Failed to start the session hiba PHP 8.* és Joomla 4.2.*

Több
1 éve 3 hónapja #17100 Írta: uzbeghuszar
Failed to start the session hiba PHP 8.* és Joomla 4.2.* téma létrehozva uzbeghuszar által
Sziasztok!

Joomla 4.2.5-öt telepítettem Sitegroundra, ahol 7.4.33-as PHP alatt simán fut. Amint upgradelni akarok PHP 8.2-re, 500-as hibával eszáll a Joomla. Tulajdonképpen kipróbáltam 8.0 és 8.1-gyel is, ugyanazzal az eredménnyel, valamint a siteground Ultrafast és Standard PHP verziójával is Teljesen mindegy, 8-as PHP-nél elszál a Joomla.

A hiba:
Failed to start the session because headers have already been sent by "/blablabla valami path mindegy/public_html/libraries/vendor/voku/portable-utf8/src/voku/helper/UTF8.php" at line 4653

A jelzett sorban ez a kód van: $pattern = "^[${chars}]+"
Mivel a ${var} deprecated, próbáltam lecserélni erre "^[{$chars}]+" akkor nem száll el, továbbmegy és a következő ilyen pattern értékadásánál száll el, úgy értem, mindig egy ilyen értékadás van a RuntimeException szövegében. Nyilván nem ez a megoldás, mert előbb utóbb már nem holmi külső vendorok fájljaiban kellene cserélgetnem, hanem a joomla php fájljaiban, az meg nem túl életszerű, hogy azt kellene hegesztenem, nem is szólva egy esetleges firssítésről, ami visszarakná a deprecated hivatkozásokat. Szóval tuti nem ez a megoldás, de ez a jelenség.

Ugyanaz a joomla verzió más hostingnál nem száll el így a PHP 8 miatt. Tehát gyanúm szerint én rontok el valamit, bár sejtelmem nincs, hogy mit, mivel a durván next-next-finish bonyolultságű telepítést nagyon elszúrni nem lehet.

Egyébként semmiféle extra plugin vagy konfigurálás nincs. Joomla fájlok felmásolva, Joomla installer lefut. Joomla működik, tudok dolgozni vele, majd PHP 8-ra váltásnál leszáll. Azt is kipróbáltam, hogy a telepítés után közvetlenül próbálok PHP 8-ra váltani, anélkül, hogy akár egyetlen cikket írnék benne, de semmi jelentősége.

Valakinek valami tippje?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
1 éve 3 hónapja #17101 Írta: uzbeghuszar
uzbeghuszar válaszolt a következő témában: Failed to start the session hiba PHP 8.* és Joomla 4.2.*
Mire leírtam, kb rá is jöttem a gyors megoldásra. A PHP 8.1.12-őt valahogy kihagytam a szórásból. Pedig az az utolsó stable, már amennyire én látom. Szóval azzal működik.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!