- Köszönetek: 0
Az adatbázis konfigurálásánál a tovább gomb után hibaüzenetként: Could not connect to MySQL
- pisti
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
7 éve 2 hónapja #9953
Írta: pisti
pisti válaszolt a következő témában: Az adatbázis konfigurálásánál a tovább gomb után hibaüzenetként: Could not connect to MySQL
Kedves Balázs!
Köszönöm a segítségedben a kitartásodat!
Mindent letöröltem , illetve uninstalláltam.
Újra telepítettem mindent, szerintem ott rontottam el, hogy az "adatbázis konfigurálásánál"
1.a felhasználónév nem a root volt ( most az )
2.a jelszó mezőt üresen kell hagyni, pedig a szöveg : " A hely biztonsága végett kötelező az adatbázisfiók jelszavának használata "
Most már sikerült feltelepítenem a Joomla 3.4.8-at ( a 3.5.1 nem sikerült, az operációs rendszer miatt).
Már minden marha jó, csak a joomla nem magyar nyelvű
Hogy tudom megmagyarítani?
Köszönöm a segítségedben a kitartásodat!
Mindent letöröltem , illetve uninstalláltam.
Újra telepítettem mindent, szerintem ott rontottam el, hogy az "adatbázis konfigurálásánál"
1.a felhasználónév nem a root volt ( most az )
2.a jelszó mezőt üresen kell hagyni, pedig a szöveg : " A hely biztonsága végett kötelező az adatbázisfiók jelszavának használata "
Most már sikerült feltelepítenem a Joomla 3.4.8-at ( a 3.5.1 nem sikerült, az operációs rendszer miatt).
Már minden marha jó, csak a joomla nem magyar nyelvű

Hogy tudom megmagyarítani?
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
7 éve 2 hónapja - 7 éve 2 hónapja #9954
Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Az adatbázis konfigurálásánál a tovább gomb után hibaüzenetként: Could not connect to MySQL
Igen, csak mivel most a saját gépedről van szó, így aligha kell számítanod arra, hogy egy idegen kihasználja, hogy nincs jelszó. Evvel szemben tárhelyre történő telepítéskor érdemes erős jelszót beállítani.
Alapesetben: Joomla! magyarítása .
Alapesetben: Joomla! magyarítása .
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Utolsó szerkesztés: 7 éve 2 hónapja Balázs által.
- Lazarbibi
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
7 éve 1 hónapja #10048
Írta: Lazarbibi
Lazarbibi válaszolt a következő témában: Az adatbázis konfigurálásánál a tovább gomb után hibaüzenetként: Could not connect to MySQL
Sziasztok!
Egyszer már fenn volt a Wamp és a Joomla, működött is rendesen, de túl sok bővítménnyel való kísérletezgetés miatt úgy döntöttem újratelepítem az egészet. Leinstalláltam mindent, de az újratelepítés elakad : "nem lehet kapcsolódni az adatbázishoz" üzenettel. Olvastam a itt a fórumon, hogy ilyenkor csináljak egy adatbázist manuálisan és annak a paramétereit adjam meg a Joomla telepítésekor. Ezt sem tudom megtenni mert nem bírok belépni a My SQL-be, ugyanis jelszót kér, de nem tudom miért, hiszen újra lett a Wamp is telepítve. Elsőre ment minden rendesen, nekem ez kozmikus
Valami ötlet?
Egyszer már fenn volt a Wamp és a Joomla, működött is rendesen, de túl sok bővítménnyel való kísérletezgetés miatt úgy döntöttem újratelepítem az egészet. Leinstalláltam mindent, de az újratelepítés elakad : "nem lehet kapcsolódni az adatbázishoz" üzenettel. Olvastam a itt a fórumon, hogy ilyenkor csináljak egy adatbázist manuálisan és annak a paramétereit adjam meg a Joomla telepítésekor. Ezt sem tudom megtenni mert nem bírok belépni a My SQL-be, ugyanis jelszót kér, de nem tudom miért, hiszen újra lett a Wamp is telepítve. Elsőre ment minden rendesen, nekem ez kozmikus

Valami ötlet?
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
7 éve 1 hónapja #10051
Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Az adatbázis konfigurálásánál a tovább gomb után hibaüzenetként: Could not connect to MySQL
Eltávolítottad és úgy telepítetted újra?
- Lazarbibi
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
7 éve 1 hónapja #10053
Lazarbibi válaszolt a következő témában: Az adatbázis konfigurálásánál a tovább gomb után hibaüzenetként: Could not connect to MySQL
Természetesen, utána a XAMPP-al is próbálkoztam, és ugyanez a helyzet.
Egyelőre a Spy Hunter nevű vírusírtóra gyanakszom, mert fura dolgokat csinál, letörlöm és újra próbálkozom.
Csak azt nem értem elsőre miért sikerült minden.
Egyelőre a Spy Hunter nevű vírusírtóra gyanakszom, mert fura dolgokat csinál, letörlöm és újra próbálkozom.
Csak azt nem értem elsőre miért sikerült minden.
- Lazarbibi
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
7 éve 1 hónapja #10054
Helyzet változatlan, de ha belépek a phpMyadmin-ba a mellékelt jelszavas ablak fogad, ami semmilyen eddig általam megadott jelszót nem fogad el.