- Köszönetek: 0
Honlap visszatelepítése után HTTP ERROR 500
- ChrisMix
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2018 jan. 09 20:44 - 2018 jan. 09 20:53 #1 Írta: ChrisMix
Honlap visszatelepítése után HTTP ERROR 500 téma létrehozva ChrisMix által
Üdv Srácok!
Van egy régi honlapom, lementettem Akeeba-val - gond nélkül lefutott
Visszaraktam Wampserver alá - működik
Elkezdtem egy vadiúj honlapot, új joomla, stb - működik
Megkértek, hogy rakjam már vissza a régi honlapot, mert túrkálni szeretnének még róla, mert nem tudják mi kellhet még az új honlaphoz róla.
Csináltam új adatbázist és aldomaint a szerverre, felmásoltam az archivot+kickstart, minden feltelepedik a szerverre, lefut a visszatelepítés teljesen normálisan, majd amikor törli az install direktorit és indítaná a honlapot - nem jön be az oldal. FTP-n látszik, hogy minden fent van (legalábbis a file-okból úgy tűnik), ott van a szerveren is az index.php - az oldal mégsem jön be... HTTP ERROR 500
Ezt hogyan tudnám orvosolni?
Van egy régi honlapom, lementettem Akeeba-val - gond nélkül lefutott
Visszaraktam Wampserver alá - működik
Elkezdtem egy vadiúj honlapot, új joomla, stb - működik
Megkértek, hogy rakjam már vissza a régi honlapot, mert túrkálni szeretnének még róla, mert nem tudják mi kellhet még az új honlaphoz róla.
Csináltam új adatbázist és aldomaint a szerverre, felmásoltam az archivot+kickstart, minden feltelepedik a szerverre, lefut a visszatelepítés teljesen normálisan, majd amikor törli az install direktorit és indítaná a honlapot - nem jön be az oldal. FTP-n látszik, hogy minden fent van (legalábbis a file-okból úgy tűnik), ott van a szerveren is az index.php - az oldal mégsem jön be... HTTP ERROR 500
Ezt hogyan tudnám orvosolni?
Utolsó szerkesztés: 2018 jan. 09 20:53 ChrisMix által.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- ChrisMix
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2018 jan. 11 09:38 - 2018 jan. 11 09:43 #2 Írta: ChrisMix
ChrisMix válaszolt a következő témában: Honlap visszatelepítése után HTTP ERROR 500
Nézegettem a .htaccess filet, de amit írogatnak, hogy ezt meg azt csináljak vele, teljesen máshogy néz ki az enyém... Az oldal oldpecs.chentaichi.hu aldomain alá van berakva.
.htaccess-ben ennyi van csak:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^pecs2.chentaichi.hu$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.pecs2.chentaichi.hu$
RewriteRule ^/?$ "http\:\/\/chentaichi\.hu\/joomla\/index\.php\?option\=com_content\&view\=archive\&Itemid\=2" [R=301,L]
.htaccess-ben ennyi van csak:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^pecs2.chentaichi.hu$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.pecs2.chentaichi.hu$
RewriteRule ^/?$ "http\:\/\/chentaichi\.hu\/joomla\/index\.php\?option\=com_content\&view\=archive\&Itemid\=2" [R=301,L]
Utolsó szerkesztés: 2018 jan. 11 09:43 ChrisMix által.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2018 jan. 12 18:25 #3 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Honlap visszatelepítése után HTTP ERROR 500
htacces nélkül megy esetleg?
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
- ChrisMix
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2018 jan. 13 10:01 - 2018 jan. 13 10:01 #4 Írta: ChrisMix
ChrisMix válaszolt a következő témában: Honlap visszatelepítése után HTTP ERROR 500
Kitöröltem a .htaccess -t de sajnos nem segített

Utolsó szerkesztés: 2018 jan. 13 10:01 ChrisMix által.
- Motoros
-
- Nem elérhető
- Premium Member
-
Kevesebb Több
- Köszönetek: 14
2018 jan. 13 21:24 #5 Írta: Motoros
Motoros válaszolt a következő témában: Honlap visszatelepítése után HTTP ERROR 500
"Csináltam új adatbázist és aldomaint a szerverre"
Ide telepítetted: oldpecs.chentaichi.
htaccess-re ezt írtad: RewriteCond %{HTTP_HOST} ^pecs2.chentaichi.hu$ [OR]
új adatbázis neve passzol?
adatbázis jelszava stimmel?
pecs2.chentaichi URL nincs behegesztve valahova?
a szerveren tárolt log állományokban mit találtál?
Megkérdezted a szolgáltatót, mit találnak a hiba naplókban?
Milyen a "Van egy régi honlapom" verziója! Milyen környezetet igényel? Feltételezem, mivel Te írtad - "vadiúj honlapot, új joomla, stb" jelenleg már egy 7.x sorozatú php van beüzemelve...
)
Ide telepítetted: oldpecs.chentaichi.
htaccess-re ezt írtad: RewriteCond %{HTTP_HOST} ^pecs2.chentaichi.hu$ [OR]
új adatbázis neve passzol?
adatbázis jelszava stimmel?
pecs2.chentaichi URL nincs behegesztve valahova?
a szerveren tárolt log állományokban mit találtál?
Megkérdezted a szolgáltatót, mit találnak a hiba naplókban?
Milyen a "Van egy régi honlapom" verziója! Milyen környezetet igényel? Feltételezem, mivel Te írtad - "vadiúj honlapot, új joomla, stb" jelenleg már egy 7.x sorozatú php van beüzemelve...

- ChrisMix
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2018 jan. 13 22:39 #6 Írta: ChrisMix
Nem egyezik a két adatbázis neve és valószínűleg a jelszava sem, fogalmam nincs, hogy a pecs2.chentaichi url bele van-e hegesztve, (bármit is jelentsen ez) A naplófile nem jelez ki olyan hibát ami használható is lenne. A régi adatbázis fogalmam nincs milyen lehetett.
Nem tudok semmit a régi oldalról - nem én készítettem és semmiféle segítséget sem kaptam hozzá.
Azt tudom, hogy saját gépre wamp server alá vissza tudtam állítani, így kiszedjek belőle minden infót ami kellett az új oldalhoz, a jóöreg ctrl+c - ctrl+v megoldással, mert még csak az admin felületére sem tudok belépni.
Ezek után mégannyira sincs fogalmam, http 500 hibáról
Szóval olyan vakon tapogatózok a sötétben, mintha alagútban néger negrót szopogatna. 
Csak gondoltam hátha látott már valaki ilyen hibát mint ez a http error 500 és beugrik neki, hogy a .htaccess vagy akármi másik kivülről is beavatkozható file-t módosítva esetleg életet lehet lehelni a régi oldalba - bár az igazat megvallva nem sok értelmét látom, hiszen az új honlap már él, de bogarászni szeretnék a régit, háááátha valami elmaradt...
Reméltem, hogyha wamp alá elsőre felment mindenféle gond nélkül (más adatbázis, más jelszó, más domain), talán a visszarakás is működni fog - sajnos nem így történt.
Nem tudok semmit a régi oldalról - nem én készítettem és semmiféle segítséget sem kaptam hozzá.
Azt tudom, hogy saját gépre wamp server alá vissza tudtam állítani, így kiszedjek belőle minden infót ami kellett az új oldalhoz, a jóöreg ctrl+c - ctrl+v megoldással, mert még csak az admin felületére sem tudok belépni.
Ezek után mégannyira sincs fogalmam, http 500 hibáról

Csak gondoltam hátha látott már valaki ilyen hibát mint ez a http error 500 és beugrik neki, hogy a .htaccess vagy akármi másik kivülről is beavatkozható file-t módosítva esetleg életet lehet lehelni a régi oldalba - bár az igazat megvallva nem sok értelmét látom, hiszen az új honlap már él, de bogarászni szeretnék a régit, háááátha valami elmaradt...
Reméltem, hogyha wamp alá elsőre felment mindenféle gond nélkül (más adatbázis, más jelszó, más domain), talán a visszarakás is működni fog - sajnos nem így történt.
- Motoros
-
- Nem elérhető
- Premium Member
-
Kevesebb Több
- Köszönetek: 14
2018 jan. 14 12:40 #7 Írta: Motoros
Motoros válaszolt a következő témában: Honlap visszatelepítése után HTTP ERROR 500
Állítsd a php verziót 5.3 vagy kisebb értékre...
- ChrisMix
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2018 jan. 14 12:43 #8 Írta: ChrisMix
Gondoltam már rá, de attól tartok, akkor meg összeszakad a jelenleg működő új oldal.
chentaichi.hu
Még esetleg azt kipróbálom, hogy beregisztrálok valami ingyenes szolgáltatóhoz és kipróbálom oda felrakni, hogy véletlenül se sérüljön az új honlap.
chentaichi.hu
Még esetleg azt kipróbálom, hogy beregisztrálok valami ingyenes szolgáltatóhoz és kipróbálom oda felrakni, hogy véletlenül se sérüljön az új honlap.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2018 jan. 16 13:57 #9 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Honlap visszatelepítése után HTTP ERROR 500
Pontosan milyen Joomla! verzió alatt fut az oldal?
- ChrisMix
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2018 jan. 16 14:42 #10 Írta: ChrisMix
Nem tudom pontosan, valami ősrégi 1.35 vagy 1.56 valami hasonló rémlik, tetézi a hibalehetőségeket a régi verzió is.
De mindegy, nem érdekes, majd laptopról megmutatom wampserver alól és tallózgathatják, hogy mit szeretnének még visszarakni (bár már minden fent van a régiről ami kellhet), aztán felejtős. Az új oldal természetesen a legújabb joomlával fut.
De mindegy, nem érdekes, majd laptopról megmutatom wampserver alól és tallózgathatják, hogy mit szeretnének még visszarakni (bár már minden fent van a régiről ami kellhet), aztán felejtős. Az új oldal természetesen a legújabb joomlával fut.