Sok évnyi megfeszített munka után megjelent a Joomla! új főverziója a 4.0, valamint a Joomla! 3.10, amely egy átmenetet biztosít a két főverzió közötti váltásra. 

Mi a Joomla 4?

A Joomla! 4 egy főverziót, amely rengeteg új funkciót és fejlesztést tartalmaz.

A Joomla! 4 új funkcióinak bemutatása a alábbi oldalon tekinthető meg (angol nyelven): Joomla! 4 is out! Lightning fast! Top for SEO! Most secure!

Hogyan tudom letölteni a Joomla 4-et?

Az alábbi hivatkozások egyikén.

Új Joomla! 4.0.0 telepítése: https://downloads.joomla.org/cms/joomla4/4-0-0/Joomla_4-0-0-Stable-Full_Package.zip?format=zip

Új Joomla! 3.10.1 telepítése: https://downloads.joomla.org/cms/joomla3/3-10-0/Joomla_3-10-0-Stable-Full_Package.zip?format=zip

Meglévő oldal frissítése Joomla 4.0-ra: https://downloads.joomla.org/cms/joomla4/4-0-0

Meglévő oldal frissítésre Joomla! 3.10.0-ra https://downloads.joomla.org/cms/joomla3/3-10-0

Hogyan tudom frissíteni a weboldalam Joomla! 4-re?

Első lépésben frissíteni kell a Joomla! 3.10 verziójára, amely ellenőrizni tudja, az hogy oldalon lévő bővítmények kompatibilisek-e a Joomla 4.0-ás verziójával. Fontos megjegyzés: ne frissítsd a weboldalad akkor, ha jelenleg olyan bővítményt használsz (vagy esetleg a későbbiekben olyan bővítményt használnál), amelynek nincs Joomla! 4 kompatibilis verziója.

A migrálással kapcsolatos (angol nyelvű) dokumentáció itt olvasható: https://docs.joomla.org/Planning_for_Mini-Migration_-_Joomla_3.10.x_to_4.x.

A Joomla 3.10 verziója legalább még 2 évig támogatva lesz, így nem szükséges a gyors migráció elvégzése, ha a bővítményeid még nem állnak készen.

Mikor érdemes frissíteni a weboldalam Joomla! 4-re?

Fő verzió váltáskor mindig célszerű egy kicsit kivárni, hogy a kezdeti hibajavítások megtörténjenek, és csak ezek után frissíteni.

Elérhető-e a magyar nyelv a Joomla! 4-hez?

A Joomla! 4 magyar fordítása jelenleg is zajlik, amely 80%-os állapotban van. Amint befejeződnek a munkálatok, elérhetővé válik mindenki számára.