A kiadási tervezettől eltérően előreláthatólag április elején fog megjelenni a Joomla! 3.3-as verziója, amely egy úgynevezett felhozó szál lesz. 

A fejlesztők szerint erre azért van szükség, hogy be tudják fejezni a Joomla! 3-as vonalát (megvalósítsák az ág összes szolgáltatásának a teljes integrációját, és további hibajavítások segítségével növeljék a rendszer stabilitását) és le tudják zárni Joomla! 3.5-ös kiadásnak.

A tervezett Joomla! 3.3-ás kiadás új szolgáltatásai a hibajavításokon felül a következők lesznek:

-         MooTools kódok jQuery-be való átalakítása

-         Felhő tárolási API-k

-         Mikro-adat szemantikus könyvtár

-         Felhasználó oldali modulszerkesztés

Az új a hosszú támogatottságú verzió kiadását még az idénre tervezik, ebből adódóan a Joomla! 4.0-a kiadása előreláthatólag csak 2015-ben fog megjelenni. 

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Laza profilkép
Laza válaszolt a témára: #2 2014 márc. 03 15:43
Vajon melyik verzióban lesz már végre cikk MULTIKATEGORZÁLÁSI funkció? :)
Balázs profilkép
Balázs válaszolt a témára: #3 2014 márc. 03 15:58
Az útiterv most a következő: A Joomla! 3.3.x-ben befejezik a korábban bejelentett szolgáltatások teljes megvalósítását. A minimális PHP verziót megemelik 5.3.10-re. Javítják a hibajelentőben lévő szálak nagy részét, majd lezárják az ágat 3.5.x-ként, amelyre előreláthatólag idén ősszel fog sorkerülni. A 3-as szálon nagy újdonságokkal már nem igazán kell számolni. A következő rövid támogatottságú verzió amiben új fejlesztések várhatóak a Joomla! 4.x, előreláthatólag csak 2015 elején fog megjelenni.