Nyelvtelepítés - írási jog nélkül
Egy nyelvi csomagban általában 2 további csomag található + 1 telepítési xml.
Az admin_hu-HU.zip tartalmát a /../administrator/language/hu-HU/ mappába kell kitömöríteni.
A site_hu-HU.zip tartalmát pedig a /../language/hu-HU/mappába kell kitömöríteni.
Az admin_hu-HU.zip tartalmát a /../administrator/language/hu-HU/ mappába kell kitömöríteni.
A site_hu-HU.zip tartalmát pedig a /../language/hu-HU/mappába kell kitömöríteni.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
- Micimackó
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
9 éve 10 hónapja #3536
Micimackó válaszolt a következő témában: Nyelvtelepítés - írási jog nélkül
Az admin felület kiválóan megfelel angol nyelven is. Ezért nem foglalkoztam vele.
Hiába tömöríted ki, ha nem veszed ki az xml-ből a fájlneveket, másolni akarja majd a fájlokat. Akkor is, ha a rendes helyükön vannak. Ezt meg írási jog nélkül nem lehet. Ezért töröltem az xml-ből e sorokat. A fentiekben leírtak alapján megcsináltam és működik.
Hiába tömöríted ki, ha nem veszed ki az xml-ből a fájlneveket, másolni akarja majd a fájlokat. Akkor is, ha a rendes helyükön vannak. Ezt meg írási jog nélkül nem lehet. Ezért töröltem az xml-ből e sorokat. A fentiekben leírtak alapján megcsináltam és működik.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
9 éve 10 hónapja #3537
Ha nincs írási jog, akkor próbáltad már az FTP-réteg bekapcsolását? (Rendszer -> Globális konfiguráció -> Kiszolgáló -> FTP-beállítások -> FTP engedélyezése -> Igen) Itt meg kell adni a megfelelő FTP-beállításokat.
- Micimackó
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
9 éve 10 hónapja #3538
Micimackó válaszolt a következő témában: Nyelvtelepítés - írási jog nélkül
sftp elérhetőség van csak.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
9 éve 10 hónapja - 9 éve 10 hónapja #3539
Esetleg megpróbálhatnád bekonfigurálni és ha sikerülne, akkor valószínűleg működne a bővítménytelepítés.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 10 hónapja Balázs által.