file Wampra költözés után ERR_CONNECTION_REFUSED hiba

Több
2023 máj. 15 10:01 #11 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Wampra költözés után ERR_CONNECTION_REFUSED hiba
Erre a négy sorra lennék kíváncsi a J3.9 esetében is...ha J4 jó akkor ugyanezeknek meg kell lennie a J3 esetében is
public $dbtype = 'mysqli';
public $host = 'localhost';
public $user = 'root';
public $password = '';

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2023 máj. 15 10:55 - 2023 máj. 15 11:05 #12 Írta: Barb
Barb válaszolt a következő témában: Wampra költözés után ERR_CONNECTION_REFUSED hiba
Kivadásztam, itt azért jóval méretesebb a conf.php tartalma.
Az említett értékek:
public $dbtype = 'mysqli';
public $host = 'localhost';
public $password = '';
public $user = 'root';

php verzió állítás eredménye:
8.1.0 ig a kezdeti hiba, localhost visszautasította a csatlakozást
Viszont a 8.1.0 verzió felett egy csomó hibaüzenet jön php felől, az ismert felül sárga leírás alatta egy táblázat és ebből jön 10+
Persze nem biztos hogy ez fontos hiszem épp a gond az, hogy 3.9 nem megy php 8 al. Csak megemlítettem.
Utolsó szerkesztés: 2023 máj. 15 11:05 Barb által. Indoklás: kiegészítés miatt

Több
2023 máj. 18 08:44 #13 Írta: Barb
Barb válaszolt a következő témában: Wampra költözés után ERR_CONNECTION_REFUSED hiba
Készítettem új mentést az oldalról és feltelepítettem azt, hátha a hiba valahol itt volt.
Sajnos nem itt volt. A történés megismétlődik itt is.

Több
2023 máj. 18 09:47 #14 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Wampra költözés után ERR_CONNECTION_REFUSED hiba
Kérdés: Kell erőltetni ezt a WAMP-os fejlesztést?
Én sosem szeretek localhoston fejleszteni, mert amikor felkerül a szerverre, akkor derül ki esetleg, hogy a szerver beállítások esetleg nem megfelelőek.
Emiatt ha csak lehet mindig azon a szerveren dolgozom ahol az oldal működni fog, így nem ér meglepetés amikor a fejlesztést élesítem.

www.webprogramok.hu

www.joomladay.hu

Több
2023 máj. 18 10:39 #15 Írta: Barb
A válasz erre az, hogy nem.
A gond most az, hogy a 3.9 verzió éles az oldalon.
A frissítések között a 3.10 fel sincs ajánlva és nem is volt így az oldal itt megragadt.
Viszont ez kellene ahhoz a leírások szerint hogy 4re legyen frissítési ajánlat és hogy lehessen végezni kompatibilitás ellenőrzést.

Az igazság az, hogy nem tudom, hogy a joomla.org -ról letöltött 3.9 -- 3.10 csomag feltöltése frissítés sikeresen végbe tud e menni és onnan léphetünk tovább majd, vagy már ott előjön valami hiba és az oldal letérdelt már ettől is.

Ezért akartam a wamp környezetben kipróbálni hogy sikeresen frissül e a joomla, ha pedig igen akkor egy élesben elhasalás esetén, innen elkészített telepitő csomaggal próbálnák visszatölteni a szerverre joomlát. Esetleg már nem is 3.10 hanem a 4 környezetet.

És most hogy ezt ilyen szépen körül is írtam, megfogalmazom egyszerűen.
Szűkebb vagyok altest környékén a frissítés miatt mint általában.

Több
2023 máj. 18 10:43 #16 Írta: kovacshazi
Ha bizonytalan vagy a frissítésben akkor:
1. Joomla3.9 oldalról aldomainre teljes másolat készítése
2. Másolaton frissítés 3.10-re. Frissítő csomag letötlsée a Joomla oldalról és azzal frissíteni, ha az automatikus frissítés nem megy.

Megjegyzés:
Eddig nekem egyébként sosem volt gond a J3.9 frissítés J310-re

www.webprogramok.hu

www.joomladay.hu

Több
2023 máj. 18 11:05 #17 Írta: Barb
Ez járható út lehet, megróbálom így megoldani hogy kickstarter segítségével aldomainre is kerüljön fel egy másolat és meglátjuk.

Köszönöm szépen!

Több
2023 máj. 18 20:37 - 2023 máj. 19 07:56 #18 Írta: Barb
Hát kicsit kiesett ez nekem.

Megvan a mentés, pár óra volt csupán mire felment aldomainre.
Az installt el is akartam kezdeni de elfelejtettem az adatbázis beállítás dolgot.

úgy indultam neki, hogy létrehoztam egy adatbázist ahhoz egy felhasználót és ezeket párosítottam is.
az installban megadtam az itt felvett adatokat. hiba. jelszó vagy név stb.

Ekkor ötlött fel, hogy mivel létező oldal mentése a configban lesznek adatbázis értékek. Ezeket látom is, de mivel aldomainban megyünk, ha azokat az értékeket adom meg ami az ezen a szerveren futó fő domain adatbázisaihoz tartoznak, nem lesz keveredés?

db type mysqli
db server host name localhost
user name amit most alkottam - migralo
pass - amit adtam az uj adatbázis és user megalkotásakor
db name - migralas lett a neve
db table name prefix - hagytam

drop értékkel

nem működik, hibával leáll, elvileg a jelszóra adatbázisra hivatkozással.
Ezek után phpmy-ban megnéztem megvan e az adatbázis egyáltalán. Megvolt.

Megpróbáltam a conf fájlban átírni a vonatkozó értékeket az adatbázis elérése érdekében. Az eredeti oldal adatai voltak benne természetesen. Ez sem hozott eredmény.
Az eredeti conf fájlban vannak port számok. Ezekkel nem kell semmit kezdeni? A myadminban a localhost mellett egy másik szám van.
ezek vannak a fájlban és más elemeknél is ezek az értékek tünnek fel.
public $memcached_server_port = '11211';
public $redis_server_port = '6379';
Utolsó szerkesztés: 2023 máj. 19 07:56 Barb által. Indoklás: mert próbálkozom

Több
2023 máj. 19 08:55 #19 Írta: kovacshazi
DEEEE: ne legyen ugyanaz az adatbázis mint az éles oldalon!!!!

Valahogy az egész nekem érdekesnek tűnik.
Hogy csinálsz másolatot az aldomainre?
Szerintem a legegyszerűbb megoldás az Akeeba Backup, bár a kickstrat-ra hivatkozól ami nekem azt jelentené, hogy azt használod, de akkor nem érdekes az eredeti config fájl.
Ha az Akeeba installer végigfut akkor műkdnie kell az oldalnak, ha már az adatbázis beállításoknál leáll akkor mégsem jól adod meg az adatbázis beállításokat.
Az Akeeba azért is jó mert becsomagolt fájlt kell feltölteni ami sokkal gyorsabban megy fel mint egy kibontott teljes csomag a mage több ezer fájljával és majd a szerveren csomagolod ki.
Egyébként, ha van CPanel akkor meg nem is kellene le és feltölteni, mert a fájlkezelővel átmozgatható a backup fájl....

www.webprogramok.hu

www.joomladay.hu

Több
2023 máj. 19 10:09 #20 Írta: Barb
Akkor az elejétől elkezdem, biztos ami biztos, leírom most a pontkat mi alapján és hogyan.

1.:
Létre hoztam egy felhasználót és egy adatbázist a phpmyadmin felületen, majd ezeket egymáshoz rendeltem. Az adatbázis létezik is. Üres jelen pillanatban.

2.:
cpanelen létrehoztam egy aldomaint is a fő domain alá. Ebbe a mappába kerül majd a joomla mentése és a kickstart.php is.

3.:
Van egy mentésem az éles oldalról amit az akeeba készített. Ezt a mentést felteszem tehát az aldomain mappájába ftp-n (itt működik persze a cpaneles fájlkezelős átmozgatás)

4.:
kickstart elindítása.

5.:
még nem tudom, majd ha ide érek frissítem :)