Egy fórumtéma kapcsán készítettem egy átfogó leírást, hogy hogyan lehet megoldani Joomla 2.5 alatt, hogy adott felhasználók, csak bizonyos kategóriába tölthetik fel a cikkeiket, továbbá csak a saját cikkeket szerkeszthetik a későbbiekben úgy, hogy azonos csoportba tartoznak.

Kiszolgálói oldal felöli használatkor:

1. Első lépésnél nagyon egyszerű dolgunk van, mivel a Joomla alapból létrehoz nekünk egy Publisher csoportot, amiben már a nekünk szükséges műveletek be vannak állítva – itt megjegyezném, hogy alapesetben az összes cikket szerkeszthetik az adott csoport tagjai – vagy létrehozhatunk egy új csoportot.

2. Állítsuk be/módosítsuk a Cikk-kezelő engedélyeit a Beállítás menüpontban. Keressük meg a beállítandó csoportot és a ott a műveleteket a következőképpen állítsuk be:

Konfigurálás: Nem engedélyezett

Adminisztrációs oldal felöli használatkor:

1. Vegyük a Manager csoportot és állítsuk be, hogy ne érjék el a csoport tagjai a
- Hírcsatornák
- Hirdetések
- Kapcsolattartók
- Keresés
- Webes hivatkozások komponenseket

úgy, hogy be kell lépnünk egyesével az adott Komponensekbe, majd a jobb oldalon található Beállítások menüpont alatt található Engedélyek fülben a Manager csoportnál tagadjuk meg a Hozzáférés a komponenshez műveletet. Majd mentük a beállításokat.

2. Állítsuk be a Tartalom menüpont alatt lévő Kategória-kezelőben található kategóriák jogosultságait úgy, hogy belépünk az adott kategóriába és a bal oldalon található Engedélyek gomb megnyomása után tiltsuk le a Manager csoport műveleteit.