Áttelepítés localhostról ingyenes tárhelyre

Több
11 éve 6 hónapja - 11 éve 6 hónapja #374 Írta: gmate
hello
kösz a választ sikerült megoldani
még két kérdésem lenne
hogyan tudom a localhostról egy ingyenes tárhelyre feltölteni a honlapom hogy más is megtudja nézni
mivel kéne lementeni és mit kell átrini és hova kell feltenni?
ha van valakinek ideje egy részletes leírást szeretnék
a másik kéréds szerenték létrehozni egy termék katalógust
árak nem kellenek bele de nem hátrány
lehetőleg magyarul működjön
ti milyet használtok illetve milyen ajánlotok
üdv: Máté
Utolsó szerkesztés: 11 éve 6 hónapja Balázs által. Indoklás: A témát bontottam.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
11 éve 6 hónapja - 11 éve 6 hónapja #375 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: Feltöltés
Feltöltés: FTP-vel.
Ha megvan a tárhelyed pl. az uw.hu-n:
1.) Feltöltöd a Joomla telepítő csomagot, a böngészőbe beírod a webhelyed URL-jét, a telepítő elindul. Megadod a szükséges adatokat, s ha kész, az oldal működik.
2.) Termékkatalógus: ha az alaptelepítés már kész, telepíted a VirtueMart komponenst. Az egy webáruház kialakítását teszi lehetővé. Felrakod a termékeket, beállítod az árakat, stb. Magyar nyelven is működik.
Bár kérdésedből ítélve nagyon kezdő vagy, ezért javaslom, először ne mindjárt webáruházzal kezdd, előbb ismerkedj meg a Joomla rendszerrel.

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Utolsó szerkesztés: 11 éve 6 hónapja Zotius által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gmate

Több
11 éve 6 hónapja #376 Írta: gmate
gmate válaszolt a következő témában: Válasz: Feltöltés
már van egy oldalam a local hoston
ezt szeretném feltenni pl az uw.hura
mivel tudom megtenni kell valami szoftver?
vagy ezt nem lehet megcsinálni és minden amit eddig beállítottam ujra be kell állítani?

Több
11 éve 6 hónapja #377 Írta: gmate
gmate válaszolt a következő témában: Válasz: Feltöltés
próbáltam csak próba képp fel tenni a virtuemart ot és azt irja ki hogy:
Hiba történt ennek a fájlnak a kiszolgálóra való feltöltésekor.

Nem található telepítőcsomag

próbáltam több fele telepítővel
eggyikel se ment
először amia a bővitmény tárban van fent azt szettem le és próbáltam meg felteni

Több
11 éve 6 hónapja #378 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: Válasz: Feltöltés

gmate írta: próbáltam csak próba képp fel tenni a virtuemart ot és azt irja ki hogy:
Hiba történt ennek a fájlnak a kiszolgálóra való feltöltésekor.
Nem található telepítőcsomag
próbáltam több fele telepítővel
eggyikel se ment
először amia a bővitmény tárban van fent azt szettem le és próbáltam meg felteni

Mi az, hogy többféle telepítővel??? Ezt nem értem.
Semmi más nem kell, csak:
1.) egy uw.hu-s account (felhasználónév és jelszó) - ha itt regisztráltál magadnak tárhelyet -, ezzel megadták az ftp csatlakozáshoz szükséges bejelentkezési adatokat;
2.) Total Commander, amelyben a Hálózat > FTP kapcsolódás menüpontban beállítod magadnak az 1. pont szerinti adatokat az FTP feltöltéshez.
3.) A Joomla telepítéshez a telepítőben lévő fájlokat kicsomagolod a saját gépeden egy mappába, majd onnan az egészet felmásolod FTP-vel felmásolod a tárhelyedre. (Vigyázz! A fájlnevek kisbetűssé alakítását feltöltéskor kapcsold ki, mert ha helyenként nagybetűs fájlnevek vannak a feltöltendők között, azt meg kell hagyni, különben borul az egész cucc)
4.) Böngészőbe beírod a tárhelyed URL címét, pl. mazsola.uw.hu/
A böngésző nyilván az index.php-t keresi és tölti be. Ha az index.php észreveszi, hogy nincs még mySQL adatbázis létrehozva a honlaphoz, elkezdődik a telepítés. (Gondolom, ilyent már láttál, hiszen a saját gépeden a localhost-on már egyszer telepítettél.) Ez tehát most ugyanúgy megy, csak a tárhely szolgáltató szerverén.
5.) Ha a Jommla telepítés sikeres, belépsz a mazsola.uw.hu/administrator címen a kezelőfelületre.
6.) A Bővítmények > Bővítménykezelő képernyőn elsőként a Telepítés jön be. Itt a feltöltendő csomagfájlt (com_virtuemart.2.0.0_extract_first.zip fájlt) kitallózod a gépeden, és kattintasz a [Feltöltés&telepítés] gombra. A többi megy magától.

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)

Több
11 éve 6 hónapja #379 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: Válasz: Feltöltés

gmate írta: már van egy oldalam a local hoston
ezt szeretném feltenni pl az uw.hura
mivel tudom megtenni kell valami szoftver?
vagy ezt nem lehet megcsinálni és minden amit eddig beállítottam ujra be kell állítani?

1.) Másik kérdésedre adott válaszban erre is kaptál választ: Total Commander. Igen, az is szoftver. :)
2.) Nyilván, amit a localhost-on beállítottál, ugyanúgy be kell majd állítani az ingyenes tárhelyen üzemelő honlapnál is.