A Joomla Projekt örömmel jelenti be a Joomla 4.0 Beta 1 kiadásának megjelenését. Az új fő verzióban a teljesen megújuló adminisztrációs felület mellett számos új funkció kap helyett.

Aki kedvet kap a teszteléshez, az az alábbi hivatkozáson keresztül teheti meg: www.joomla.org/announcements/release-new...mla-4-0-0-beta1.html

Ki mit vár az új verziótól, valamint kipróbáltátok-e már?

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

sanya93 profilkép
sanya93 válaszolt a témára: #2 2020 aug. 01 19:24
Sokkal rosszab a 3-a sorozatnál,
Áttekinthetetlen, Maradtak volna a felső menüs megoldásnál. Pl a pluginokat csak a vezérlőpulton keresztűl lehet megtalálni.
Ha telepítek valamit és nem 4-es kompatibilis akkor összeomlik az oldal, ahelyett hogy figyelmeztetne, hogy ez nem kompatibilis. pl gantryt
Balázs profilkép
Balázs válaszolt a témára: #3 2020 aug. 01 22:45
A Joomla! 4 admin része, az szerintem teljesen Wordpress-re hajaz. A bővítmény kompatibilitási problémákat gondolom, menet közben javítják. Jelenleg mondjuk az is kérdéses, hogy idén egyáltalán ki tudnak-e jönni egy stabil verzióval, mert ugye még lesz egy közbenső "3.10" verzió is, amely elméletben meg fogja könnyíteni a migrálást.
csicsa55 profilkép
csicsa55 válaszolt a témára: #4 2020 aug. 03 11:37
Én ugyan nem próbáltam ki, de nem aggódnék annyira.
Ez még csak béta. Gondolom még egy béta meg legalább egy rc is lesz, addig talán kigyógyul a gyermekbetegségeiből.
Az admin felület meg azért nem zavar, mert biztos lesz rá plugin, hogy akinek nem fog tetszeni a gyári, legyen választása. Max annyi lesz a gond, hogy nem lesz ingyenes.
A kompatibilitás figyelés eddig is egy kényelmi funkció volt tudtommal. J3.9.x ->J3.9.y-ra frissítésnél is figyelmeztet a rendszer, hogy ellenőrizd kompatibilis-e minden modul. A joomla nem vállalhat felelősséget harmadik féltől származó kiegészítők garantált működésére.

Ha meg az üzemeltető annyira könnyelmű, hogy nem ellenőrzi, én sem szoktam, de megengedhetem magamnak, mivel olyan szolgáltatót használok, akinél van napi mentés.