- Köszönetek: 0
SMTP probléma PHP 5.6.30-on
- vinczei
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
A tárhelyszolgáltató 5.6.30-ra frissítette a rendszert, ami után a mysql kapcsolat nem jött létre. Ennek megoldása után maradt még egy gond: a Joomla 2.5.8-on futó VirtueMart 2.6.22 nem tudott levelet küldeni: "A következő feladó címe hibás". Telepítettem tesztre a 3.6.5-t mysqli kapcsolattal, de a tesztlevél küldése sem működik.
A hibaüzenet: SMTP connect() failed. github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting
A szerveren SMTP postázó van beállítva, TLS biztonsággal, authentikációval. A kiszolgáló neve, a port, a felhasználó és jelszó biztosan jó. Kipróbáltam localhost és szervernév megadásával, illetve gmail szerver és hozzáféréssel is, azonos eredménnyel.
Van valakinek további ötlete?
Köszönöm a segítséget.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
- Mindent lehet, csak akarni kell
vinczei írta:
A szerveren SMTP postázó van beállítva, TLS biztonsággal, authentikációval. A kiszolgáló neve, a port, a felhasználó és jelszó biztosan jó. Kipróbáltam localhost és szervernév megadásával, illetve gmail szerver és hozzáféréssel is, azonos eredménnyel.
Nekem nem derül ki, hogy ezek szerint a Joomla configban be is állítottad az SMTP-t?
Valószínűleg nem mert az SMTP-vel nem szokott nagyon gond lenni, a php5.6 nem indokolja ezt a hibát.
Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu
Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
- vinczei
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- vinczei
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
A két lépéses frissítés (PHP 5.5 majd PHP 5.6) után másik rendszeren is volt gond az SMTP-vel, ott sikerült megoldani.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
vinczei írta: A rendszerösszetevők alatt mit értesz? A szolgáltatónál lévő 5.6.30-as PHP alig egy hónapos kiadás. A Joomla pedig a legfrissebb, ami elérhető szerintem. Eddig a konfiguráció rendben futott, a szerver oldali frissítés után állt meg a levelezés.
Joomla! 2.5.8 -> 3.6.5
VirtueMart 2.6.22 -> 3.6.2
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu