Hosszas betegséget követően elhunyt Tóth Tibor mérnök, pozsonyi informatikus, közéleti aktivista.

Nevéhez fűződik több felvidéki magyar portál alapítása, számos oktatási és környezetvédelmi szakmai tevékenység koordinálása, valamint ő volt az egykori Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesületének alapító elnöke. Tibor a 2000-es évek közepétől nagy szerepet játszott a Joomla! tartalomkezelő rendszer magyarországi elterjedésében. Egy nagyszerű emberrel lettünk szegényebbek, emlékét tisztelettel megőrizzük. Részvétünk a hozzátartozóidnak, nyugodj békében!

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

csicsa55 profilkép
csicsa55 válaszolt a témára: #2 2021 aug. 26 12:02
Basszus! Azonnal felismertem, amikor megláttam a fényképét. Ő volt a legelső magyarországi joomla fórum egyik főmoderátora és a joomla mestere (meg gondolom alapítója is), meg volt egy társa, talán localicer néven futott. Ja és volt egy hölgy is. Arra a fórumra regeltem valamikor 2009-ben amikor megjelent a joomla 1.5-ös verziója és elkezdtem vele ismerkedni. Aztán valahogy olyan 2011-2012 körül eléggé passzív lett az a fórum, vagy legalábbis a két főmoderátor lelépett és a fórum kicsit átment passzivitásba. Utána fedeztem fel ezt az oldalt és jöttem át ide. De észrevettem a nicknevek alapján rajtam kívül még páran ugyanazzal a nickkel átjöttek ide. Azóta az a fórum meg is szűnt. Drága Tóth Tibor! Maximális Respect és RIP.
csicsa55 profilkép
csicsa55 válaszolt a témára: #3 2021 aug. 26 12:08
Kedves Csontos Balázs!

Személyesen ismerted Tibort? Localicerről tudsz valamit?
Balázs profilkép
Balázs válaszolt a témára: #4 2021 aug. 26 12:51
Igen, ismertem, csak miután kiszállt a Joomla! világából utána egyre kevesebbet beszéltünk. Herczeg Tamás József (LocaLiceR) 2018-ban hunyt el, ha jól tudom agyvérzésben. A hölgy pedig Bán Annamária, ő teljesen más területen helyezkedett el.
Régi képek a korábbi Joomla! napokról:  Tibor Tóth’s albums | Flickr
coilevi profilkép
coilevi válaszolt a témára: #5 2021 dec. 10 15:39
Basszus, a Joomla 4 kapcsán jöttem most a fórumra több év kihagyás után, és ez a hír fogad a főoldalon.
Ez most letaglózott. Tényleg remek ember volt. Nagyon sajnálom.
csicsa55 profilkép
csicsa55 válaszolt a témára: #6 2021 dec. 13 13:40
Rád emlékszem, hogy fent voltál a régi joomla fórumon, amit Tiborék üzemeltettek.