SMTP probléma PHP 5.6.30-on

Több
6 éve 10 hónapja #11075 Írta: vinczei
SMTP probléma PHP 5.6.30-on téma létrehozva vinczei által
Sziasztok!

A tárhelyszolgáltató 5.6.30-ra frissítette a rendszert, ami után a mysql kapcsolat nem jött létre. Ennek megoldása után maradt még egy gond: a Joomla 2.5.8-on futó VirtueMart 2.6.22 nem tudott levelet küldeni: "A következő feladó címe hibás". Telepítettem tesztre a 3.6.5-t mysqli kapcsolattal, de a tesztlevél küldése sem működik.
A hibaüzenet: SMTP connect() failed. github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting

A szerveren SMTP postázó van beállítva, TLS biztonsággal, authentikációval. A kiszolgáló neve, a port, a felhasználó és jelszó biztosan jó. Kipróbáltam localhost és szervernév megadásával, illetve gmail szerver és hozzáféréssel is, azonos eredménnyel.

Van valakinek további ötlete?

Köszönöm a segítséget.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 10 hónapja #11079 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: SMTP probléma PHP 5.6.30-on
Először talán célszerű lenne frissíteni a rendszerösszetevőket, mivel mindegyik verziód erősen elavult.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
6 éve 10 hónapja #11082 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: SMTP probléma PHP 5.6.30-on

vinczei írta:
A szerveren SMTP postázó van beállítva, TLS biztonsággal, authentikációval. A kiszolgáló neve, a port, a felhasználó és jelszó biztosan jó. Kipróbáltam localhost és szervernév megadásával, illetve gmail szerver és hozzáféréssel is, azonos eredménnyel.

Nekem nem derül ki, hogy ezek szerint a Joomla configban be is állítottad az SMTP-t?
Valószínűleg nem mert az SMTP-vel nem szokott nagyon gond lenni, a php5.6 nem indokolja ezt a hibát.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
6 éve 10 hónapja #11083 Írta: vinczei
vinczei válaszolt a következő témában: SMTP probléma PHP 5.6.30-on
A rendszerösszetevők alatt mit értesz? A szolgáltatónál lévő 5.6.30-as PHP alig egy hónapos kiadás. A Joomla pedig a legfrissebb, ami elérhető szerintem. Eddig a konfiguráció rendben futott, a szerver oldali frissítés után állt meg a levelezés.

Több
6 éve 10 hónapja #11084 Írta: vinczei
vinczei válaszolt a következő témában: SMTP probléma PHP 5.6.30-on
A Joomla alatt a kiszolgáló beállításnál beállítottam mindazt, amit leírtam (saját szolgáltató illetve gmail smtp szervere és portja, felhasználók, stb,), a konfig állomány tartalmazza is azokat, de a teszt levél küldése sem működik.

A két lépéses frissítés (PHP 5.5 majd PHP 5.6) után másik rendszeren is volt gond az SMTP-vel, ott sikerült megoldani.

Több
6 éve 10 hónapja #11085 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: SMTP probléma PHP 5.6.30-on

vinczei írta: A rendszerösszetevők alatt mit értesz? A szolgáltatónál lévő 5.6.30-as PHP alig egy hónapos kiadás. A Joomla pedig a legfrissebb, ami elérhető szerintem. Eddig a konfiguráció rendben futott, a szerver oldali frissítés után állt meg a levelezés.

Joomla! 2.5.8 -> 3.6.5
VirtueMart 2.6.22 -> 3.6.2

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu