Oldal költöztetése új domainre

Több
6 éve 1 hónapja #13283 Írta: Linksys
Oldal költöztetése új domainre téma létrehozva Linksys által
Üdv mindenkinek.

Nemrég óta foglalkozom a joomlával, és már odáig el is jutottam, hogy létre hoztam egy teszt oldalt, amelyet a későbbiek során szeretnék éles tárhelyre tenni, és normális domain néven futtatni. Igazából ez most nem is lényeges. 2 szerver gépem van, az egyiken Linux-Szerver verzió: 5.5.59-0+deb7u1 fut ispConfig webinterface-el és Apache/2.2.22 (Debian), MySQL kliens verzió: 5.5.58, PHP-kiterjesztés: mysqli. Erre a régebbi vasra raktam fel azt a teszt oldalt, amelyet készítek. Tökéletesen működik, noha a fórummal még ott is kínlódok, (keresek egy viszonylag egyszerűen használható, moderálható, és többnyelvű modult).

A problémám a következő, összepakoltam egy erősebb vasat, amelyre feltoltam a debian 9 (Debian Stretch) ISPConfig 3.1.11-el. Ide szeretném átköltöztetni a Joomla 3.8.5 verziót. Akeeba-val a leírásoknak megfelelően elvégeztem az oldal mentését, majd átültetését. Viszont az átültetés után, csak az admin panelt tudom behívni, az elméletileg látható részt 404-es hibával visszadobja a szerver. Az új szerverről annyit érdemes tudni, hogy nem az apache2 kezeli a webszervert, hanem nginx/1.10.3.
Én 2 napja olvasom a neten a különböző hibalehetőségeket, de a configuration.php ben nem igazán látok hibát, vagy csak nem veri ki a szemem. Kwázi az index.php-t nem találja, viszont a gyökérben jelen van. Abszolút tanácstalan vagyok, htaccess-t nem látok a gyökérben, és itt el is akadtam, mert fogalmam sincs, hogy van e hozzá köze. a lényeg, hogy nem hívja be az index.php-t ergo nem találja.

Ha volna valakinek egy ötlete, hogy mit nem látok, megköszönném a segítséget.

Üdvözlettel: Linksys

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 1 hónapja #13284 Írta: freepetya
freepetya válaszolt a következő témában: Oldal költöztetése új domainre
Joomla adminban, ha beállítottad a globális configban a keresőbarát URL-ek használatát, akkor kell .htaccess fájl is, a htaccess.txt -t nevezd át.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 1 hónapja #13285 Írta: Linksys
Linksys válaszolt a következő témában: Oldal költöztetése új domainre
Szia Petya.

Bingo, ez volt a baja, én már a jó Istent is átnéztem, bár htaccess.txt-ból dolgozott, ezt az általad írt módon átneveztem, kikapcsoltam a keresőbarát URL-t és lám rögtön működött a megjelenítendő oldal. Viszont ha ilyen jól ismered a joomla működését, volna még rengeteg kérdésem is, amelyekre próbálok rájönni az oldal fejlesztése során. A menük alakításában akadok még néhány olyan dologba, amit még nem egészen látok át. Anno a seditio cms-el kezdtem, az nekem sokkal egyszerűbb webmotornak tűnt, de már olyannyira kikopott a közismeretből, és talán a biztonsági réseik is egyre nyilvánvalóbbakká váltak, hogy nem sokan használják már. Egy viszonylag egyszerű fórum motort szeretnék még feltenni, de a kunenát próbára téve, elég kaotikusan indult, és hogy csak egy példát említsek rögtön 3 bejelentkező felülettel indult, majd kisebb kutatás után sikerült szinkronizálni az eredeti user adatbázissal. Miután ezzel is megvoltam arra lettem figyelmes, hogy képes belenyúlni a designben meghatározott méretezésekbe és bejelentkezési szövegmezőmet teljesen átalakítja. A lényeg hogy ennek a modulnak is külön adminisztrációs felülete van, amit még szinkronizálni is kell a már meglévő joomla motorral. És nekem leginkább ez okoz még problémát, mert még nem értem az összefüggéseket. Tehát keresnék egy jó fórum modult, ami nem csinál ekkora káoszt számomra:) Te melyiket tudnád ajánlani?

Köszönettel: Linksys

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 1 hónapja #13287 Írta: Linksys
Linksys válaszolt a következő témában: Oldal költöztetése új domainre
Miután működésre bírtam az oldalt, egyre-másra jöttek sorra elő az új hibák, na nekem ebből lett elegem, nincs kedvem heteket eltölteni azzal, hogy melyik hiba mit hoz még magával. Egyszerűbb lesz az oldalt újratelepíteni mintsem napokig szívózni azzal, hogy mi a gond. Számomra annyira átláthatatlan az egész joomla cms, hogy az valami hihetetlen. A fórum új designt csinál magának, és még hadd ne soroljam. Meglátom mire jutok.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 1 hónapja #13291 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Oldal költöztetése új domainre
Egy új CMS használatához sokaknak végig kell járnia a megismerés útját, csak is a kitartó próbálgatás és megismerés lehet célravezető. Ha elakadtál, itt nyugodtan fel tudod tenni a kérdéseidet.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Linksys

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 1 hónapja #13292 Írta: Linksys
Linksys válaszolt a következő témában: Oldal költöztetése új domainre
Szia Balázs!

Köszi a bíztatást :) A következőket csináltam meg. Újra húztam a debian9 et, de már apache szerverrel, és feltettem rá a ispConfigot. Mailrendszer működik, weboldal működik. Noha a joomlával még lesz dolgom, egyelőre az a bajom, hogy mivel privát IP ről futnak a szerverek a certifikációval kínlódok, mert noha működik a mail, de vannak olyan spamszűrők, ahol kapásból banolják az IP címet ha nincs certifikációja. Most ezen dolgozom, hogy ez ne legyen akadály. Mivel a net szolgáltatóm évente egyszer változtatja az ip címem, ha csak manuálisan nem módosítom én, akkor működik minden. A certifikációval kínlódom, hogy biztonságos tanúsítványom legyen arról, hogy a webszerveremmel minden rendben van.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!