Kereskedelmi és bolt bővítmények

2024. március 28-tól kötelező a postai szállítás integrációja

Több
1 hónapja 3 hete #17703 Írta: Balázs
Csatalom a levelet, aki esetleg lemaradt volna róla:

"Tisztelt Ügyfelünk!
 
Magyarország Kormánya döntött a postai szolgáltatások nyújtásának részletes szabályait tartalmazó 335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet (Postai kormányrendelet) módosításáról, mely módosítás közvetlenül érinti az Ön üzleti tevékenységét is.

A Postai kormányrendelet hivatkozott módosítása a Magyarország területére értékesítő kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozások számára előírja, hogy 2024. március 28-tól az általuk értékesített áruk kézbesítéséhez a honlapjukon választási lehetőségként tüntessék fel a Magyar Posta Zrt. által nyújtott postai (kézbesítési) szolgáltatást is.

A kormányrendelet nem biztosít kizárólagosságot a Magyar Posta Zrt. részére, az érintett kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozások jogosultak tehát minden más postai (kézbesítési) szolgáltatóval is szerződést kötni, és azok elérhetőségét feltüntetni a honlapjukon. Azonban a kormányrendelet alapján társaságunknak akkor is biztosítania kell a postai kézbesítési szolgáltatás nyújtását, ha minden más postai (kézbesítési) szolgáltató elzárkózik a kézbesítéstől.

A kormányrendelet értelmében a kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozásokat nem terheli szerződéskötési kötelezettség, nem szükséges írásos formájú szerződést kötni a Magyar Posta Zrt.-vel, elegendő a Magyar Posta Zrt. postai (kézbesítési) szolgáltatásának többi szolgáltatóval azonos módon történő feltüntetése a honlapon.

Tájékoztatjuk, hogy a jogszabályi kötelezettségnek történő megfelelés biztosítása céljából társaságunk felvette a kapcsolatot a legnagyobb ún. webshopmotor–fejlesztőkkel (pl.: WooCommerce, UNAS, Shoprenter, Shopify, Magento, Shoptet) annak érdekében, hogy a Magyar Posta Zrt. által nyújtott postai (kézbesítési) szolgáltatás lehetőségét határidőre elérhetővé tegyék rendszereikben ügyfeleik részére. Megjegyezzük azonban, hogy a jogszabálynak való megfelelésre nem a webshopmotor-fejlesztők, hanem közvetlenül Ön köteles, kérjük ezért, hogy Ön is érdeklődjön a fejlesztő partnerénél a fejlesztés státuszáról.

Amennyiben pedig az Ön kereskedelmi célú internetes honlapja egyedi webshopmotort használ, akkor szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy ennek a határidőnek a figyelembevételével kezdje meg webáruháza honlapján a szükséges fejlesztést. 

A Magyar Posta Zrt. a kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozások számára az egyedi szerződésben, vagy az általános szerződési feltételeiben meghatározott árakon biztosítja a postai (kézbesítési) szolgáltatás igénybevételének lehetőségét. Társaságunk az általános szerződési feltételekben a következő árakat kívánja alkalmazni:

·     Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: bruttó 990 Ft/db.

·     Háznál történő kézbesítés esetén: 0-10 kg-ig bruttó 1990 Ft/db.

·     Háznál történő kézbesítés esetén: 10-20 kg-ig bruttó 2990 Ft/db.

·     Háznál történő kézbesítés esetén: 20-40 kg-ig bruttó 5990 Ft/db.


Az Ön honlapján tehát – egyedi szerződés eltérő rendelkezése hiányában – a fenti árakat szükséges feltüntetni.

Társaságunk országszerte több mint 2200 postával, mintegy 350 mobilpostával, 550 MPL csomagautomatával rendelkező, országosan kiterjedt postai hálózatán keresztül biztosítja a csomagküldemények gördülékeny átvételének lehetőségét.

A Postai kormányrendelet végrehajtásának elősegítése céljából társaságunk általános szerződési feltételeiben a fent bemutatott egyedi csomagkézbesítési díjakat kínálja valamennyi kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozás részére. A díjak igénybevételéhez nem kell egyedi szerződést kötni, regisztráció azonban szükséges. A regisztrációs felület már elérhető az alábbi linken:"

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
1 hónapja 3 hete - 1 hónapja 3 hete #17705 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: 2024. március 28-tól kötelező a postai szállítás integrációja
Már hallottam róla és szerintem azért ez elég gáz.
Ez a versenyhelyzet erős elferdítése.
Manapság már nem nagyon találkozom olyan megrendeléssel ahol bármilyen pontra is 990 Ft-ért szállítanának a csomagszállítók, a posta meg elvileg ennyit ír a tájékoztatóban. Igaz arról csendben hallgat, hogy vajon mennyi az utánvét díja ami még mindig elég népszerű Magyarországon.

Mondjuk arra jó, hogy most minden webáruházas partneremnek elvileg eladhatok PostaPont plugint...
 

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
Utolsó szerkesztés: 1 hónapja 3 hete kovacshazi által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
1 hónapja 2 hete #17712 Írta: freepetya
freepetya válaszolt a következő témában: 2024. március 28-tól kötelező a postai szállítás integrációja
Hikashop-hoz a Szathmári által fejlesztett plugint annak idején megvásároltam, ezt használom már egy ideje, de sajnos csak örökölt módú kosár esetén működik, ami kizárja a Joomla 4 verziót, és Joomla 3 alatt is csak bizonyos Hikashop verzióig lehet használni. A fejlesztő nem túl kommunikatív és nem fejleszti tovább a plugint. Tud valaki esetleg egy jól működő plugint Hikashop alá postai csomagpont és automatába szállításhoz?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
1 hónapja 2 hete #17713 Írta: csezo
Gábor!
Az általad készített Postapont plugint frissíted J4 -J5 -re?
Lenne rá igény!!

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
1 hónapja 2 hete #17715 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: 2024. március 28-tól kötelező a postai szállítás integrációja
Tervbe véve, csak az időszűke az ami nehezíti, de saját ügyfeleim miatt is fontos lesz megcsinálnom, így biztosan elkészül max 2 héten belül.
Annyi, hogy én Rupostel OPC-t szoktam használni, így azon lesz tesztelve a sima VM kosár szerintem tragédia azt sosem szoktam használni így azon nem.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
1 hónapja 1 hete #17721 Írta: feherildiko
feherildiko válaszolt a következő témában: 2024. március 28-tól kötelező a postai szállítás integrációja
Hikashophoz is elérhető lesz a Postapont plugin? Hol lehet megvenni?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!