Joomla!

 • Joomla! hírek az esős napokra

  • 9 éves lett a Joomla! CMS rendszer. A Joomla! 2005.augusztus 17-én indult világhódító útjára, ennek alkalmából Brian Teeman egy rövid összefoglaló formájában emlékezik meg a kezdetekről, amelyben olyan kulisszatitkokat olvashatunk, hogy miért esett a Joomla! névre a választás, valamint megnézhetjük a logó pályázatra beküldött munkákat.
  • Joomla! hírek az elmúlt napok történéseiből

   • Gőzerővel folyik a Community Builder fejlesztése. Tegnap érkezett meg az utolsó béta kiadása népszerű közösségi bővítmény hamarosan megjelenő kettes verziójának. A számos új funkcióval bővült sorozat előfutára letölthető a fejlesztők weboldaláról.
   • Joomla! hírek reggeli mellé

    • Foci VB játék a Techjoomla-nál. Aki július 4-ig helyesen megtippeli a világbajnokság győztesét, az 30%-os kedvezményt kaphat az összes bővítmény árából, valamint kisorsolásra kerül még 5 darab szerencsés nyertes, akik 6 hónap erejéig ingyenes tagságot kapnak az általuk kiválasztott bővítményhez.
    • Joomla! hírek röviden

     • Megszűnik a Kunena Joomla! 2-es verziójának támogatása. 2014 negyedik negyedévétől kezdődően, kizárólag a Joomla! 3-as verziója lesz támogatott a fórum bővítmény használata esetében.
     • Az új Joomla! kiadási ütemterv

      A Joomla! fejlesztőcsapata a közelmúltban változtatta meg a CMS kiadási ütemtervét, így felmerülhet bennünk a kérdés, hogy ez milyen változásokkal fog járni a közeljövőben?

     • Joomla! hírek vacsora mellé

      • Hamarosan megjelenik a Virtuamart 3.0.0. Jelenleg is folyik a tesztelés - ahova be is lehet csatlakozni - és számos bejelentett új szolgáltatás mellett végre megkapjuk a Joomla! 3-al kompatibilitást is.
      • Joomla! hírek ebéd mellé

       • Miért fontosak a Joomla! 3.3-ban bevezetett a szemantikus adatok? Bartlomiej Krztuk a Gavick sablonklub csapatának egyik tagja, aki egy átfogó leírást készített, ahol részletezi ennek az új szolgáltatásnak a jótékony hatásait a keresőoptimalizálásra nézve.
       • 30%-os leárazás a Rockettheme csapatnál. A sablonkészítő csapat oldalának megújulása alkalmából minden Joomla!, Wordpress, phpBB valamin Magento klubtagság árából, korlátozott ideig 30%-os kedvezményt biztosítanak.
       • Joomla! hírek kávé mellé

        • Tovább csúszik a Joomla! 3.3 kiadása. A ma esedékes stabil verzió helyett a Joomla! 3.3 Béta 3-as verziója látott napvilágot. A fejlesztők újabb 10 nappal csúsztatják el a végleges kiadást, így az előreláthatólag április 30-án érkezik.
        • Megszüntek a HT(LTS) RT(STS) Joomla! kiadási verziók.A Joomla! kiadási csoport megszüntette az Ubuntu kiadási stratégiáján működő úgynevezett hosszú illetve rövidtávú kiadásokat, így a közeljövőben a Wordpress kiadási stratégiáját követve a Joomla! 3.4, 3.5, 3.6 stb. verziókra megjelenésére kell számítanunk.
        • A Joomla! 3 a Joomla! jövője

         Az OSTraning szakértőinek 2014 év eleji CMS előrejelzésében megállapították, hogy a Joomla! felhasználók nagyon elégedettek a 3-as sorozat felületével és funkcióival. A közösség még nem állt át teljesen Joomla 3-ra, és mindig sok oldal vár a frissítésre, ezért nem látják értelmét 4-es sorozat mihamarabbi bevezetésének.

        • Gantry4 - Közösségi megosztás gombok hozzáadása

         A Gantry keretrendszer egyik nagy előnye a moduláris felépítés. Ebből adódóan mi is könnyedén hozzáadhatunk vagy akár fejleszthetünk új funkciókat. A mai leírásban egy, a képernyő jobb oldalán dinamikusan elhelyezkedő közösségi megosztást lehetővé tevő gombsor beállítása kerül bemutatásra. A leíráson végighaladva a következő eredményt kaphatjuk:

        • Gantry4 - Ugrás az elejére gomb hozzáadása és konfigurálása

         A Gantry keretrendszer egyik beépített funkciója az "Ugrás az elejére" gomb megjelenítése. A szolgáltatás aktiválása után, egy általunk definiált pozícióban fog megjelenni egy gomb, melynek megnyomása után, az oldal az elejére ugrik. 

        • Gantry4 - Új modulpozíció létrehozása

         A nem megfelelően alapos tervezés vagy a szolgáltatások folyamatos bővülése miatt előfordulhat, hogy nem elegendő számunkra az alapértelmezett modulpozíciók száma, és újat szeretnénk létrehozni, de nem tudjuk, hogy hogyan is fogjunk hozzá.

        • Áprilisban érkezhet a Joomla! 3.3

         A kiadási tervezettől eltérően előreláthatólag április elején fog megjelenni a Joomla! 3.3-as verziója, amely egy úgynevezett felhozó szál lesz. 

        • Joomla! 1.5.x - 3.x migrálás redMIGRATOR segítségével

         A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Joomla! 1.5.x és a Joomla! 3.x verziójú rendszerek között annyira mély strukturális szakadék alakult ki, hogy közvetlen frissítési lehetőség, csak adatmigráció.

        • Megérkezett a Joomla! 3.2.2

         Joomla kiadás - http://joomlabs.hu

         Megjelent a Joomla! 3.2.2-es kiadása, amely több mint 55 darab hibajavítást tartalmaz.. 

         A hivatalos bejelentés megtekinthető a Joomla! kiadási oldalán. Az új csomagok a Letöltések menüpontból érhetők el. A magyar lokalizációt a belső nyelvtelepítő segítségével lehet feltelepíteni, míg az aktuális nyelvi fájl frissítését és a Joomla! új kiadását a belső bővítményfrissítőn keresztül.

        • Megérkezett a Joomla! 2.5.18

         Joomla kiadás - http://joomlabs.hu

         Megérkezett a Joomla! 2.5.18-ös kiadása, amely 7 darab javítást tartalmaz.

         A hivatalos bejelentés  megtekinthető a Joomla! kiadási oldalán a letöltés pedig elérhető a Letöltések menüpontból. A magyar lokalizációt a belső nyelvtelepítő segítségével lehet feltelepíteni, míg az aktuális nyelvi fájl frissítését és a Joomla! új kiadását a belső bővítményfrissítőn keresztül.

        • Megérkezett a Joomla! 3.2.1

         Joomla kiadás - http://joomlabs.hu

         Megjelent a régóta várt Joomla! 3.2.1-es kiadása, amely 125 darab hibajavítást tartalmaz az előző verzióhoz képest. 

         A hivatalos bejelentés megtekinthető a Joomla! kiadási oldalán. Az új csomagok a Letöltések menüpontból érhetők el. A magyar lokalizációt a belső nyelvtelepítő segítségével lehet feltelepíteni, míg az aktuális nyelvi fájl frissítését és a Joomla! új kiadását a belső bővítményfrissítőn keresztül.

        • Megjelent a Joomla! 2.5.17

         Joomla kiadás - http://joomlabs.hu

         Megérkezett a Joomla! 2.5.17-es kiadása, amely 3 darab frissítést tartalmaz. Javításra került a többnyelvű oldalak esetén a regisztrációs ímélek hibája, a 2.5.14-ről 2.5.16-ra történő frissítési hiba, és a hetek óta problémát okozó Recaptcha API elérhetősége.

         A hivatalos bejelentés  megtekinthető a Joomla! kiadási oldalán a letöltés pedig elérhető a Letöltések menüpontból. A magyar lokalizációt a belső nyelvtelepítő segítségével lehet feltelepíteni, míg az aktuális nyelvi fájl frissítését és a Joomla! új kiadását a belső bővítményfrissítőn keresztül.

        • Jelszó nélküli regisztráció és bejelentkezés a Bye-Bye Password segítségével

         Manapság a weboldalak készítői egyre jobban törekednek arra, hogy az oldalaik letisztultak és felhasználó barátok legyenek. Egy jól átgondolt és megtervezett felhasználói felület segítségével még könnyebb használatot biztosíthatunk a látogatóinknak. 

        • Joomla! 3.2 újdonságok bemutatása videóval (angol nyelven)

         A Joomla! 3.2-es verziója, az egyik legtöbb újdonságot tartalmazó kiadás a Joomla! történetében. Olyan régóta várt szolgáltatások került be, mint például a tartalom verziókövetés, a továbbfejlesztett adminisztrációs eszközök, a Joomla! bővítmény bolt, a kétlépéses azonosítás, a többnyelvű automatikus telepítő, a modulok hozzáférés kezelése, és nem utolsó sorban a RAD keretrendszer bevezetése.