A Joomla! egyik fontos újítása a frissítőrendszer bevezetése, amely az adminisztrációs felületre belépve értesíti a kezelőt az alaprendszer vagy a külső fejlesztők által készített bővítmények újabb verziójának megjelenéséről. 

Sajnos az alaprendszer nem tartalmaz jelenleg olyan funkciót, amely segítségével értesíteni tudja az adminisztrátort, így ha valaki ritkábban látogatja az adminisztrációs felületet és nem követi a más módon a frissítéseket megjelenését, akkor nem is fog tudomást szerezni megfelelő időben egy-egy biztonsági hibát javító kiadás megjelenéséről, amely miatt a Joomla! rendszer veszélyeztetettebbé válik a rossz akaró támadókkal szemben.

Erre nyújt megoldást Daniel Dimitrov által fejlesztett CUpdater nevű beépülőmodul, amely orvosolja a fent említett problémát. A bővítmény segítségével beállíthatunk egy bizonyos csoportot, vagy ímélcímet, amelyre egy értesítő üzenetet fogunk kapni, ha újabb frissítés került kiadásra az alaprendszerünkből vagy a használt bővítményeinkből.

CUpdater - Joomla! frissítési értesítés ímélen keresztül - Joomla! Magyarország

A bevezetett frissítőrendszer és a CUpdater bővítmény használatával, még biztonságosabbá tehetjük a Joomla! rendszerünket. A bővítmény letölthető a JED oldaláról.