GDPR kontra Joomla

Több
6 éve 3 hónapja #13677 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla

Balázs írta: Én egyénként sehol sem találkoztam eddig olyan sütikezelő megoldással nagyobb látogatottságú weboldalak esetén, amely szétbontaná a sütiket típus szerint, és kiválaszthatom, hogy melyiket engedélyezem és melyiket nem,

Csak jelzem, hogy a J!Extensions Store által fejlesztett GDPR bővítményben van erre lehetőség.
[hr]

Közben kijött a JA Joomla GDPR komponens stabil verziója, amely a Joomla! alaprendszerhez ingyenes, de a támogatott bővítmények GDPR megfelelősségét biztosító beépülők, már csak klubtagsággal tölthetők le (a legolcsóbb éves tagság 55$), amelyek a következők: ...

Ehhez szükséges még egy a GDPR direktívának megfelelő cookie figyelmeztető bővítmény is, pélául a Cookie Alert for EU Countries Joomla Module , amelynek ára 35$.

Ez a GDPR komponens mndezeket tudja, és az alábbi, harmadik féltől származó bővítményekkel képes együttműködni, mindössze 39€ éves díjért.
  • JomSocial
  • Easysocial
  • Easyblog
  • Easydiscuss
  • Community Builder
  • Kunena
  • ChronoForms 6
  • Creative Contact Form
  • RSForm Pro
  • Breezing Forms
  • BAForms
  • Acymailing
  • FoxContact
  • K2
  • Virtuemart
  • Hikashop
  • JRealtime Analytics
  • Joomshopping
  • JChatSocial
  • Instant Facebook Login
  • Instant PayPal Pro Shop
  • EasyProfile
  • Eventbooking
  • OS Membership Pro
  • SP Page Builder
  • VP Advanced User
  • Vikbooking
[hr]

A kormány nem büntetne a GDPR előírásainak megszegéséért: itcafe.hu/hir/gdpr_kormany_gulyas.html

Ez nagyon jó hír, bár kérdés, hogy később is fenntartják-e ezen álláspontjukat. :)
[hr]
Félreértés ne essék, nem vagyok a J!Extesions Store-nak sem üzletkötője, sem lobbistája, csupán a pozitív tapasztalataimat adom közre. :D
Ezután pedig mindenki maga döntse el, melyik bővítményt választja.
[hr]
Végül még egy infó: Elkészült ennek a legfrissebb, 1.4-es verziója, újabb feature-ökkel. A magyar fordítást is frissítettem van az új verzióhoz.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 3 hónapja #13678 Írta: holloro
holloro válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Kérdésemre még mindig nem kaptam választ és a google sem segített...
A Fabrik komponensnek van Magyar Nyelvű csomagja?
Elérhető magyarul is?
A hivatalos oldalán találtam, egy "Translation" bejegyzést, ott, egy linket ahová regisztráltam (transifex), viszont hiába aktiválom a regisztrációt, belépni nem tudok, vagy nem tudom hogyan lehetne letölteni (elméletileg ott van, egy 31%-ig lefordított Hungarian az az Magyar nyelvi fordítás is)!
Vagy valaki pü-ben át tudja dobni a magyar fordítás letöltési linkjét?
Fontos lenne, előre is köszönöm!
Már csak azért is, hogy kapcsolódjon a kérdésem a témához, hogy létre tudjam hozni a "GDPR kompatibilis regisztrációs űrlapot"!
Előre is köszönöm segítségetek!
Üdv:
Robi

Több
6 éve 3 hónapja #13698 Írta: nyulk
nyulk válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Szia!

Úgy emlékszem, hogy a komponens tartalmazza a magyar nyelvet, de ha megyek dolgozni, - ott dolgozok a fibrik-al- megnézem.

A fabrik nem a legegyszerűbb komponens, de sok mindent meg lehet vele csinálni. Első keresésre kiadta : github.com/Fabrik/GDPR-fabrik-form-plugin

Ezt tanulmányozd!

Több
6 éve 3 hónapja #13700 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla

Zotius írta: Végül még egy infó: Elkészült ennek a legfrissebb, 1.4-es verziója, újabb feature-ökkel. A magyar fordítást is frissítettem van az új verzióhoz.

Ebből legjobban az tetszik, hogy egyes sütikategóriákat beállíthatók Nem letilthatóra, tehát, ha sikerül kinyomozni egyes sütikről, hogy feltétlen kellenek és átrakom mondjuk az 1-es Funkcionális vagy Kötelező süti kategóriába akkor azt az ügyfél nem tudja letiltani :)

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
6 éve 3 hónapja #13705 Írta: holloro
holloro válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Köszi, én leszedtem a hivatalos oldalról, abba nem volt benne.
A plugint is leszedtem, most magamnak fordítgatom.

Több
6 éve 3 hónapja - 6 éve 3 hónapja #13706 Írta: peter.forensys
peter.forensys válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
[strike]jGDPR-ba ha én átrakom az egyes kategóriába a sütiket, akkor is le tudják tiltani a felhasználók. De akkor ez lehet csak nálam valami bug.[/strike] *szerkesztés: 1.4-es verzióban már jó :lol:

3 kérdésem van sütivel kapcsolatban:

1. Ha pl. van egy olyan nevezetű süti, ami véletlenszerű karakterekből áll, azt honnan tudjam mire jó, milyen kategóriába soroljam? (nem csinál semmit ha letörlöm, és google chrome sütikezelőjébe azt írja: 1 év a lejárati ideje, Tartalom: hu-HU, domain: az én domainem, szkript számára elérhető: nem)

2. Az a süti, aminek a NEVE a saját domainem, pl: példa.hu , (http is benne van a nevében!), az mire való, és melyik kategóriába sorolható?

(Az első két kérdésemben szereplő sütik nem 3. féltől származó sütik, hanem a saját domainem alatt jelzi a google chrome őket.)

3. Rengeteg 3. féltől származó sütik vannak még az oldalon, ezek nem tudom mik lehetnek:
google.hu: 1P_JAR, CONSENT, NID
google.com: 1P_JAR, NID
doubleclick.net: IDE
facebook.com: fr, illetve egy névtelen süti, aminek a domainje: www.facebook.com
www.google.com : PAIDCONTENT

Még az segíthet, hogy az oldalon van használva Google Analytics, meg Facebook Pixel. Gondolom én a facebook.com-os sütik a facebook pixelek miatt vannak, de a többi?

Köszönöm szépen előre is a választ!
Utolsó szerkesztés: 6 éve 3 hónapja peter.forensys által. Indoklás: javítás