AdsManager - A hirdetések közé hogyan tudok beszúrok egy-egy Adsense vagy Etarget reklámot?

 • bagater
 • bagater profilkép Témaindító
 • Nem elérhető
 • Tapasztalt fórumozó
 • Tapasztalt fórumozó
 • megoldom a problémát
Több
6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #12178 Írta: bagater
Sziasztok!

Szeretnék kicsit "turkálni" az index.php-ban. Ha megnézem az oldal forrását szépen mindent látok együtt, és ott tudok javítani, vagy különböző dolgokat csinálni.
De, ha az adminban a sablont megnyitom - konkrétan az idex.php-t, csak részleteket látok és egyben nem. Hiába nyitom meg a kis háromszögeket, kb. 100-200 sor jelenik meg. Én meg szerettem volna az 400-500-x. sort megkeresni. Nagyon béna vagyok?
Néztem több fájlt, de nem tudom, hogy tudom megtalálni.

üdv.: Gabi
Utolsó szerkesztés: 6 éve 8 hónapja bagater által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 8 hónapja #12179 Írta: Motoros
Gondolj erre úgy! Mintha konyhában lennél szakács és menüt állítanál össze. Gulyás leves esetén hús a hűtőben, liszt alsó szekrényben, burgonya (ha teszel bele) pincében. Friss zöldség a kertbe.
Az az oldal tartalom amit Te látsz - már a komplett ebéd. Előtte a "szakács" mint őrült rohangál a szerveren hogy több száz apró fájlból összerakja számodra a releváns tartalmat!

Próbálj az oldal forrásában például megjegyzést, osztályt vagy ID-t keresni. Esetleg alternatívaként a forrás fájlokban kiíratod hogy mi az állomány neve, és ezt iratod ki... Így végig tudod követni a sorrendet.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

 • bagater
 • bagater profilkép Témaindító
 • Nem elérhető
 • Tapasztalt fórumozó
 • Tapasztalt fórumozó
 • megoldom a problémát
Több
6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #12180 Írta: bagater
Köszi Motoros!
Nem szakács vagyok, csak okl. mérnök és csak autodidakta informatukus. A húst, a krumlit, a zöldséget már rég megtaláltam, sőt a hagymát is.

De most leteszem a fakanalat és tovább keresgélek. Valójában vmi ilyesmire gondoltam, ami a mellékletben szerepel.
Ha a pirossal megjelölt kicsike háromszögeket megnyitom tovább látom a részleteket és nem kell keresgélnem.

Konkrétabb leszek. AdsManagert használok és a kezdő oldalon rögtön a hirdetések jelennek meg. Mert így akarom. Gondoltam a hirdetések közé beszúrok egy-egy Adsense vagy Etarget reklámot. Ezt szerettem volna a *.html-ben megoldani. Ígérem, hogy meg fogom találni a megoldást!

Eddig mindig megfőztem a mit akartam.
Üdv Gabi
Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 6 éve 8 hónapja bagater által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #12192 Írta: Zotius
Úgy tűnik, mintha Motoros válasza kissé megbántott volna, pedig biztos vagyok benne, hogy nem bántó szándékkal írta, amit írt.
Ugyanakkor be kell látnod, hogy - legalábbis a probléma felvetésed alapján úgy tűnik - egyáltalán nem vagy képben egy php szkriptekből felépülő oldal működésével kapcsolatban, ha az oldal szerkesztésének megoldását az index.php szerkesztésével akarod kezdeni... :)
Az index.php rengeteg összetevő meghívásával, belefoglalással (include) több más szkriptől állítja össze a felhasználó számára megjelenő "végeredményt", vagyis a böngészőben látható weboldalt.
Miután az oldal tartalmi összetevői így már rendelkezésre állnak, végül az oldal megjelenését, elrendezését legfőképp a sablon szkriptjei határozzák meg.
Motoros erre utalt a szakács hasonlattal, aki a "háttérben rohangászik" (értsd: a szkriptek lefutnak a szerveren), s ezután "tálalja fel" a kész eredményt (értsd: az összerakott oldalt leküldi a kliens böngészőjébe, amit az megjelenít).
A böngészőben a forráskód tanulmányozásakor Te már a végeredményt (a kész, összerakott html kódot) látod, s nem a .php szkriptek tartalmát.

Ennyi rizsa után a lényeg:

Ha az oldalon az AdsManager-en kívül más, egyedi html szkriptekkel létrehozott hirdetést is meg akarsz jeleníteni, ezek szkriptjét (pl. az eTarget által adott, beilleszthető javascript vagy akármilyen kódot) tedd egyéni html modulba, ami egy szimpla feladat, és nem szükséges hozzá az index.php-ben való turkálás. Egyébként az ilyen turkálást is csak a php nyelv megfelelő szintű ismeretében szabad/célszerű elkezdeni, mert egyébként pár rossz utasítással, hibás szintaktikával megírt kóddal könnyen tönkrevághatod az egész oldaladat.

Remélem, válaszommal nem bántottalak meg, és a Motoros válaszával beléd fúródott szálkát is sikerült kioperálnom... :)
Utolsó szerkesztés: 6 éve 8 hónapja Zotius által. Indoklás: "ö" betű hiányzott ("böngészőben") "t" betű hiányzott ("mintha") – ki kellene cserélnem már a billentyűzetemet :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Balázs, bagater

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 8 hónapja #12195 Írta: csezo
Ha a sablon egyedi, akkor a módosított index.php megmarad véglegesnek.
Amennyiben nem, akkor a következő frissítés felül fogja írni, így a módosítások elvesznek.

A joomla! használata során ez nem szerencsés megoldás. Valóban Zotius megoldása a követendő, vagy egy olyan komponens beszerzése, amelyik erre a célra készült.
Ha esetleg gantry alapú sablont használsz, akkor a sablon Page Settings / Body Attributes résznél van egy kódbeillesztési lehetőség a , ami közvetlenül a <body> tagot követően kerül a kódba. Na ide simán mehet az egyedi kódod

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bagater

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

 • bagater
 • bagater profilkép Témaindító
 • Nem elérhető
 • Tapasztalt fórumozó
 • Tapasztalt fórumozó
 • megoldom a problémát
Több
6 éve 8 hónapja #12196 Írta: bagater
Zotius!

A világért sem sértődtem meg! Azt szoktam mondani, hogy engem csak késsel lehet megsérteni. :)
Fiúk között szocializálódtam, ezért valóban nem szeretem, ha "szőke nőként" kezelnek. Ha pasi lennék, biztos nem a főzés jutott volna eszébe a magyarázatkor Motorosnak, hanem próbabeszéd nélkül írta volna meg a mondandóját; csak egyszerűen annyit mond "hülye vagy", esetleg egy autó összerakásával példálózik. De nem ez a lényeg.

Megértettem amit írtatok. A php-ban valóban nem vagyok jártas. Most kezdtem el "vele" az ismerkedést, azért mert érdekel. Viszont valóban vannak (igaz nem Joomla) oldalak, ahol "minden egyben" látható és erre gondoltam a kérdésem feltevésekor (az xxxxx. sorba beszúrom a kódot).
Megtaláltam a megoldást egy Html modul alkalmazásával. Igaz ezt csak az adminban felajánlott helyre tudtam beszúrni és nem a hirdetések közé. De ennek is meg fogom találni a megoldását.
Mindenkinek köszönöm a sok segítséget amit kaptam tőletek és ezután is szeretném azt igénybe venni.
Üdv G

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!