Migrálás céljából feltelepítettem a Wampservert egy új Windows 8-os (x64) operációs rendszerre. Ezt követően elindítottam a jUpgradet, ami egy Error 406 cURL not loaded hibát dobott úgy, hogy a Wampserver-ben lévő PHP beállításokban aktiválva volt a php_curl. 

A localhost-on található phpinfo() függvény lefuttatása után bizonyosodtam meg arról, hogy hiába van aktiválva a curl és hiába van meg fizikailag a php_curl.dll, még sem látja a rendszer. Hosszas kutatás után megállapítható, hogy a php_curl.dll hibásan települ fel a rendszerre és ezt kell orvosolni. A megoldás az, hogy le kell cserélnünk a hibás dll-t.

  1. Ezt megtehetjük, ha ellátogatunk Anindya blogjára, ahol letölthetjük a nekünk megfelelő működő fájlt. Az én esetben egy 5.3.13-as javított curl fájlra van szükségem, amit a következő helyen le is töltöttem: http://www.anindya.com/php-5-4-3-and-php-5-3-13-x64-64-bit-for-windows/
  2. A letöltés után, a ZIP-ben lévő fájllal felül kell írni a c:\wamp\bin\php\php5.3.13\ext\ mappában található hibás verziót. Itt megjegyezném, hogy mindig az aktuális php verzió az adott mappa neve.
  3. Ellenőrizzük a Wapserver -> PHP -> PHP kiterjesztések alatt, hogy aktiválva van-e a php_curl, ha nincs, akkor tegyük meg.
  4. Indítsuk újra az összes szolgáltatást.
  5. Lépjünk be a localhostra, majd a phpinfo() függvény lekérése után ellenőrizzük, hogy működik-e a curl.