• Tovább csúszik a Joomla! 3.3 kiadása. A ma esedékes stabil verzió helyett a Joomla! 3.3 Béta 3-as verziója látott napvilágot. A fejlesztők újabb 10 nappal csúsztatják el a végleges kiadást, így az előreláthatólag április 30-án érkezik.
  • Megszüntek a HT(LTS) RT(STS) Joomla! kiadási verziók. A Joomla! kiadási csoport megszüntette az Ubuntu kiadási stratégiáján működő úgynevezett hosszú illetve rövidtávú kiadásokat, így a közeljövőben a Wordpress kiadási stratégiáját követve a Joomla! 3.4, 3.5, 3.6 stb. verziókra megjelenésére kell számítanunk.
  • Érkezik a Joomla! 3-al kompatibilis Virtuemart. Előreláthatólag május 2-án érkezik a Virtuemart 3.0-ás verziója, amely számos új szolgáltatás mellett, immáron Joomla! 3-al kompatibilitással érkezik.
  • Tovább fejlesztik a jUpgrade bővítményt. A sokak által használt migrátor komponens fejlesztése továbbra sem ált le, a finomított szolgáltatásokon felül, most már Joomla 1.0-ról is képes migrálni az adatinkat.
  • Érkezik a Phoca Cart Joomla! 3-mal kompatibilis verziója. Tovább fejleszti a saját a webáruház megoldását a Phoca komponensek atyja Jan, így a közeljövőben az ő bővítményét is használhatjuk a Joomla! 3-as sorozatban.
  • 40%-os leárazás a JoomlaXTC-nél. Húsvét alkalmából minden termékük 40%-al olcsóbban vásárolható meg a következő kuponkóddal: easter14
Bejelentkezés a hozzászóláshoz

coilevi profilkép
coilevi válaszolt a témára: #2 2014 ápr. 22 22:46
- A kiadások eltolódásáról szoktunk vitázni, hogy ez jó vagy rossz hír. :) Én nem tartom gáznak, hogy nem tudok egy Verzióváltás gombra rákattintani ma vagy holnap, hanem csak 10 nap múlva, vagy akár egy fél év múlva. (Az adott sorozaton belüli biztonsági frissítések, hibajavítások az ugye más tészta.)

- Az "LTS-rendszer" megszűnéséhez:
Eddig lehetett a 3-as sorozat 2016. dec. 31-es lejárati dátumához igazodva szerződést kötni klienssel hosszabb távra is. Sajnálom, hogy ez a lehetőség most megszűnt, így mindenképp rövidülnek a belátható időtávok, így a szerződések hossza is. A nemrég 3 évre megkötött szerződéseknél pedig esetleg kemény pluszmunkát róhat így egy pl. egy év múlva esedékes migrálás a fejlesztőre, ha bejelentik, hogy mondjuk inkább csak ez év végéig támogatják a 3-as sorozatot.

- jUpgrade és Joomla!1.0: azért kíváncsi lennék, hány J!1.0 futhat 2014-ben. Lehet ilyesmit mérni?
Balázs profilkép
Balázs válaszolt a témára: #3 2014 ápr. 23 11:14
- Ha a kiadások csúsznak, akkor az új szolgáltatások bevezetése még inkább. Néztük, hogy mennyivel előnyösebb a VanillaJS használata például a jQuery-hez képest, és a jQuery-s teljes integrációt is kalapálják már jó egy éve, még más rendszerek már a jóval gyorsabb JS keretrendszereket használják.
- Valóban, így nem igazán lehet előre tervezni, hogy egy-egy sorozatnak mikor fog lezáródni a támogatási periódusa.
- Lehet, hogy ez már csak valamiféle egzotikum :) Egyébként annyi a pozitívum, hogy valaki még fejleszti a jUpgrade-t, mert az eredeti fejlesztő, ha jól emlékszem már kukázta.