Kiemelkedő dizájnelőadások a J and Beyound 2013 fejlesztői konferencián - http://joomlacms.huKét héttel ezelőtt került megrendezésre a nemzetközi Joomla! fejlesztői konferencia a J and Beyound.

Még régebben több hetet vagy hónapot kellett várni egy-egy konferencián elhangzott videó utólagos megtekintéséhez, idén a konferencia-szervezők közvetlenül az előadás után pár órával már feltöltötték ezeket az oktatóvideókat.

Köszönjük a kemény munkáját a J and Beyound csapatnak, akik közel 50 előadást tartottak ebben az évben. Az itt elhangzott összes videó megtekinthető a rendezvény YouTube csatornáján.

Ebben a cikkben a három legjobb Joomla! dizájnnal kapcsolatos videó kerül bemutatásra:

1. Okos Joomla! sablonozási tippek és trükkök

Robin Poort mindennapjait a Joomla! sablonkészítéssel tölti. Ebben a nagyszerű videóban a munkája során felfedezett és alkalmazott apró fogásokat prezentálja.

2. LESS, a CSS előfeldolgozó

A Joomla! 3-ban került bevezetésre a Bootstrap és vele együtt a LESS technológia. Ebben a videóban Andy Tarr mutatja be, hogy is néz ez ki magában a Joomla!-ban. Ha még nem hallottál a LESS-ről, akkor itt pótolhatod.

3. Sávszelésség-optimalizáció reszponzív webdizájn esetén

Manapság a CSS keretrendszerek nagyon népszerűek, mint például a Bootstrap. Sajnos ennek a technológiának is megvannak a maga hátrányai, még pedig az, hogy nagyon belassulhatnak mobil eszközök esetében, mivel sok felesleges elemet töltenek be, amelyek csak teljes képernyős megjelenítéshez szükségesek. Ebben a videóban Rene Kreijveld beszél a reszponzív dizájn alkalmazásakor előforduló sebességproblémákról.

Forrás: ostraining.com