Az egyik nagy hátránya a népszerű tartalomkezelő-rendszereknek, hogy gyakran válnak a szpemmerek célpontjává, ha nem látjuk el megfelelő védelemmel a weboldalainkat.

Egyik legnépszerűbb megoldás a kéretlen regisztrációk és tartalmak védekezésére az úgy nevezett CAPTCHA használata. Ez a rendszer egy automatikus teszt, ami képes megkülönböztetni az emberi felhasználót a számítógéptől. Ezekből több típus is létezik, amelyeknek hatékonysága különböző. Jelenleg az egyik legelterjedtebb rendszer az úgynevezett reCaptcha, ami az általa kigenerált karaktersorozat beírásával érvényesíthető, hogy az adott illető ember vagy sem. Sajnos használata gyakran okoz problémát a felhasználóknak, mivel a benne lévő algoritmus sokszor annyira olvashatatlanná generálja a karaktersorozatot, hogy csak többszöri frissítés után kaphatunk olvashatót.

Erre a problémára kínál egy jó megoldás az AreYouHuman CAPTCHA, ami az értelmezhetetlen karakterek helyett apró mini játékok keretein belül ellenőrzi a felhasználót.

De, hogy is néz ki ez a valóságban?

Jelen esetben a feladatunk annyi, hogy elkészítsük a limonádét a megfelelő eszközök hozzáadásával.

A Joomla!-ban való alkalmazáshoz a következőket kell tennünk:

1, Látogassunk el az AreYouaHuman.com weboldalára majd a „Sign Up” gomb megnyomásával készítsük el a regisztrációnkat.

2. Regisztráció után lépjünk be majd keressük meg az oldalunkhoz tartozó kettő darab biztonsági kulcsot a Publisher és a Scoring Keys-t.

3. Látogassunk el a PlayThru Captcha oldalára, majd töltsük le és telepítsük a Joomla! Bővítménykezelőjének a segítségével.

4. Lépjünk be, a Beépülő-modul kezelőbe, majd keressük meg a bővítményt, majd kattintsunk rá a beállítások megadásához.

5. Bal oldalunk aktiváljuk, majd jobb oldalon írjuk be a szükséges kulcsokat, majd mentsük a beállításokat.

6. Állítsuk be alapértelmezettnek a Felhasználó-kezelő beállításai menüpont alatt található Komponens fül alatt, majd mentsük a beállításokat.

A Captcha előnézete a regisztációs űrlapon:

Forrás: ostraining.com