A Joomla! 1.0-ról 1.5-re történő migrálás legtöbb része automatikusan, két lépésben zajlik. Az első lépés a Joomla! 1.0-hoz készült komponensből történő exportálás, majd a második lépés a Joomla! 1.5 telepítőjén keresztüli importálás.

1. Készítsünk teljes biztonsági másolatot a jelenlegi rendszerünkről.

2. Frissítsük fel az alaprendszerünket a legutolsó kiadásra (1.0.15) a frissítő csomagok segítségével.

3. Töltsük le, majd telepítsük fel a migrátor komponenst az 1.0.15-ös Joomla! rendszerünk alá.

4. Töltsük le a nekünk szükséges külső fejlesztők által készített bővítmények migrálásához szükséges beépülőmoudulokat, majd telepítsük őket, a Migrator komponens Add Third Party Migraton opciója alatt. 

Támogatott bővítmények:

  • Eventlist
  • Joomfish
  • Fireboard
  • Seyret
  • Virtuemart
  • Datso Gallery
  • Jcomments

5. Ha telepítettük a szükséges beépülőmodulokat, akkor válasszuk ki a Create Migraton file opciót, az SQL kigenerálás folyamatának elindításához, majd mentsük le az SQL fájlt a gépünkre.

6. Töltsük le a Joomla! 1.5 legutolsó kiadását (1.5.26), majd kezdjük el egy új telepítési folyamatot.

7. A telepítő hatodik lépésében (Beállítások) található Mintaadatok betöltése, visszaállítás, vagy biztonsági mentés áttelepítése szekcióban válasszuk ki a Áttelepítő parancsfájl betöltése opciót.

8. Adjuk meg a Régi táblanév előtag opcióban az előtagunkat (ami valószínűleg jos_ ).

9. Az Áttelepítő parancsfájl opciónál válasszuk ki az ötös pontban lementett SQL fájlunkat.

10. Pipáljuk ki, az Ez egy Joomla! 1.0 áttelepítő parancsfájl lehetőség, majd kattintsunk a Feltöltés és végrehajtás gombra.

Ezek után sikeresen migráltunk 1.0-ás rendszerünk 1.5-ösre. Az elkezdett migrálási folyamatot folytassuk a Joomla! 2.5-re történő migrálással a következő leírás segítségvel: Joomla! 1.5 - 2.5 migrálás (jUpgrade)