A napokban váltottuk le a 14-es EasyPHP moduláris fejlesztői környezetünket a legújabb 16-os verzióra. Az új kiadásban sok hasznos új fejlesztés mellett teljesen megújult az adminisztrációs felület, valamint  most már tetszőleges mappákat csatolhatunk fel a projektjeinkhez. A sok újdonság mellett azonban észrevettük, hogy nem látnak ki az oldalak a frissítő szerverekre, és erre mihamarabb megoldást kellett, hogy találjunk, amely a következő:

  1. Az EasyPHP PHP mappájából (amely alapesetben a c:\Program Files (x86)\EasyPHP-Devserver-16.1\eds-binaries\php\a_használt_php_verzió_mappjája\ elérésen található) másoljuk át a libssh2.dll-t a Windows/System mappánkba.
  2. Az aktuálisan futtatott PHP-verzió konfigurációs fájljában (Dashboard -> HTTP-szerver beállítása (fogaskerék) -> PHP -> PHP-verzió kiválasztás -> Files -> Configuration File) engedélyezzük a curlt a ;extension=php_curl.dll sorban található pontosvessző eltávolításával. Megjegyzés: Ha több PHP-verziót használunk, akkor célszerű mindegyikben engedélyeznünk a curlt.
  3. Végül indítsuk újra a HTTP-szervert.

E három egyszerű lépés végrehajtásával a Joomla! oldalaink újra kifognak látni a frissítőszerverekre.