× Kereskedelmi és bolt bővítmények

file Webshop üzemeltetésének elsősorban technikai feltételei.

Több
2020 máj. 07 10:40 - 2020 máj. 07 10:40 #1 Írta: csicsa55
Sziasztok.

Megkerestek haveri körben webshop készítéssel.

Sokáig agyaltam rajta, hogy meglehetne-e csinálni egyszerű űrlappal ennek mintájára:
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc31kp0...LsIwzxKW6ig/viewform

De rájöttem nem, mivel figyelnie kell a készletet.

Mivel olvastam az ingyenes webshopoknál sem mindegy melyiket használja az ember, mert egyik problémásabb, mint a másik, ezért kérdezném, egy webshop téren teljesen kezdőnek, mint nekem mit javasoltok? A jogi része nem érdekes, arra lesz ügyvéd.

Egy csavar is lenne a dologban, de ha nagyon komoly feltételei vannak - szerintem igen, akkor hanyagoljuk. De tudni szeretném mik a technikai feltételei annak, ha hitelkártyás fizetést is szeretnének. Feltételezem a tárhelyszolgáltatónak kell adnia ehhez valami banki szolgáltatást, ami tuti alaposan megdobná az éves költséget - gondolom. Mekkora forgalomnál érdemes ebben gondolkodni?
A jogi feltételekről csak annyit címszavakban milyen engedélyek kellenek? Az adatvédelem része rendben lesz, arra van emberünk.
Utolsó szerkesztés: 2020 máj. 07 10:40 csicsa55 által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2020 máj. 07 10:56 #2 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Webshop üzemeltetésének elsősorban technikai feltételei.
Az egyik legnépszerűbb a VirtueMart, talán a legtöbb kiegészítő is ehhez található Egy kisebb hiba van vele - fejlesztők néha lemaradnak a Joomla verzióváltások követésével. Ettől eltekintve egyébként egy nagyon jó webshop.Feltörekvőben van a J2Stroe, de ehhez jelenleg magyar kiegészítőt (bankkártya, szállítás...) nehezebben találsz mint a VirtueMarthoz.
Mindezek miatt Joomla alatt szerintem még mindig VirtueMart

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
2020 máj. 07 11:04 #3 Írta: csicsa55
csicsa55 válaszolt a következő témában: Webshop üzemeltetésének elsősorban technikai feltételei.
Mi a helyzet a Hikashoppal? Mintha egyszer itt vagy az előző joomla fórumon a Hikashop vs Virtuemart vitáról olvastam volna.

Több
2020 máj. 07 11:14 #4 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Webshop üzemeltetésének elsősorban technikai feltételei.
Itthon csak az elején volt valamennyire népszerű és azt gondolom magyar kieget nehezen találsz hozzá. Jól mutaják a trendet egyébként a sablongyárak. Korábban szinte csak VirtueMart sablonok voltak, ma már párhuzamosan vagy önállóan készítenek J2Stere sablont is, de HIKA sablont nem emlékszem hogy láttam volna.

www.webprogramok.hu

www.joomladay.hu

Több
2020 máj. 08 07:26 #5 Írta: kovacshazi

kovacshazi írta: Az egyik legnépszerűbb a VirtueMart, talán a legtöbb kiegészítő is ehhez található Egy kisebb hiba van vele - fejlesztők néha lemaradnak a Joomla verzióváltások követésével.

Na erre már is rácáfolt a VM fejlesztő csapata. Ma hajnalban jött a hírlevél amelyben azt írják, hogy a legújabb 3.8 verzió J4 és PHP7.4 kompatibilis.

www.webprogramok.hu

www.joomladay.hu

Több
2020 máj. 08 18:30 #6 Írta: Motoros
Motoros válaszolt a következő témában: Webshop üzemeltetésének elsősorban technikai feltételei.
"mik a technikai feltételei annak, ha hitelkártyás fizetést is szeretnének. Feltételezem a tárhelyszolgáltatónak kell adnia ehhez valami banki szolgáltatást, ami tuti alaposan megdobná az éves költséget - gondolom"

Amennyiben ez a feltételezés komoly, mindenképpen ShopRenter vagy Unas irányába told Őket.

Több
2020 máj. 09 18:41 - 2020 máj. 09 18:42 #7 Írta: kovacshazi
A bankkártyához kell egy bank akivel megegyezel, hogy biztosítja neked a webes webáruházhoz a bankkártya elfogadást. Ezek CIB, OTP, SimplePay,K&H, UniCredit. Ebben az esetben kell egy bankszámlád legyen a választott banknál.
Vagy keresel bankfüggetlen szolgáltatót, aki bármely megadott bankszámla számra utalja a beérkezett pénzeket, általában hetente 1x. Ilyen lehet a Barion, a WireCard és a... nem jut eszembe, pedig ők ingyen adják a szoftvert, illetve akár a PayPal, de nekik elég drága a szolgáltatásuk.
Bármely megoldást is választod kell egy VirtueMart plugin amelyik megoldja a kommunikációt a webshop és a bank vagy más szolgáltató között.
Én rendszeresen tőlük szerzem be ezt a plugint: bankkartyas-fizetes.hu/

A tárhelyszolgáltatónak nem kell adni a bankkártyához semmit csak engedélyezni kell az allow_url_fopen-t és valószínűleg kell hogy telepítse az ionCubeLoadert, de ezeknek nincs éves költsége
allow_url_fopen ahhoz kell hogy tudjon a webshop és a bank kommunikálni.
Az ionCubeLoader ezért kell mert a Transgate lekódolja a php szkriptet ami megoldja a bankkártya elfogadást, ha mást választasz lehet ez nem szükséges.
Na közben meg van: Borgun - ők ingyen adják VM-hez a plugint.

1. Szóval a tárhelyszolgáltatónál nincs költség.
2. Van egy egyszeri banki költséged - kávzi banki setup-, mert megegyezel a bankkal, hogy szeretnél bankkártya elfogadást a webáruházban, de ez Shoprenter és UNAS esetében is van.
3. Van vagy nincs egyszeri VirtueMart plugin költséged.
4. A banknak még van minden elfogadott összeg után jutaléka - azaz folyamatosan -, ez megint Shoprenter és Unas esetében is van, mert nem a webáruháztól függ, hanem ez banki költség

www.webprogramok.hu

www.joomladay.hu
Utolsó szerkesztés: 2020 máj. 09 18:42 kovacshazi által.