A Joomla! 3.4 kiadása február végén jelent meg, és szépen lassan kezd alakot ölteni a következő kiadás. A Joomla! 3.5-nek ugyan még nincs hivatalos megjelenési dátuma, de már jó pár új szolgáltatás bejelentésre került.

Joomla! 3.5 - Minden felülírható

Az egyik legfontosabb újdonság a Joomla! 3.5 bevezetésével, hogy minden felülírható lesz. Jelenleg a fejlesztő csapat azon fáradozik, hogy olyan megoldást alkalmazzon, amely segítségével megtartatható lesz a kompatibilitás.

Joomla! 3.5 - Viszlát Üzenetküldés komponens

Kikerül az alaprendszerből az Üzenetküldés komponens, és a továbbiakban a JED-en található rendszerkategóriában lesz csak elérhető.

Joomla! 3.5 - Megújult Médiakezelő

Buddhima Wijeweerahas fejlesztő már régóta dolgozik az új Médiakezelőn, amely az évek óta felvetett hiányosságokat pótolja. Íme néhány új szolgáltatás:

  • Újratervezett felhasználói felület
  • Jobb „fogd és vidd” feltöltő
  • Képcímkézhetőség
  • Továbbfejlesztett képszerkesztési lehetőségek: vágás, átméretezés, szűrés stb.

Joomla! 3.5 - Megújult útvonalválasztó rendszer

Hannes Papenburg fejlesztő jelenleg is azon dolgozik, hogy tökéletesítse, valamint új lehetőségekkel lássa el az alaprendszer által használt URL-generálást. Ennek a funkciónak a bevezetése, tovább csúszhat a Joomla! 3.5 után kiadások valamelyikére.

Mi várható a Joomla! 3.6-ban?

Jelenleg a fő hangsúly a Joomla! 3.5 megjelenésén van, de a Joomla! 3.6 egyik nagy dobása a webes szolgáltatások integrálása lesz a REST API segítségével.