- Köszönetek: 0
Admin belépési probléma
- Gábor78
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2019 dec. 02 10:44 #1 Írta: Gábor78
Admin belépési probléma téma létrehozva Gábor78 által
Sziasztok!
Körülbelül két éve működtetem Joomla alapú weblapunkat, azonban tegnap estétől az adminisztrátori felületre lépve szó szerint nem látok semmit. Csak egy fehér felület jelenik meg. Mind eközben a weblapunk szépen működik, és ott bejelentkezés után tudom kezelni azt. A probléma, hogy innen viszont nem tudok minden bővítményt kezelni.
Kérném segítségeteket a probléma megoldásában!
Előre is köszönök minden ötletet.
Körülbelül két éve működtetem Joomla alapú weblapunkat, azonban tegnap estétől az adminisztrátori felületre lépve szó szerint nem látok semmit. Csak egy fehér felület jelenik meg. Mind eközben a weblapunk szépen működik, és ott bejelentkezés után tudom kezelni azt. A probléma, hogy innen viszont nem tudok minden bővítményt kezelni.
Kérném segítségeteket a probléma megoldásában!
Előre is köszönök minden ötletet.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2019 dec. 02 15:38 #2 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Admin belépési probléma
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
- Mindent lehet, csak akarni kell
2019 dec. 02 16:04 #3 Írta: kovacshazi
Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu
Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
kovacshazi válaszolt a következő témában: Admin belépési probléma
Segíthet ha a configuration.php-ben kód szinten átállítod a Hibaüzenet mértékét maximálisra:
Keresd asort és írd átértéke. Remélhetőleg így kapsz valami hibaüzenetet amin el lehet indulni.
Keresd a
public $error_reporting = 'default'
public $error_reporting = 'maximum'
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
- Gábor78
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2019 dec. 02 20:20 #4 Írta: Gábor78
Gábor78 válaszolt a következő témában: Admin belépési probléma
Sziasztok!
Köszönöm az ötletet. Megpróbáltam a leírtakat. Azonban ugyanazt a fehér felületet látom.
Ezek után a következőt csináltam: jobb klikk / vizsgálat / console pontnál a következő hibaüzenet látható:
Failed to load resource: the server responded with a status of 500 (Internal Server Error)
Belső szerverhiba, ha jól értelmezem.
Ilyenkor mi a teendő, hívjam fel a webtárhelyet üzemeltetőket és nekik jelezzem a problémát?
Előre is köszönöm! (Újfent)
Köszönöm az ötletet. Megpróbáltam a leírtakat. Azonban ugyanazt a fehér felületet látom.
Ezek után a következőt csináltam: jobb klikk / vizsgálat / console pontnál a következő hibaüzenet látható:
Failed to load resource: the server responded with a status of 500 (Internal Server Error)
Belső szerverhiba, ha jól értelmezem.
Ilyenkor mi a teendő, hívjam fel a webtárhelyet üzemeltetőket és nekik jelezzem a problémát?
Előre is köszönöm! (Újfent)
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
2019 dec. 03 08:08 #5 Írta: kovacshazi
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
Ha a frontend működik és a backend nem akkor nem hiszem hogy kifejezett szerverhiba lenne.
Ha van a szerveren erro log fájl akkor először ürísdt ki, hogy ne zavarjanak a korábbi bejegyzések majd nézd meg a backend oldalt és utána a log fájl tartalmát.
Ha nincs log fájl a backend hiányában érdemes lehet adatbázis szinten az újonnan (nem alap jommla) kiegészítők kikapcsolása.
Ehhez phpMyAdmin kell. Itt keresd a megfeleő tábla előtaggal a _extensions záblát és az enabled oszlopban egyesével állítsd át az 1 értéket 0-ra. Minden esetben próbáld meg a backendet. Amikor bejön akkor azt a kieget jegyezd meg amit kikapcsoltál utoljára, az lesz a hunyó.
Ha van CPaneled az egész előtt érdemes lehet lefuttatnia tárhelyre a víruskeresőt is.
Ha van a szerveren erro log fájl akkor először ürísdt ki, hogy ne zavarjanak a korábbi bejegyzések majd nézd meg a backend oldalt és utána a log fájl tartalmát.
Ha nincs log fájl a backend hiányában érdemes lehet adatbázis szinten az újonnan (nem alap jommla) kiegészítők kikapcsolása.
Ehhez phpMyAdmin kell. Itt keresd a megfeleő tábla előtaggal a _extensions záblát és az enabled oszlopban egyesével állítsd át az 1 értéket 0-ra. Minden esetben próbáld meg a backendet. Amikor bejön akkor azt a kieget jegyezd meg amit kikapcsoltál utoljára, az lesz a hunyó.
Ha van CPaneled az egész előtt érdemes lehet lefuttatnia tárhelyre a víruskeresőt is.
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
- Gábor78
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2019 dec. 03 08:57 #6 Írta: Gábor78
Lehet, butaságot fogok kérdezni. Kérlek nézd el nekem! Kezdetben mikor még csak barátkoztam a Joomlával wampservert telepítettem, mert nem akartam feltölteni a weblapot. De mikor már ezt építettem azt a webtárhelyünkön tettem. Így hogyan jutok el a phpMyAdmin felületre az adatbázishoz?
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2019 dec. 03 09:45 #7 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Admin belépési probléma
Az 500-as hiba egy általános hiba, amiből tényleg nem derül ki semmi. Elsődlegesen én is a log fájlok átnézését javaslom. A PhpMyAdmin elérést a szolgáltatódnak "kell" biztosítania, így azt tőlük tudod megkérdezni.
- Gábor78
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2019 dec. 03 20:42 - 2019 dec. 03 20:44 #8 Írta: Gábor78
Be tudtam lépni a phpMyAdminba. Meg is találtam a bal oldali sávban a weblaphoz tartozó rocu6_extensions táblát.
A tartalomra kattintva ilyenek jelentek meg mint: com_mailto, com_wrapper, com_admin stb.
Ha jól értem ezeket kell módosítani úgy, hogy az enabledet átállítom 0-ra. Mentés gomb helyett indítás?
Ezt követően pedig nézzem meg történik-e valami változás az adminisztrátori felületen.
Ha nem, akkor más volt a hiba. Amik nem hoznak változást azonnal állítsam vissza?
Elnézést, hogy ilyen szájba rágósan kell nekem fogalmazni, de még nem kellett ilyen jellegű problémát orvosolnom!
Arra pedig nincs időm, hogy újonnan építsem fel az oldalam.
Köszönöm az eddigi segítségeket is!
A tartalomra kattintva ilyenek jelentek meg mint: com_mailto, com_wrapper, com_admin stb.
Ha jól értem ezeket kell módosítani úgy, hogy az enabledet átállítom 0-ra. Mentés gomb helyett indítás?
Ezt követően pedig nézzem meg történik-e valami változás az adminisztrátori felületen.
Ha nem, akkor más volt a hiba. Amik nem hoznak változást azonnal állítsam vissza?
Elnézést, hogy ilyen szájba rágósan kell nekem fogalmazni, de még nem kellett ilyen jellegű problémát orvosolnom!
Arra pedig nincs időm, hogy újonnan építsem fel az oldalam.
Köszönöm az eddigi segítségeket is!
Utolsó szerkesztés: 2019 dec. 03 20:44 Gábor78 által.
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
2019 dec. 04 13:00 #9 Írta: kovacshazi
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
Ha belekattintasz 2x a mezőbe akkor tudod szerkeszteni az adott mező értékét. Igen itt írd át a 1-et 0-ra, utána nézd meg az adminfelületet. Ha nem segített akkor jobb ha megjegyzed, hogy ennek átírtad az értékét 0-ra, így hagyod és mész tovább. Joomla core kiegészítőket valószínűleg nem kell kikapcsolni így azokat hagyd 1-es értéken
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gábor78
- Gábor78
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2019 dec. 08 18:41 #10 Írta: Gábor78
Óriásiak vagytok!
A probléma forrása a plg_quickicon_phpversioncheck volt. A phpMyAdminban kikapcsoltam az engedélyt és úgy látom, hogy a webtárhely szolgáltatója frissítette a Php verzióját. Óriási kő gördült le a szívemről.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Valóban értetek a Joomlához!
A probléma forrása a plg_quickicon_phpversioncheck volt. A phpMyAdminban kikapcsoltam az engedélyt és úgy látom, hogy a webtárhely szolgáltatója frissítette a Php verzióját. Óriási kő gördült le a szívemről.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Valóban értetek a Joomlához!