Gantry kiadás - http://joomlabs.hu

Hoszabb fejlesztést követően megjelent a Gantry keretrendszer 5.3.0-as kiadása, amely több mint 60 darab javítást tartalmaz. Az új SCSS összeállító mellett kapunk egy új sablont Helium néven, valamint a verzió legfőbb újdonságaként bevezetésre került az új öröklési rendszer, amely segítségével a meglévő szekcióinkat, építőelemeinket, elrendezéseinket, atomjainkat másolhatjuk át az egyik sémánkból a másikba. A teljes változáslista a következő hivatkozáson keresztül érhető el.

A hivatalos bejelentés a Gantry keretrendszer oldalán, a telepítő csomag, valamint a hozzátartozó sablon a Letöltések menüpontból érhetők el. Aki rendelkezik már a Gantry keretrendszerrel, az a belső bővítményfrissítőn keresztül tudja frissíteni a meglévő rendszerét.

Fontos: A 5.3.0-ás verzió nem támogatja a PHP 5.4-es verziót, ebből kifolyólag a Gantry adminisztráció hibát fog dobni a frissítés után. A fejlesztők mindenkinek azt javasolják, hogy aki teheti váltson legalább 5.6-os PHP verzióra, mivel az 5.4 egy éve nem támogatott rendszer. A javítás a 5.3.1-es verzióban várható.

Frissítés: Egy gyors fix formájában kikerült egy javítás azoknak a felhasználóknak, akik valamilyen okból nem tudnk frissíteni legalább PHP 5.6-os verzióra. A Gantry keretrendszer githubos tárolójában frissült az a fájl, amelynek a tartalmát felül kell írnunk a /../libraries/gantry5/classes/Gantry/Admin/ mappánkban található Particles.php fájllal.

Bemutató videók:

Szekciók öröklése

Építőelemek öröklése

Elrendezések öröklése

Atomok öröklése

Bejelentkezés a hozzászóláshoz