fejlesztés

 • Az új, keresőbarát URL-címek megjelenése a Joomla! 3.8-ban

  A Joomla! 3.8 megjelenése jelentős változást hozott az új Joomla! weboldalak URL struktúrájában. Ugyan ez a fejlesztés nem lesz hatással a meglévő weboldalainkra, de az újakon már igénybe vehetjük ezeket a fejlesztéseket.

 • Gantry 5 - Háttérkép definíció hozzáadása a Hydrogen sablon szekcióihoz

  A megoldás nagyon egyszerű, csak két fájlt kell módosítani és a módosított fájlokat a custom mappán belül a megfelelő almappába behelyezni.

 • Gantry5 - Új építőelem-szekció hozzáadása

  Előfordulhat, hogy egy weblap építése során nem elegendő az alapértelmezetten beállított építőelem-szekciók száma, így szükségünk van újak létrehozására. De, hogyan is tehetjük ezt meg?

 • Megjelent az első Gantry5 alapú sablon a Rockettheme-nél

  Hosszú fejlesztések eredményeként megjelent az első Gantry5 keretrendszert használó sablon, a Callisto. Jelenleg a keretrendszer RC1 kiadáson áll, amellyel már bárki elkezdheti az ismerkedést.

 • Mi várható a Joomla! 3.5 és 3.6-ban?

  A Joomla! 3.4 kiadása február végén jelent meg, és szépen lassan kezd alakot ölteni a következő kiadás. A Joomla! 3.5-nek ugyan még nincs hivatalos megjelenési dátuma, de már jó pár új szolgáltatás bejelentésre került.

 • Gantry4 - Felugró bejelentkezés létrehozása

  Bizonyára sokunk fejében megfordult már a gondolat, hogy a honlapon lévő belépési modul sok értékes helyet foglal, és jobban szeretnék helyette csak egy diszkrét gombot kitenni a megfelelő pozícióba, mellyel a belépési modul előugró ablakkal lenne megjeleníthető. 

 • EasyPHP 14 - Virtuális fejlesztői környezet a gépünkön

  Joomla! weboldalunk elkészítését célszerű olyan környezetben elkezdenünk, amelyen keresztül közvetlenül menedzselhetjük a Joomla! rendszerünk fájljait, valamint közvetlenül hozzáférünk a rendszert futtató virtuális fejlesztői környezet beállításaihoz.

 • Gantry 5 rendszerkövetelmények és előzetes információk

  Gantry 5 rendszerkövetelmények és előzetes információk - Joomla! Magyarország

  A RocketTheme csapata jelenleg is gőzerővel dolgozik azon, hogy mihamarabb kiadásra kerüljön a Gantry 5-ös kiadása, amely az eddigi legnagyobb és legjelentősebb frissítés lesz a 2009 óta jelen levő Joomla! keretrendszer életében.

 • Megjelent az első publikus béta verzió a Joomla! 3.2-ből

  Megérkezett a Joomla! 3.2-es verzió első publikus béta verziója, amelynek elsődleges célja az új verzió által nyújtott szolgáltatások megismerése és tesztelése. 

  A végleges kiadás megjelenése előreláthatólag 2013. november 6-ra várható. A Joomla! 3.1.5-ös kiadásához képest több mint 670 darab javítást végeztek el a fejlesztők. Az új verzió újdonságaival már egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk.

 • Tartalom verziókövetés a Joomla! 3.2-ben

  Ügyetlen emberekkel dolgozunk?

  Esetleg néha mi magunk is azok vagyunk?

  Ha „Igen” a válaszunk bármelyik kérdésre, akkor az új Joomla! fejlesztés tökéletes lehet a számunkra.

 • Natív címkézési támogatás a Joomla 3.1-ben!

  A hamarosan kiadásra kerül a Joomla 3.1-es verziója és ebből az alkalomból a fejlesztők, úgy gondolták, hogy megosztják velünk a legújabb fejlesztésüket a várva várt natív címkézési funkciót, ami előreláthatólag a Joomla 3.1-ben vagy legkésőbb a Joomla 3.2-es verziójában kerül bevezetésre. A címkék egyfajta meta-adatok, amik lehetővé teszik, hogy egy-egy tartalomhoz egyedi kulcsszavakat rendelhessünk hozzá.

 • A mobilnézetet támogató Joomla 3.0

  A Joomla 3.0 szeptemberben jelenik meg és a csapat keményen dolgozik azon, hogy a Joomla új korszakát életre keltse.

  Az egyik legfontosabb változás a Joomla dizájnjában lesz. Mind a látogatói, mind az adminisztrátori felület dizájnja teljesen újra lesz tervezve.

 • Új és fejlettebb frissítő rendszer a Joomla 2.5-ben

  A Joomla 1.7 bemutatta az "egy kattintásos" frissítőt. Amikor működött, csodálatos volt. Sajnos azonban nem teljesített túl jól, amikor szembe kellett néznie a különböző hosting szituációkkal és különbözően konfigurált rendszerekkel. Sok ember inkább Nicholas Dionysopoulos Admin Tools-át használta frissítésre.

 • Új funkciók a Joomla 2.5-ben!

  Joomla 2.5 újdonságaiA 2012. januárban megjelenő Joomla 2.5 rengeteg újdonsággal érkezik, beleértve az új keresőmotort, többfajta adatbázis támogatását, és frissítési értesítéseket. Ez a cikk ezeket az újdonságokat hivatott bemutatni. A közösség sok tagja járult hozzá ahhoz, hogy ezek megvalósulhassanak, közükül néhányat fel is sorolunk majd. Az 1.7-ről 2.5-re történő átállás egyetlen kattintással megtehető majd a Joomla-n belül, és a legtöbb 1.7-re írt bővítmény futni fog 2.5 alatt is.