A PHP ideiglenes mappája nem megadott

Több
3 éve 2 hónapja #16490 Írta: Zotius
J4 - A PHP ideiglenes mappája nem megadott? téma létrehozva Zotius által

A PHP ideiglenes mappája nem megadottA PHP ideiglenes mappája az a mappa, melyet a PHP a feltöltött fájlok tárolására használ, mielőtt a Joomla hozzáférhetne ezekhez a fájlhoz. Bár a nem megadott mappa nem mindig probléma, ha problémái merülnek fel a jegyzékfájlok vagy a feltöltött fájlok fel nem ismerésével, ennek megadása a php.ini fájlban megoldhatja a problémát.

Ez a figyelmeztető üzenet virít a Joomla 4-es teszt-webhelyemen a Rendszer > Információk blokkban, a Figyelmeztetések cím alatt.
Próbálkoztam a megoldással:
A webhely gyökerében elhelyezett php.ini és .user.ini fájlban is megadtam az alábbi utasítást, ami a tárhelyszolgáltatói gyökérhez viszonyítva határozza meg a tmp mappát:
Code:
upload_tmp_dir = "/home/zotiushu/j4.zotius.hu/tmp"
(Ugyanúgy, ahogy a Globális konfigurációnál, az "Ideiglenes mappa elérési útvonala" adatnál van megadva.)

Eredmény: semmi... – Mi a helyes megoldás?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
3 éve 2 hónapja #16491 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: J4 - A PHP ideiglenes mappája nem megadott?
Mivel Wampserver alatt nem kaptam semmilyen hasonló hibaüzenetet, így azt mondanám, hogy ez tárhelyspecifikus probléma. Lehetséges javítások: www.joomlashack.com/blog/joomla/php-temp...irectory-is-not-set/

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
3 éve 2 hónapja - 3 éve 2 hónapja #16494 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: J4 - A PHP ideiglenes mappája nem megadott?
Az általad megadott linken olvasható megoldási javaslatot ismerem.

The simplest solution is to go to your Joomla Global Configuration > Server tab and enter the correct path to your tmp directory.

A kvótákkal kapcsolatos beállítások rendben vannak.
Az Adminisztrátor - Rendszerinformációk > "PHP információk" fül alatt, a Configuration szakaszban látható:

Core
Directive                |    Local value  |    Master value
upload_tmp_dir  |    no value       |    no value

Ezt talán a tárhelyadmin felületen kellene beállítani? Ott nem találtam beállítási lehetőséget.
Utolsó szerkesztés: 3 éve 2 hónapja Zotius által.

Több
3 éve 2 hónapja #16495 Írta: Homeza
Homeza válaszolt a következő témában: A PHP ideiglenes mappája nem megadott
Egy ismert figyelmeztetes a "php ideiglenes mappaja nem megadott"
Erdekelne , hogy masnak is megjelenik e akar akar 3-as akr az uj 4-es joomlaban!
Sehogy nem lehet eltuntetni!
a szerveren elhelyezet php.ini fajlban a
upload_tmp_dir = /home/xxx/public_html/tmp sor felelne ezert.
De hiaba van ott a php.ini bejegyzes, figyelmen kivul marad.
A szerver uzemeltetojevel sem talaltunk megoldast, ugy tunik ez nem szerveroldali problema.
A php.ini-t figyelmen kivul kezeli a joomla.
Talalkozott e esetleg valaki ezzel a problemaval?
Esetleg tud ra megoldast ?

Több
3 éve 2 hónapja #16497 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: A PHP ideiglenes mappája nem megadott

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
3 éve 1 hónapja #16505 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: A PHP ideiglenes mappája nem megadott
Válaszodat korábban már olvastam, de nem válaszoltam rá.
Nos, az általad belinkelt cikk tárgya ez volt: "PHP temporary directory is not set Joomla 3.4" , ebben a hozzászóló (Valentine) a joomla 3.4 verziójának full telepítőjét linkelte be, ez nem nyújthat megoldást a 3.10.2 verzió esetében. :)