Megjelent a Joomla! 3.5.1-es frissítése, amelyben 6 darab, az előző verzióban előjövő probléma került javításra. Többek között a kanonikus hivatkozásokkal, a bejelentkezéssel, valamint az STMP-alapú ímélküldéssel kapcsolatos problémák kerültek orvoslásra.

A hivatalos bejelentés megtekinthető a Joomla! kiadási oldalán. Az új csomagok a Letöltések menüpontból érhetők el. A magyar lokalizációt a belső nyelvtelepítő segítségével lehet feltelepíteni, míg az aktuális nyelvi fájl frissítését és a Joomla! új kiadását a belső bővítményfrissítőn keresztül.

Megjegyzés: Joomla! 3.5.1-re való frissítés után a Virtuemart webáruház (v3.0.14) nem küldi ki a leveleket a megredendelésekről, a javított verzió érkezésig az itt található módosításokkal tudjuk áthidalni a problémát.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

csezo profilkép
csezo válaszolt a témára: #2 2016 ápr. 10 19:27
És elkövettek benne egy szép kövér hibát, ami miatt a VirtueMart a vásárlás rögzítése helyett a kardjába dől. Aki VM-et használ, várja meg a VM 3.0.16 -ot!!
Balázs profilkép
Balázs válaszolt a témára: #3 2016 ápr. 10 21:21
Ez azért nézőpont kérdése, mivel a Joomla! alaprendszer függetlenül fejlődik az összes bővítménytől. Én úgy látom, hogy volt elég idejük, hogy jelezzék a problémákat a VM fejlesztői, hiszen a 3.5 is hónapokat csúszott.
csezo profilkép
csezo válaszolt a témára: #4 2016 ápr. 11 07:02
Részben igazad van.
De egyrészt NEM 3.5 -el jött (amit sokáig teszteltek) hanem a 3.5.1 -el érkezett az a levelezési hibát "kijavító" javítás, ami miatt a VM befalcolt. Nem mellesleg a levélküldési problémák miatt.
Másrészt ha ez a komponens (VM) kifeküdt tőle, akkor jó eséllyel mások is, ahol a levélküldés alapvető fontosságú.
Ki tudja... szóval csak csínján a frissítéssel! Élő oldalon sose!!
Balázs profilkép
Balázs válaszolt a témára: #5 2016 ápr. 11 09:14
Én ha, jól tudom, akkor a 3.5.0-án alapból nem ment ki VM-ből a megrendelés utáni értesítő, akkor itt csináltak egy fixet, majd ezek szerint a 3.5.1-el sem volt igazán kompatibilis a VM jelenlegi verziója. Én egyébként nem igazán emlékszem a Gitten, hogy Milbo (VM vezető fejlesztő) bármilyen hibát is jelzett valamint, hogy segítette volna a közös megoldást, én továbbra is úgy gondolom, hogy volt ideje, hiszen a 3.5.0 nagyon sokat csúszott. Mivel a Joomla! alapvetően egy tartalomkezelő-rendszer, így a fejlesztők főként az alaprendszer hibamentes kiadásában érdekeltek az, hogy a VM-nál senki sem vette a fáradságot és nem próbálták ki egy fejlesztői verzión a VM funkciókat, véleményem szerint az csak az ő saruk. Itt megjegyzem volt olyan időszak, hogy a VM-nél kb. egy év után húzták be a VM Joomla! 2.5-tel kompatibilis verzióját, aztán akik webáruházat üzemeltettek bent ragadtak a nem támogatott régi verziókon, mondhatni ez is egy előkelő húzás volt a részükről.
rizsa profilkép
rizsa válaszolt a témára: #6 2016 ápr. 18 16:18
Nálam nem tudom, hogy gond volt-e 3.5-nél, igaz 3.0.12 volt együtt 25.-e óta de nem szóltak.. ma frissítettem 3.5.1 re és utána rögtön 3.0.16-ra a vm-et, mégsem működik.:.-( a megrendelés feladása gombra kattintva 0-ás hibakód, az oldal nem találhatóval elszáll.. a rendelés pedig bekerül a listába:-.( esetleg ötletetek ezzel kapcsolatban? köszönöm..
Zotius profilkép
Zotius válaszolt a témára: #7 2016 ápr. 18 19:44
Próbáld meg a backend admin felületen a levelezési beállításoknál a Feladó neve mezőbe is az oldal e-mail címét írd be.
Más bővítménynél - BreezingForms - ez nálam segített. Ugyanilyen hibakód volt, a levél ott sem ment el, de bekerült az adatbázisba.
Ezt a mail() függvény paraméterezésének változása okozza. Addig is, míg a VM-et nem javítják megfelelően, ezzel működni fog.