Joomla!

 • Nagy karácsonyi leárazás a Gavick sablon klubnál

  A karácsonykor jellemző árleszállítási dömping idén sem maradhat ki a Joomla sablon és bővítménykészítő csapatoknál. A Gavick az idei év végén 10-35%-os árengedményt nyújt minden új és régi tagjának. Ez most jó lehetőség azoknak, akik megunták az ingyenes sablonok használatával járó lemondásokat, vagy a nem megbízható forrásból származó sablonokkal járó kellemetlenségeket. A Life Time Platinum tagságot most a kuponkód használatával 69 Euróért lehet megvásárolni, ami soha nem lejáró korlátlan használatra jogosítja fel a vásárlót.

 • Blank Component - Modul-megjelenítés komponens nélkül

  Sokunkkal előfordulhatott már, hogy egy adott menüpont alatt egy vagy több modult szerettünk volna megjeleníteni úgy, hogy közben a komponensre nem volt szükségünk. Ez a fizetős sablonoknál általában könnyen megoldható, de mit tegyünk akkor, ha ingyenes sablont használunk?

 • Megjelent a Joomla! 2.5.8

  Joomla kiadás - http://joomlabs.hu

  A tegnapi napon megjelent a Joomla 2.5.8-as kiadása, amely 1 darab biztonsági javításon kívül tartalmaz még 9 darab egyéb javítást.

  A hivatalos bejelentés és letöltési lehetőség a Joomla kiadási oldalán. A magyar lokalizációt a belső nyelvtelepítő segítségével lehet feltelepíteni, míg az aktuális nyelvi fájl frissítését és a Joomla új kiadását a belső bővítményfrissítőn keresztül.

 • Megjelent a Joomla! 3.0.2

  Joomla kiadás - http://joomlabs.hu

  A mai napon megjelent a Joomla 3.0.2-es kiadása, amely 1 darab biztonsági javításon kívül tartalmaz még 50 darab egyéb javítást és 1 darab kisebb fejlesztést.

  A hivatalos bejelentés és letöltési lehetőség a Joomla kiadási oldalán. A magyar lokalizációt a belső nyelvtelepítő segítségével lehet feltelepíteni, míg az aktuális nyelvi fájl frissítését és a Joomla új kiadását a belső bővítményfrissítőn keresztül.

 • ByeByeGenerator - a Joomla generator tag eltávolító

  ByeByeGenerator - a Joomla generator tag eltávolító - Joomlabs.huSokunkkal előfordulhatott, hogy a Joomla által automatikusan létrehozott generator tag-et elszerettük volna távolítanunk az oldalunk forráskódjából, de nem igazán találtunk rá a megoldásra.

  Miért is hasznos egyáltalán az eltávolítás, tehetnénk fel a kérdést. Egyrészről ez egy felesleges plusz sor, maga a Joomla felhasználó licenc pedig nem tiltja a kiíratás blokkolását, másrészről saját oldalunkat védhetjük meg, ha nem adjuk mindenkinek a tudtára, hogy Joomla alapokon fut a weboldalunk.

  Mit is kell tennünk?

 • Megjelent a Joomla! 3.0.1

  Joomla kiadás - http://joomlabs.hu

  A mai napon megjelent a Joomla 3.0.1-es kiadása, amely 1 darab biztonsági javításon kívül tartalmaz még 47 darab egyéb javítást és 1 darab kisebb fejlesztést.

  A hivatalos bejelentés és letöltési lehetőség a Joomla kiadási oldalán. A magyar lokalizációt a belső nyelvtelepítő segítségével lehet feltelepíteni, míg az aktuális nyelvi fájl frissítését és a Joomla új kiadását a belső bővítményfrissítőn keresztül.

 • Megjelent a Joomla! 3.0.0

  Joomla 3.0.0 megjelenése - http://joomlabs.hu

  A mai napon megjelent a Joomla! 3.0.0-ás kiadása, ami hasonlóan a Joomla! 1.6 és 1.7-es verzióihoz ez egy úgynevezett rövid távú támogatást élvező kiadás (STS).

  De, mit is jelent ez a gyakorlatban?

 • Megjelent a Joomla! 2.5.7

  Joomla kiadás - http://joomlabs.hu

  A mai napon megjelent a Joomla 2.5.7-es kiadása, amely 2 darab biztonsági javításon kívül tartalmaz még 42 darab egyéb javítást és 1 darab kisebb fejlesztést, aminek a következtében közvetlenül telepithetünk Joomla nyelveket a Bővítménykezelőn keresztül.

  A hivatalos bejelentés és letöltési lehetőség a Joomla kiadási oldalán, a magyar lokalizáció pedig a JUAH oldaláról érhető el.

 • Top 10 érv, hogy miért fogod szeretni a Joomla 3-at

  A Joomla! 3 tervezet kiadása ez év szeptemberének vége.

  Véleményem szerint ez legalább akkora dolog, mint amikor útjára indult JED vagy kiadásra került a Joomla 1.5-ös verziója.

  Igen, végre elérkezett az idő, hogy a Joomla 3 támogassa a mobilbarát megjelenítést, továbbá megannyi újdonság került az új verzióba mind a felhasználóknak mind a fejlesztőknek egyaránt.

 • Amit a Joomla 3-ról tudnod kell

  A Joomla nagy bejelentése egyértelmű, már csak három hetet kell várni a Joomla 3 megjelenéséig.

  Ebből a cikkből megtudhatsz mindent, amit tudnod kell az új verzióról:

 • AdminExile - Rejtsük el a Joomla adminfelületünket!

  Adminexile - Rejtsük el a Joomla admin-felületünket! Joomlabs.huManapság egyre jobban elszaporodtak a Joomla oldalak elleni támadások és legtöbbször egy-egy ilyen behatolás után az oldalunkat teleszemetelik kártékony kódokkal, amiket aztán csak nagy nehézségek árán tudunk visszaállítani, ha nem rendelkezünk biztonsági másolattal. Mit is tehetünk ilyen esetek megelőzésére?

 • Kiadásra került a Kunena 2.0!

  Közel kétéves fejlesztési munka után örömmel jelenthetem be, hogy a legnépszerűbb Joomlás fórumrendszer a Kunena 2.0-ás verziója immár a Joomla MVC-s bővítmények táborát erősíti.

  Az új struktúrának köszönhetően, megannyi fejlesztés és hibajavítás került a legfrissebb kiadásba, hogy az még felhasználóbarátabb legyen. Kompatibilitás szempontjából ez az utolsó, ami támogatja a Joomla 1.5.x-et. A következő kiadás már csak az új Joomla verziókra fog koncentrálni.

 • Megérkezett a Joomla! 2.5.6

  Joomla kiadás - http://joomlabs.huA tegnapi Joomla 2.5.5-ös kiadást a mai nap egy új, a 2.5.6-os kiadás követi, amely az előző frissítésből származó apróbb hibákat és több kisebb problémát orvosol.

  A hivatalos bejelentés és letöltési lehetőség a Joomla kiadási oldalán, a magyar lokalizáció pedig a JUAH oldaláról érhető el.

 • Megjelent a Joomla! 2.5.5

  Joomla kiadás - http://joomlabs.huA mai napon megjelent a Joomla 2.5.5 kiadása, amely 2 darab biztonsági javításon kívül tartalmaz még 113 darab egyéb javítást és 11 darab kisebb fejlesztést, amik a következők:

  - Másolási funckió a sablonkezelőben

  - Felhasználási feltételek hozzáadása

  - Kikapcsolható felhaszálóinév a Profilban

  - CSS osztály beállítás a JForm mező címkéhez

  - Számláló az Átirányítás komponensben

  - Bővebben fukció implementálása a hírcsatornákba

  - Elölnézeti a funckió a Média űrlapmezőben

  - Jelszó újragenerálások maximalizálása

  - Automatikus frissítéseknél a felhasználói visszajelzések fejlesztése

  - Új gombok a modulok menütársításánál

  - Többszörös fájlfeltöltés

  Letöltés és verziókövetés: http://www.joomla.org/announcements/release-news/5427-joomla-255-released.html

  Magyar nyelv: http://www.joomla.org.hu/letoltesek/bovitmenytar/file/698-hu-hu_informal_joomla_lang_full-2-5-1v1.html

 • Új magyar fordítási projektek Transifexen!

  Örömmel jelenthetem be, hogy az utóbbi hetekben két új fordítási projekt is indult, amiben a Kunena2 és a Community Builder magyar lokalizációja készül a közösségi fordító oldalon a Transifexen. Ha te is kedvet kaptál a fordításhoz, vagy csak szimplán segíteni szeretnél csatlakozz a következő projektekhez:

 • Megújult a frontend oldali adminisztráció a Joomla 3.0-ban

  Megújul a Frontend felöle adminisztráció a Joomla 3.0-ban! - joomlabs.huAhogy közeledik a szeptember egyre több információ szivárog ki az 3.0-ás Joomla verzió új szolgáltatásaival kapcsolatban. Többek között megújul a Főoldali adminisztráció is. Mostantól egy beépített admin toolbar segítségével, közvetlenül szerkeszthetjük az adott oldalunk beállításait. Továbbá módosíthatjuk meglévő moduljainkat de akár újakat is tudunk hozzáadni, a nekünk tetsző modulpozícióba, mind ezt Admin oldali belépés nélkül.

 • A mobilnézetet támogató Joomla 3.0

  A Joomla 3.0 szeptemberben jelenik meg és a csapat keményen dolgozik azon, hogy a Joomla új korszakát életre keltse.

  Az egyik legfontosabb változás a Joomla dizájnjában lesz. Mind a látogatói, mind az adminisztrátori felület dizájnja teljesen újra lesz tervezve.

 • Bemutatkozik a Joomla! 3.0 UX

  A Joomla! 3.0 megjelenését 2012 szeptemberére tervezik. Számos új szolgáltatásokat építenek be a rohamosan fejlődő keretrendszerbe. Ahhoz azonban, hogy ezt hatékonyan tudják alkalmazni, mindent össze kell kötni egy egyszerű és intuitív módon, ami egy óriási felhasználói élményt (UX) fog nyújtani. Ez az interjú a közösséggel és a Joomla! User Experience csapat egyik tagjával, Kyle Ledbetterrel, bemutatja a Joomla! 3.0 UX elképzelését, és hogy hogyan jutunk majd el odáig.

  Bemutatkozik a Joomla! 3.0 UX - Joomlabs.hu

 • Joomla 1.5 - Egy korszak vége

  Joomla 1.5 - Egy korszak végeTöbb mint négy év szolgálat után "eltávozott" a Joomla 1.5-ös verziója. Ez a kiadás volt az, ami oly népszerűvé tette ezt a rendszert és vált több millió felhasználó kedvencévé.

  De, az idő nem állhatott meg. A következő verzió nagyon döcögősen indult, tudható ez annak, hogy számos fejlesztő kivált a projektből, ráadásul a konkurens rendszerek már jóval felülmúlták az akkori verziót több szempontból is.

  Szerencsére két évvel ezelőtt sikerült rendezni a sorokat és megújult erővel elkezdődött az új 1.6-os verzió fejlesztése. De a nagy sietségnek ára lett. Az új funkciók mellett olyan gyermekbetegségek tűntek fel, amit 1.5-ös verzió nem tartalmazott és ennek a felhasználók hangot is adtak.

 • Új és fejlettebb frissítő rendszer a Joomla 2.5-ben

  A Joomla 1.7 bemutatta az "egy kattintásos" frissítőt. Amikor működött, csodálatos volt. Sajnos azonban nem teljesített túl jól, amikor szembe kellett néznie a különböző hosting szituációkkal és különbözően konfigurált rendszerekkel. Sok ember inkább Nicholas Dionysopoulos Admin Tools-át használta frissítésre.