Megjelent a Joomla! 3.6.1-es frissítése, amelyben 46 segítő részvételével közel 150 darab hiba került javításra. Többek között javítva lett egy a PHP 7.0.9 esetén fellépő kompatibilitási probléma, egy nyelvi átirányítási probléma, egy Joomla! 2.5.28-ról való frissítési probléma, egy SQLAzure adatbázis probléma, valamint frissült az alapértelmezett szerkesztő, a TinyMCE. Az új kiadásban szerepel továbbá még egy közepes (CRSF) és kettő alacsony (ACL, XSS) prioritású biztonsági javítás, így kiemelten fontos, hogy minél hamarabb elvégezzük a rendszerünk frissítését.

A hivatalos bejelentés megtekinthető a Joomla! kiadási oldalán. Az új csomagok a Letöltések menüpontból érhetők el. A magyar lokalizációt a belső nyelvtelepítő segítségével lehet feltelepíteni, míg az aktuális nyelvi fájl frissítését és a Joomla! új kiadását a belső bővítményfrissítőn keresztül.

Frissítés: Felhívnám minden kedves azon Joomla! felhasználó figyelmét, hogy akik PHP 5.3 verzió alatt futtatják az oldalukat, azok ne frissítsenek a 3.6.1-es verzióra, mert utána nem fogják tudni elérni az adminisztrációjukat. A hamarosan megjelenő 3.6.2-ben orvosolni fogják a problémát.

Bővebben: Error after upgrade to 3.6.1 #11428Fix logging in in PHP 5.3 #11430