- Köszönetek: 0
- Fórum
- Joomla!
- Felhasználó- és jogosultságkezelés
- Nem marad bejelentkezve a felhasználó, mi a teendő?
Nem marad bejelentkezve a felhasználó, mi a teendő?
- eriaszto
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 febr. 23 15:07 #1 Írta: eriaszto
Nem marad bejelentkezve a felhasználó, mi a teendő? téma létrehozva eriaszto által
Sziasztok,
A következő nagyon bosszantó és egyenlőre kezelhetetlen problémával találkoztam.
Adott egy J! 3.6.5 rendszer, ami olyat csinál, hogy belépsz egy felhasználóval és böngészgetsz az oldalon, nyomsz egy F5 frissítést és azt mutatja, hogy nem vagy belépve. Átlépsz egy másik oldalra, ott már be van lépve, átlép egy másik, ott is, visszalép a főoldalra ott megint ki van lépve. Amelyik oldal azt írja hogy nem vagyok belépve, ott nem is enged belépni, hibás felhasználó/jelszó hibát ír ki. Bosszantó a dolog, mert egy webáruházról van szó.
Gyorsítótárazás kikapcsolva. Valakinek valami ötlet esetleg? köszönöm!
Itt az oldalon látszólag jól működik, mi a titka?
A következő nagyon bosszantó és egyenlőre kezelhetetlen problémával találkoztam.
Adott egy J! 3.6.5 rendszer, ami olyat csinál, hogy belépsz egy felhasználóval és böngészgetsz az oldalon, nyomsz egy F5 frissítést és azt mutatja, hogy nem vagy belépve. Átlépsz egy másik oldalra, ott már be van lépve, átlép egy másik, ott is, visszalép a főoldalra ott megint ki van lépve. Amelyik oldal azt írja hogy nem vagyok belépve, ott nem is enged belépni, hibás felhasználó/jelszó hibát ír ki. Bosszantó a dolog, mert egy webáruházról van szó.
Gyorsítótárazás kikapcsolva. Valakinek valami ötlet esetleg? köszönöm!
Itt az oldalon látszólag jól működik, mi a titka?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
- Mindent lehet, csak akarni kell
2017 febr. 23 18:06 #2 Írta: kovacshazi
Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu
Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
kovacshazi válaszolt a következő témában: Nem marad bejelentkezve a felhasználó, mi a teendő?
Korábbi Joomla esetében akkor volt ilyen néha amikor a gyorsítótár be volt kapcsolva.
Nem is volt bekapcsolva a gyorsítótár? Mert ha most kapcsoltad ki akkor törölni kellene a régii gyorsítótárat.
A másik, hogy a visszalépek a Nyitóoldalra egy saját készítésű linked ami esetleg www-s címmel linkel a nyitóra mig az oldalon www nélkül böngészel? Ez esetben a www éas www nélkül két külön oldalnak érzékeli a böngésző az oldalt. Érdemes a .htaccess-ben ezt az átirányítást megcsinálni, hogy ilyen ne lehesen, hanem csak egyik címen legyen elérhető az oldal.
Látatlanban ennyi, így elsőre.
Nem is volt bekapcsolva a gyorsítótár? Mert ha most kapcsoltad ki akkor törölni kellene a régii gyorsítótárat.
A másik, hogy a visszalépek a Nyitóoldalra egy saját készítésű linked ami esetleg www-s címmel linkel a nyitóra mig az oldalon www nélkül böngészel? Ez esetben a www éas www nélkül két külön oldalnak érzékeli a böngésző az oldalt. Érdemes a .htaccess-ben ezt az átirányítást megcsinálni, hogy ilyen ne lehesen, hanem csak egyik címen legyen elérhető az oldal.
Látatlanban ennyi, így elsőre.
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
- eriaszto
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 febr. 23 19:25 #3 Írta: eriaszto
eriaszto válaszolt a következő témában: Nem marad bejelentkezve a felhasználó, mi a teendő?
A gyorsítótár a kezdetektől ki van kapcsolva virtuemart miatt. Most költöztettem az oldalt egyik tárhelyestől a másikra. Az új helyre addig nem irányítottam át a domaint, ameddig nem ment minden hibátlanul. Tegnap megtörtént az átirányítás, de nem működtek a .htaccess-ben megadott áruházon belüli átirányítások, írtam nekik. Azóta érzékeli a .htaccess fájlban a irányításokat, viszont előjött ez a probléma amit írtam. Minden cache akármi ki van kapcsolva a Joomlában.
Szívesen küldök linket, ki tudod próbálni, nagyon megköszönném! Csatolt képben küldöm a linket.
Szívesen küldök linket, ki tudod próbálni, nagyon megköszönném! Csatolt képben küldöm a linket.
- eriaszto
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 febr. 23 19:31 #4 Írta: eriaszto
eriaszto válaszolt a következő témában: Nem marad bejelentkezve a felhasználó, mi a teendő?
Egyébként azt vettem észre, hogy 90%-ban akkor mutatja kilépettnek a felhasználót, amikor valamelyik aloldalról a főoldal-t nyitom meg. És általában a régebbi tartalmat tölti be, mert letiltottam egy modult, frissítettem az oldalt, a modult eltűnt. Böngészgettem aloldalakon és rányomnak a főoldal linkre és megjelent az előbb letiltott modul és ki is voltam léptetve.
- eriaszto
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 febr. 23 20:27 #5 Írta: eriaszto
Szerveren (Cpanel): Proxy Cache off, FCGI Cache off, egyenlőre jól szerepelnek az új beállítások.
- Mathyas
-
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
- Köszönetek: 1
2020 okt. 02 07:07 - 2020 okt. 02 07:09 #6 Írta: Mathyas
Mathyas válaszolt a következő témában: Nem marad bejelentkezve a felhasználó, mi a teendő?
Hát én is hasonló cipőben járok, de nálam nem pontosan ez a helyzet.
Bejelentkezésnél, hiába pipálom be az "Emlékezzen rám" mezőt, ha bezárom a böngészőt, akkor újra be kell jelentkeznem.
Ez azóta van, amióta újraépítettem az oldalt. De csak sablon csere volt és használatba indítottam a GDPR komponenst.
Bejelentkezésnél, hiába pipálom be az "Emlékezzen rám" mezőt, ha bezárom a böngészőt, akkor újra be kell jelentkeznem.
Ez azóta van, amióta újraépítettem az oldalt. De csak sablon csere volt és használatba indítottam a GDPR komponenst.
Utolsó szerkesztés: 2020 okt. 02 07:09 Mathyas által.
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
- Mindent lehet, csak akarni kell
2020 okt. 02 07:50 #7 Írta: kovacshazi
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
kovacshazi válaszolt a következő témában: Nem marad bejelentkezve a felhasználó, mi a teendő?
Nem tudom hogy van beállítva a GDPR komponens, de a komponens beállításainál az első kategória alapértelmezetten bejelölt legyen és lezárt, azaz a látogató ne tudja letiltani..
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu