A Joomla 3.0 szeptemberben jelenik meg és a csapat keményen dolgozik azon, hogy a Joomla új korszakát életre keltse.

Az egyik legfontosabb változás a Joomla dizájnjában lesz. Mind a látogatói, mind az adminisztrátori felület dizájnja teljesen újra lesz tervezve.

A következő internetes forradalom a mobil eszközök forradalma. Ahogy több százmillió új ember ismerkedik meg az internettel, a legtöbbjük már csak mobil eszközöket használ. Célunk, hogy a Joomla 3.0 verzióját teljesen mobilbaráttá tegyük, miközben az eredeti Joomla felismerhető marad.

Kyle Ledbetter és a Joomla Kezelhetőségi csapata (http://ux.joomla.org) újratervezi a Joomla kinézetét a Twitter Bootstrap felhasználásával. A Twitter a Bootstrap-ot úgy írja le, mint „kiváló front-end eszköz weboldalak és alkalmazások fejlesztésére.” A Boostrap lehetővé teszi a Joomla számára, hogy mobil eszközökön is működjön, egy olyan népszerű frameworknek köszönhetően, amelyet sok más fejlesztő és designer ismer és használ. A hivatalos Bootstrap projekt megtalálható a http://twitter.github.com/bootstrap oldalon.

A Joomla 3.0 megjelenéséig még mindig több mint öt hónap van, és rengeteg munka van még vissza, de néhány képpel már ma szolgálhatunk. A munkával kapcsolatos további információkat a http://ux.joomla.org oldalon találhatunk.