Tárhely biztonsági értesítés... vírusfertőzés, karantén...

Több
5 éve 11 hónapja #12729 Írta: kristofkata
Sziasztok!

Ezt az e-mail-t kaptam:
"Tisztelt Ügyfelünk,
webtárhelye biztonságának megőrzése céljából karanténba helyeztük az alábbi tartalmakat vírusfertőzés vagy ismert biztonsági sebezhetőség miatt.
Javasolt felvenni a kapcsolatot honlapja fejlesztőjével vagy karbantartójával a fertőzés okának kivizsgálása és jövőbeli elkerülése érdekében.
# (quarantined to quarantine/balaton4/main.js.1507932090_1) ClamAV detected virus = [Html.Exploit.CVE_2017_11793-6336854-1]"

Ilyenkor mi a teendő? Én ehhez teljesen kuka vagyok.

Köszönök minden segítséget!

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
5 éve 11 hónapja #12730 Írta: kovacshazi
Ha ez a Joomla gyökér könyvtárban van akkor szinte biztosan törölhető ez a fájl, mert a Joomlaban nincs ilyen az alap könyvtárban. Ezzel együtt érdemes esetleg megjegyezni a fájl dátumát ez később még segíthet
Megpróbálhatod a teljes tartalmat letölteni saját gépre és ott egy víruskeresővel leellenőrizni és fájlokat majd visszatölteni
Ha tudod melyik verziós Joomlad van akkor mindenképpen érdemes rátölteni és a fájlokat felülírni a Joomla teljes csomaggal.
Ugyanezt a kiegészítőkkel is megtenni.
Ha netántán sikerült az összes kiegészítővel ezt megtenni akkor esetleg rákereshetsz a tárhelyen a régebbi fájlokra és ezeket végig nézni melyik nem kép fájl (php, js), mert akkor azok különösen gyanúsak, ha a dátumuk megegyezik a gyökérből törölt fájl dátumával. Azért ezzel a dátum összehasonlítással vigyázni kell, mert már találkoztam olyan oldal feltöréssel amikor a káros fájlokat a Joomla fájlok dátumával megegyező dátummal töltötték fel.

A legjobb, ha van egy tűzfal progi amivel a tárhely tartalma átvizsgálható és utána is védelmet ad.
Ha kell tudok segíteni.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kristofkata

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!