Az adatbázis konfigurálásánál a tovább gomb után hibaüzenetként: Could not connect to MySQL

Több
7 éve 10 hónapja #9953 Írta: pisti
Kedves Balázs!

Köszönöm a segítségedben a kitartásodat!
Mindent letöröltem , illetve uninstalláltam.
Újra telepítettem mindent, szerintem ott rontottam el, hogy az "adatbázis konfigurálásánál"
1.a felhasználónév nem a root volt ( most az )
2.a jelszó mezőt üresen kell hagyni, pedig a szöveg : " A hely biztonsága végett kötelező az adatbázisfiók jelszavának használata "
Most már sikerült feltelepítenem a Joomla 3.4.8-at ( a 3.5.1 nem sikerült, az operációs rendszer miatt).
Már minden marha jó, csak a joomla nem magyar nyelvű :(
Hogy tudom megmagyarítani?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
7 éve 10 hónapja - 7 éve 10 hónapja #9954 Írta: Balázs
Igen, csak mivel most a saját gépedről van szó, így aligha kell számítanod arra, hogy egy idegen kihasználja, hogy nincs jelszó. Evvel szemben tárhelyre történő telepítéskor érdemes erős jelszót beállítani.

Alapesetben: Joomla! magyarítása .

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 7 éve 10 hónapja Balázs által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
7 éve 9 hónapja #10048 Írta: Lazarbibi
Sziasztok!
Egyszer már fenn volt a Wamp és a Joomla, működött is rendesen, de túl sok bővítménnyel való kísérletezgetés miatt úgy döntöttem újratelepítem az egészet. Leinstalláltam mindent, de az újratelepítés elakad : "nem lehet kapcsolódni az adatbázishoz" üzenettel. Olvastam a itt a fórumon, hogy ilyenkor csináljak egy adatbázist manuálisan és annak a paramétereit adjam meg a Joomla telepítésekor. Ezt sem tudom megtenni mert nem bírok belépni a My SQL-be, ugyanis jelszót kér, de nem tudom miért, hiszen újra lett a Wamp is telepítve. Elsőre ment minden rendesen, nekem ez kozmikus :-)
Valami ötlet?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
7 éve 9 hónapja #10051 Írta: Balázs
Eltávolítottad és úgy telepítetted újra?

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
7 éve 9 hónapja #10053 Írta: Lazarbibi
Természetesen, utána a XAMPP-al is próbálkoztam, és ugyanez a helyzet.
Egyelőre a Spy Hunter nevű vírusírtóra gyanakszom, mert fura dolgokat csinál, letörlöm és újra próbálkozom.
Csak azt nem értem elsőre miért sikerült minden.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
7 éve 9 hónapja #10054 Írta: Lazarbibi
Helyzet változatlan, de ha belépek a phpMyadmin-ba a mellékelt jelszavas ablak fogad, ami semmilyen eddig általam megadott jelszót nem fogad el.
Mellékletek:

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!