Megjelent a Joomla! 4.0.2-es kiadása. Ez egy hibajavító kiadás a Joomla! 4-es sorozatához.

Mit tartalmaz a 4.0.2?

A Joomla 4.0.2 a Joomla frissítés komponensben (com_joomlaupdate csomag) megjelenő hibát javítja, valamint megszakítja a frissítéseket a 4.0.1-es verzióról.

Ha már frissítetted az oldalad a 4.0.1-re, akkor telepítened kell a Joomla frissítési komponens frissítését, hogy javítsa a frissítési rendszer hibáját, mielőtt a 4.0.2-es verzióra lépnél. További részletek a hivatalos dokumentációban: Update from 4.0.1 to 4.0.2.

A hibajavítások teljes listáját a GitHubon találod meg.

Letöltés

Új Joomla! 4.0.2 telepítése: https://downloads.joomla.org/cms/joomla4/4-0-2/Joomla_4-0-2-Stable-Full_Package.zip?format=zip

Meglévő oldal frissítése Joomla 4.0.2-re: https://downloads.joomla.org/cms/joomla4/4-0-2

A hír hivatalos bejelentése megtekinthető a Joomla! kiadási oldalán.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

csicsa55 profilkép
csicsa55 válaszolt a témára: #2 2021 aug. 26 20:55
Pusztán kiváncsiságból kipróbáltam egy 3.10-ről 4.0.1-re frissítést. Azért voltam ilyen bátor mert homokozóban csináltam direkt egy olyan joomla oldalam biztonsági mentéséről, amit egyetlen külső modul, sem komponens nem volt, csak a gyári joomla. Gyönyörűen elvérzett. Olyan szép 404-et csinált, öröm volt nézni.
Szóval az upgradet szigorúan csak mazochistáknak illetve az lmqtb valamennyi képviselőjének ajánlom, akik szeretnek belerohanni a f... erdőbe. Szerintem én legalább egy évet még várok a nagy upgradekkel, addigra csak kiforrja magát, illetve az összes valamire való komponens és modulmigrációra lesz kényelmes megoldás. Nem minha megrémülnék egy kis mysql taknyolástól, de ugye hatékonyság is van a világon. Meg a szabadidőmet sem adom olcsón. És amíg úgy találom, hogy olcsóbban jövök ki egy hatékony megoldással, mint a drága időm mysql taknyolásra fordított pazarlásával, addig az előbbit választom.
Ha valaki most áll neki egy új 4-es joomlaoldal nulláról való építésének, esetleg ossza meg a tapasztalatát. Mert látatlanba nem tudom eldönteni melyik lesz kevesebb szívás. A biztos stabil 3-as vonal használata, majd egy későbbi upgrade vagy egy 4-es használata a bevállalt problémákkal, viszont upgrademizériamentesen.
cstom profilkép
cstom válaszolt a témára: #3 2021 aug. 27 08:25
Teszt jelleggel localhost alatt frissítettem 4.0.2-re úgy, hogy elviekben nincs kompatibilitási probléma. Az admin felületre ugyan be tudok lépni, de a Rendszer menübe már nem: Class 'JString' not found és ez alatt 15 hibabejegyzés. A frontend meg totál szétesik.
csezo profilkép
csezo válaszolt a témára: #4 2021 aug. 28 07:09
Én is elkeseredve nézegettem csak. Ezt a rakás katyvaszt... ehhez minek kellett nem is tudom menyi idő.
Sajnos azt látom, ez a joomla ezzel a 3.10-el be is fejezte a pályafutását.
Balázs profilkép
Balázs válaszolt a témára: #5 2021 aug. 29 07:19
Az első nyilvános kiadás (Alpha 1) 2017. november 17-én jelent meg. A közel 5 éves fejlesztés alatt ezek az említésre méltó fejlesztések benne, de lesz majd róla cikk: www.joomlart.com/blog/8-most-excited-joomla-4-new-features