- Fórum
- Joomla!
- Telepítés és költöztetés
- Mi a teendő, ha a telepítés közben Magic Quotes GPC funckió = Nem értékén áll?
Mi a teendő, ha a telepítés közben Magic Quotes GPC funckió = Nem értékén áll?
- kisgal
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
-
Kevesebb Több
2012 okt. 01 08:27 - 2012 okt. 01 08:39 #1 Írta: kisgal
Mi a teendő, ha a telepítés közben Magic Quotes GPC funckió = Nem értékén áll? téma létrehozva kisgal által
Sziasztok!
Első feladat, ha éles szerveren telepítesz, hogy szolgáltatóval előtte részletesen egyeztetni kell. Az én tapasztalatom, hogy localhost-on tökéletesen ment. Írtam a szolgáltatónak, hogy szeretnék joomla 3.0 telepíteni, rendben menni fog-e, válasz természetesen.
Frissítés közben elszállt egy php hibával. Gondoltam, ok, akkor legyen egy szűz telepítés és ekkor derült ki, hogy szükséges lenne a Magic Quotes GPC php funkciót engedélyezni a szerver oldalon és ameddig ez nincs nem is engedte telepíteni.
Most várok a szolgáltatóra.
Első feladat, ha éles szerveren telepítesz, hogy szolgáltatóval előtte részletesen egyeztetni kell. Az én tapasztalatom, hogy localhost-on tökéletesen ment. Írtam a szolgáltatónak, hogy szeretnék joomla 3.0 telepíteni, rendben menni fog-e, válasz természetesen.
Frissítés közben elszállt egy php hibával. Gondoltam, ok, akkor legyen egy szűz telepítés és ekkor derült ki, hogy szükséges lenne a Magic Quotes GPC php funkciót engedélyezni a szerver oldalon és ameddig ez nincs nem is engedte telepíteni.
Most várok a szolgáltatóra.
Utolsó szerkesztés: 2012 okt. 01 08:39 kisgal által. Indoklás: magyartalan kifejezés
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2012 okt. 01 08:59 - 2012 okt. 01 09:00 #2 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Mi a teendő, ha a telepítés közben Magic Quotes GPC funckió = Nem értékén áll?
PHP Magic Quotes: Alapvetően azt a célt szolgálja, hogy a kezdő PHP programozóknak segítsen elkerülni az SQL Injection alapú támadásokat, azonban a PHP 5.3-tól kezdve már elavult megoldásnak számít és használata nem javasolt. Helyette a futás idejű, explicit eszképelés ajánlott.
Alapesetben nincs szükség rá. Nézd meg az én PHP beállításaimat Joomla 3 alatt:
Alapesetben nincs szükség rá. Nézd meg az én PHP beállításaimat Joomla 3 alatt:
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Utolsó szerkesztés: 2012 okt. 01 09:00 Balázs által.
- kisgal
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2012 okt. 01 09:17 - 2012 okt. 01 09:20 #3 Írta: kisgal
kisgal válaszolt a következő témában: Mi a teendő, ha a telepítés közben Magic Quotes GPC funckió = Nem értékén áll?
Szia!
Igen én is olvastam, hogy meg fog szűnni, de nekem nem engedi telepíteni a joomla 3.0 az éles tárhelyre emiatt.
kisgal
Igen én is olvastam, hogy meg fog szűnni, de nekem nem engedi telepíteni a joomla 3.0 az éles tárhelyre emiatt.
kisgal
Utolsó szerkesztés: 2012 okt. 01 09:20 kisgal által. Indoklás: kép csatolása
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2012 okt. 02 10:11 #4 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Mi a teendő, ha a telepítés közben Magic Quotes GPC funckió = Nem értékén áll?
Érdekes. Sikerült egyezkedned a szolgáltatóddal?
- adam
-
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
- Köszönetek: 1
2012 okt. 02 22:01 #5 Írta: adam
adam válaszolt a következő témában: Mi a teendő, ha a telepítés közben Magic Quotes GPC funckió = Nem értékén áll?
Most próbáltam installálni a tárhelyemen és nálam is a Magic Quotes GPC-vel van gondja.
Szerinte nem támogatott. A php infóm szerint meg igen...
php 5.3.16
magic_quotes_gpc On
Szerinte nem támogatott. A php infóm szerint meg igen...
php 5.3.16
magic_quotes_gpc On
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2012 okt. 02 22:49 - 2012 okt. 02 23:19 #6 Írta: Balázs
Egyéni php.ini futtatásra van lehetőség a tárhelyeteken?
Utolsó szerkesztés: 2012 okt. 02 23:19 Balázs által.
- kisgal
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2012 okt. 03 13:19 #7 Írta: kisgal
kisgal válaszolt a következő témában: Mi a teendő, ha a telepítés közben Magic Quotes GPC funckió = Nem értékén áll?
Beszéltem vele, de részükről minden rendben van és engedélyezve van. Passz. Most visszaállok 2.5.7-re és várok még egy kicsit.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2012 okt. 03 15:15 - 2012 okt. 05 01:11 #8 Írta: Balázs
A Joomla 3 telepítésekor a Magic Quotes GPC = Nem
az azt jelenti, hogy a szerveren ne legyen bekapcsolva ez a funkció és nem azt, hogy nincs bekapcsolva
az azt jelenti, hogy a szerveren ne legyen bekapcsolva ez a funkció és nem azt, hogy nincs bekapcsolva
Utolsó szerkesztés: 2012 okt. 05 01:11 Balázs által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kisgal
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
2012 nov. 06 22:23 - 2012 nov. 06 22:24 #9 Írta: Zotius
Próbaképpen, ismerkedés céljából most én is felhúztam egy J3.0.1-et...
Először én is szívtam ezzel, de végül kiderült, hogy a php.ini fájlt az installation mappába kell tenni, a következő tartalommal:
Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot
Zotius válaszolt a következő témában: Mi a teendő, ha a telepítés közben Magic Quotes GPC funckió = Nem értékén áll?
kisgal írta: Beszéltem vele, de részükről minden rendben van és engedélyezve van. Passz. Most visszaállok 2.5.7-re és várok még egy kicsit.
Próbaképpen, ismerkedés céljából most én is felhúztam egy J3.0.1-et...
Először én is szívtam ezzel, de végül kiderült, hogy a php.ini fájlt az installation mappába kell tenni, a következő tartalommal:
[PHP] magic_quotes_gpc = Off
Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot

Utolsó szerkesztés: 2012 nov. 06 22:24 Zotius által.
- Tpisti
-
- Nem elérhető
- New Member
-
Kevesebb Több
- Köszönetek: 0
2012 nov. 26 12:41 - 2012 nov. 26 12:43 #10 Írta: Tpisti
Tpisti válaszolt a következő témában: Mi a teendő, ha a telepítés közben Magic Quotes GPC funckió = Nem értékén áll?
Szevasztok!
Én teljesen kezdő vagyok a témában, de azért megosztanám a vesszőfutásomat, hátha segítségére lesz másnak.
Az én(mi) tárhely szolgáltatom a DataGlobe Zrt. akik úgy viselkednek általában mint a bíró lánya, amikor Mátyás királyhoz ment. Vitt is valamit meg nem is. Szóval, inkább mentem a saját orrom, meg a Google után és mindent kipróbáltam.
A lényeg a következő:
Én teljesen kezdő vagyok a témában, de azért megosztanám a vesszőfutásomat, hátha segítségére lesz másnak.
Az én(mi) tárhely szolgáltatom a DataGlobe Zrt. akik úgy viselkednek általában mint a bíró lánya, amikor Mátyás királyhoz ment. Vitt is valamit meg nem is. Szóval, inkább mentem a saját orrom, meg a Google után és mindent kipróbáltam.
A lényeg a következő:
- A php.ini nálam nem működött semmilyen formában. Se joomla portál gyökérben, se /administratorban tehát más utat kellett keresni.
- Szerncsére a .htaccess engedélyezett erre felé, azonban ez sem volt ilyen egyszerű. Lehet hogy én voltam túl zöld fülű, de egy az egyben beszurtam a dataglobos admin által javasolt, illetve a más fórumokon is ajánlott magic_quotes_gpc off parancsot a htaccess első sorába. Hát a maxiumum amit elértem egy "Internal Server Error" hiba üzenet lett.
És ekkor valahol találtam egy olyat, ahol ezt formailag másképp írták. És lőn csoda ........
Ezzel működik: php_flag magic_quotes_gpc Off
Utolsó szerkesztés: 2012 nov. 26 12:43 Tpisti által.