- Köszönetek: 0
Honlap mentése - nem biztonsági okokból
- ChrisMix
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
5 éve 10 hónapja - 5 éve 10 hónapja #12908
Írta: ChrisMix
Honlap mentése - nem biztonsági okokból téma létrehozva ChrisMix által
Üdv Srácok!
A következőt szeretném megkérdezni: adott egy régi joomla honlap (1.5.26), eléggé keszekuszán megszerkesztve, sok al-domaint használva (ráadásul úgy tűnik, minden aldomain alatt külön joomla fut), összevissza információs oldalakkal, keszekusza menürendszerrel, fogalmamnincs adatbázissal.
Ennek az oldalnak a motorját már nemigazán szeretném frissíteni a mostani joomla 3.8-ra, mert igen nagy esélyt látok arra, hogy katasztrófa lenne a vége, az összevissza adatbázisokkal és linkekkel, sablonnal, stb.
Szóval ezt a honlapot leegyszerűsítve és logikussá téve szeretném újra megcsinálni. Arra jutottam, hogy a jelenlegi netes verziót kellene lementenem úgy számítógépre, hogy onnan a szükséges dolgokat vissza tudjam majd lapátolni az új dizájn / joomla alá. Akár fapadosan CTRL+C - CTRL+V, képeket újra feltöltve.
Fórum és egyéb dinamikusan frissülő dolgok nincsenek benne, illetve ami minimális régi hírek vannak, nem érdekes ha törlődnek (ezeket felesleges is lenne visszatöltenem).
Hogyan mentsem le ezt a drááágaságot a gépemre, hogy utána abban tudjak tallózni / linkekeben szereplő pl. doc file-okat lementeni? Milyen javaslatotok lenne erre?
Régen html-ben nem lett volna nagy probléma, mert egyszerűen letükröztem volna a honlapot offline módra - valami hasonló megoldás jó lenne most is...
A következőt szeretném megkérdezni: adott egy régi joomla honlap (1.5.26), eléggé keszekuszán megszerkesztve, sok al-domaint használva (ráadásul úgy tűnik, minden aldomain alatt külön joomla fut), összevissza információs oldalakkal, keszekusza menürendszerrel, fogalmamnincs adatbázissal.
Ennek az oldalnak a motorját már nemigazán szeretném frissíteni a mostani joomla 3.8-ra, mert igen nagy esélyt látok arra, hogy katasztrófa lenne a vége, az összevissza adatbázisokkal és linkekkel, sablonnal, stb.
Szóval ezt a honlapot leegyszerűsítve és logikussá téve szeretném újra megcsinálni. Arra jutottam, hogy a jelenlegi netes verziót kellene lementenem úgy számítógépre, hogy onnan a szükséges dolgokat vissza tudjam majd lapátolni az új dizájn / joomla alá. Akár fapadosan CTRL+C - CTRL+V, képeket újra feltöltve.
Fórum és egyéb dinamikusan frissülő dolgok nincsenek benne, illetve ami minimális régi hírek vannak, nem érdekes ha törlődnek (ezeket felesleges is lenne visszatöltenem).
Hogyan mentsem le ezt a drááágaságot a gépemre, hogy utána abban tudjak tallózni / linkekeben szereplő pl. doc file-okat lementeni? Milyen javaslatotok lenne erre?
Régen html-ben nem lett volna nagy probléma, mert egyszerűen letükröztem volna a honlapot offline módra - valami hasonló megoldás jó lenne most is...
Utolsó szerkesztés: 5 éve 10 hónapja ChrisMix által.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
- Mindent lehet, csak akarni kell
5 éve 10 hónapja #12913
Írta: kovacshazi
Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu
Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
kovacshazi válaszolt a következő témában: Honlap mentése - nem biztonsági okokból
Olyan progival ami letölti az oldalt offline böngészéshez?
download.cnet.com/HTTrack-Website-Copier...2377_4-10039773.html
www.technorms.com/35952/5-ways-download-...ites-for-offline-use
download.cnet.com/HTTrack-Website-Copier...2377_4-10039773.html
www.technorms.com/35952/5-ways-download-...ites-for-offline-use
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
- ChrisMix
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
5 éve 10 hónapja - 5 éve 10 hónapja #12914
ChrisMix válaszolt a következő témában: Honlap mentése - nem biztonsági okokból
Próbáltam régi klónozást a HTTRACK-kal, de sem szedte le normálisan a honlap tartalmát, sokminden elmaradt 
Most arra gondoltam, hogy csináltam egy biztonsági mentést a honlapról - Akeeba-val. Ennek lehet csinálok a saját gépre rendszerhátteret és ide ráklónozom a mentést. Elméletileg így offline-ba működnie kellene?! Nem csináltam még ilyesmit... Az az érzésem a probléma megint ott lesz, hogy 1.5-ös a joomla - fogalmam nincs mit fog szolni majd a visszatelepítéskor a friss rendszerverziókhoz...

Most arra gondoltam, hogy csináltam egy biztonsági mentést a honlapról - Akeeba-val. Ennek lehet csinálok a saját gépre rendszerhátteret és ide ráklónozom a mentést. Elméletileg így offline-ba működnie kellene?! Nem csináltam még ilyesmit... Az az érzésem a probléma megint ott lesz, hogy 1.5-ös a joomla - fogalmam nincs mit fog szolni majd a visszatelepítéskor a friss rendszerverziókhoz...
Utolsó szerkesztés: 5 éve 10 hónapja ChrisMix által.
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
- Mindent lehet, csak akarni kell
5 éve 10 hónapja #12915
Írta: kovacshazi
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
kovacshazi válaszolt a következő témában: Honlap mentése - nem biztonsági okokból
Az Akeeba mentésnek mennie kell WAMP vagy hasonló környezetben is. Azt nem értem hogy miért is lenne ennek a lementett verziónak visszatelepített verziója amikor ebből építed újra egy teljesen üres Joomla oldalba CTRL+C - CTRL+V megoldással az oldalt.
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
- ChrisMix
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
5 éve 10 hónapja #12916
ChrisMix válaszolt a következő témában: Honlap mentése - nem biztonsági okokból
Igen, most pont ezt szeretném kipróbálni majd estére. Felrakom offline wamp alá a mentést, onnan majd ctrl+c +v visszarakosgatom ami kell az új joomlába, leegyszerűsítve, átgondoltan.
Nem csináltam még ilyet, picit rezeg is a léc, addig semmiképpen nem szabad hozzányúlnom a jelenlegi online verzióhoz, amíg nem 1000%-hogy majd vissza is tudom építeni az infókat. (Rengeteg belinkelt doc, pdf saját médida könyvtárból + összevissza más oldalakra mutató linkekről)
Jó lett volna csak simán leklónozni az oldalt, de sajnos úgy tűnik csak ezzel a módszerrel tudom majd biztonságosan visszarakni a dolgokat.
A helyzet meg bonyolódik, hogy van +4 aldomain és ezek mind egy-egy külön felrakott saját joomla alatt... szóval a fődomainnal együtt ezt a mizériát ötször kell végigrágnom, mire összefogom az egészet egy honlapra....
Nem csináltam még ilyet, picit rezeg is a léc, addig semmiképpen nem szabad hozzányúlnom a jelenlegi online verzióhoz, amíg nem 1000%-hogy majd vissza is tudom építeni az infókat. (Rengeteg belinkelt doc, pdf saját médida könyvtárból + összevissza más oldalakra mutató linkekről)
Jó lett volna csak simán leklónozni az oldalt, de sajnos úgy tűnik csak ezzel a módszerrel tudom majd biztonságosan visszarakni a dolgokat.
A helyzet meg bonyolódik, hogy van +4 aldomain és ezek mind egy-egy külön felrakott saját joomla alatt... szóval a fődomainnal együtt ezt a mizériát ötször kell végigrágnom, mire összefogom az egészet egy honlapra....
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
5 éve 10 hónapja #12919
Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Honlap mentése - nem biztonsági okokból
Mindenképp célszoftverrel célszerű elvégezni a költöztetést:
Joomla! áttelepítése (költöztetés)
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu