Wampról élesre költöztetéskor az Akeeba nem kezdi kicsomagolni a fájlokat

Több
4 éve 9 hónapja #14898 Írta: Barb
Sziasztok

Új vagyok még a joomlában, de tetszik a rendszer is és tanulni is szeretek ezért elkezdtem.
A wamp szervert telepítettem.
Elkészítettem rajta egy próba oldalt.
Vettem egy tárhelyet is hozzá meg egy domaint is, ezzel már tudok próbálkozni wampos és éles környezetben is.
A próba oldalam elkészültével azt le is mentettem akeeba segítségével, alapértelmezett és zip kiterjesztésekkel is. (2-3 mb eltérés)
Az éles tárhelyre feltettem a public_html mappába mindkettő mentést és mellé 2 egyéb fájl került, a 6.1 core kickstartból a kickstart.php és a magyar nyelvi fájl.
Beírtam a domain/kickstart.php mágikus sorokat.
Bejött a kickstart, elolvastam és esc.

----No innen jönnek a gondok:

az archív könyvtár a public_html/
alatta kiválasztva első körben a zip, többi körben pedig a .jpa (eredmény ugyanaz)
kitömörítési mód: direkt, csak a rename server conf fájl van pipálva. és start. Átugrik a képernyő a kicsomagolásra de nem történik semmi, sok sok percig sem.

új próba: kitömörítési mód: hibrid / amúgy más értéket nem babrálok // start -- eredmény mint fenn, átlép a képernyő de semmi sem történik.

új próba: kitömörítési mód: hibrid / ftp kiszolgáló: amit kaptam a szolgáltatótól cpanel11.... // port 21 /// passzív mód pipa //// ftp felhasználó és jelszó - szolgáltatótól ///// ftp könyvtárhoz beírtam /public_html ////// alatta átmeneti könyvtár elérési úttal (/home) ugyanúgy public_html.
megint start. --- eredmény minden várakozás ellenére épp mint előző esetekben, átlép a kitömörítéshez de nem csinál semmit sem.

aztán a következő varia, hogy beléptem cpanelre és elkezdtem állítgatni a php verziót, 5.6 / 7 / 7.1 között alt meg ea verziókra is és ezekkel csak a 3ik esetet próbáltam, azaz szolgáltatói adatokkal kitöltve kickstartolni. eredmény mindig UA.

ekkor vettem észre, hogy egyik gomb sem működik a kickstartban, nem tudom tesztelni a kapcsolatot, a könyvtárat sem nincs ellenőrzés és semmi, csak a start gomb megy de az meg eredményt nem hoz.

feladjam?

total commander - joomla 3.9 - akeeba legújabb verzió - kickstart detto.

seegítséég :side:

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
4 éve 9 hónapja - 4 éve 9 hónapja #14900 Írta: Barb
Akkor az ígért megoldás elé egy kérés:

Balázs ne haragudj, valami nem jött össze, itt a gyors válasz opcióra kattintottam és írtam a másik posztomat, de a végén nem ide került, hanem külön, kérlek tedd vissza ide és elnézést.

A megoldás, vagy ami megoldás lehetett:

Csináltam egy 777 jogosultsággal megáldott kicktemp mappát is, írta a kickstart help, hogy ez segíthet, nos elsőre nem segített. Ekkor arra gondoltam, hogy a php lehet a gond, mert azt 7.1-re állítottam, ezen futotta a wamp is. Nos ez viszont létrehozta a .htacess fájlt a public_html mappában, amivel nem igazán foglalkoztam, illetve annyit, hogy próbáltam az index.html-t és ezt a fájlt letörölni majd visszatenni, próbáról próbára, hátha van jelentősége. Nos volt.
Amikor végül ezt a két fájlt letöröltem és a php verziót cpanelen 5.6-ra tettem alt verzióra, akkor elkezdett működni a kickstart minden gombja, tesztelte az ftp-t is. Itt annyit állítottam át, hogy a könyvtár /public_html lett ezt írtam be de az ideiglenes részen a public_html/kicktemp/ lett a megoldás.
Ezek után elindult a kicsomagolás és működött is, el tudtam indítani az installationt.... (a joomla szólt az admin felületen, hogy az 5.6 php-t állítsam át 7.1-re, megtettem erre error lett az olda helyén, ekkor 7.1 alt helyet ea-ra tettem a verziót és ezzel működött minden)

szerkesztés:
Az adatbázisnál nem bírtam várni, így létrehoztam egy adatbázist és ezt megadtam a telepítésnél és működött azzal ez a rész is.

szerkesztés 2:
Ez egy kérdés lenne, a php_mail függvény le van tiltva elméletileg az oldalon mert a levél küldésnél ezt írja ki a lap telejére a joomla.
Az admin/beállítások részen megkerestem a levelezést, bekapcsoltam, phpmail verzióval beállítottam és elvileg küldött levelet nekem, gyakorlatilag nem. A weboldalon küldött levelekre a reakció pedig épp az ami volt, php_mail tiltva. Mit kell tenni, hogy ez ne legyen így és lehetőleg a levelezést tudjam működtetni, illetve további adatbekérés is lenne, friss cikk a joomla biztonságossá tételéről amiből tanulni lehet, illetve keresőoptimalizálásra valami szintén tőletek származó friss iromány, nem magára az optimalizálásra, csak a joomla beállítására.

Köszönöm szépen!
Utolsó szerkesztés: 4 éve 9 hónapja Barb által. Indoklás: eszembe ötlöttek dolgok

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
4 éve 9 hónapja #14906 Írta: Balázs
Ha van a tárhelyedhez valamilyen admin panel (pl. CPanel), akkor ott gyakorlatilag mindent be tudsz állítani, a levelezést is.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
4 éve 9 hónapja - 4 éve 9 hónapja #14913 Írta: Barb
FIGYELMEZTETÉS
A mail függvény ideiglenesen letiltásra került ezen a webhelyen, próbálkozzon később.

ÜZENET:
Köszönjük az emailt.

ezt így párban teszi ki a lap tetejére, cpanelen voltam, emailt állítgattam, de olyat nem láttam, hogy mail függvényt kapcsolgathatom, a joomlában pedig a levelezés be van állítva.

A feladat igazából annyi, hogy nem én akarok kifelé küldeni emailt, hanem ha nekem akarna küldeni valaki a weboldalon keresztül amolyan kapcsolatfelvételi mailt.Az oldalra tettem egy ilyen kapcsolatfelvételi irj nekem részt és kitöltöm beírom az üzenetem magamnak és akkor kapom ami ott van fenn. :(
Utolsó szerkesztés: 4 éve 9 hónapja Barb által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
4 éve 9 hónapja - 4 éve 9 hónapja #14914 Írta: Barb
Megoldottam, olyan jó, hogy sikerélményeket ad a joomla, érdemes volt belekezdeni. Köszönöm szépen!
Utolsó szerkesztés: 4 éve 9 hónapja Balázs által. Indoklás: Egy szálban több kérdés.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!