- Köszönetek: 0
- Fórum
- Joomla!
- Telepítés és költöztetés
- Költöztetés egy fizetős tárhelyről egy másik fizetős tárhelyre
Költöztetés egy fizetős tárhelyről egy másik fizetős tárhelyre
- Zsoltika
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 jún. 07 13:40 #1 Írta: Zsoltika
Költöztetés egy fizetős tárhelyről egy másik fizetős tárhelyre téma létrehozva Zsoltika által
Sziasztok.
Ilyet még nem csináltam. Szeretném atkoltoztetni átrakni az oldalt. Kimentem az adatbázist lementem a tartalmat
Felmesolom a másik tárra a tartalmat az adatbázist is megfelelően beteszem. Mit kell még csinálni hogy zökkenőmentesen menjen minden. Jelzem nincsenek regisztrált felhasználók nincs telepítve semmi market komponens. Sima bemutató oldal gantrival. Mivel ilyet még nem csináltam segítséget szeretnék kérni. A másik szolgálltatonál is megvan a Joomla futtatásának alapkovetelmenye. Ha valaki leirná nekem mire kell ügyelni esetleg a configban mit kell átìrni az alap értékeken kívül. Köszönöm előre is.
Ilyet még nem csináltam. Szeretném atkoltoztetni átrakni az oldalt. Kimentem az adatbázist lementem a tartalmat
Felmesolom a másik tárra a tartalmat az adatbázist is megfelelően beteszem. Mit kell még csinálni hogy zökkenőmentesen menjen minden. Jelzem nincsenek regisztrált felhasználók nincs telepítve semmi market komponens. Sima bemutató oldal gantrival. Mivel ilyet még nem csináltam segítséget szeretnék kérni. A másik szolgálltatonál is megvan a Joomla futtatásának alapkovetelmenye. Ha valaki leirná nekem mire kell ügyelni esetleg a configban mit kell átìrni az alap értékeken kívül. Köszönöm előre is.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- freepetya
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2017 jún. 07 16:08 - 2017 jún. 07 16:09 #2 Írta: freepetya
freepetya válaszolt a következő témában: Költöztetés egy fizetős tárhelyről egy másik fizetős tárhelyre
A configuration.php -ben
Ezen kívül az elérési útvonalat kell átírni.
Vagy használd az Akeeba Backup komponenst a teljes oldal mentésére és új tárhelyen visszaállításra. Ha ZIP formátumban mented a teljes oldalt, akkor egy joomla alaprendszer telepítéséhez hasonló módon kell eljárnod.
public $dbtype = 'mysqli';
public $host = 'localhost';
public $user = 'xxx';
public $password = 'xxx';
public $db = 'xxx';
Ezen kívül az elérési útvonalat kell átírni.
public $log_path = 'xxx';
public $tmp_path = 'xxx';
Vagy használd az Akeeba Backup komponenst a teljes oldal mentésére és új tárhelyen visszaállításra. Ha ZIP formátumban mented a teljes oldalt, akkor egy joomla alaprendszer telepítéséhez hasonló módon kell eljárnod.
Utolsó szerkesztés: 2017 jún. 07 16:09 freepetya által.
- Zsoltika
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 jún. 07 16:45 #3 Írta: Zsoltika
Zsoltika válaszolt a következő témában: Költöztetés egy fizetős tárhelyről egy másik fizetős tárhelyre
Ahogy nézem ezzel a kommponensel egyszerűbb. Akkor ezt kiprobalom mindenképpen. De még nem zarjatok le a posztot hátha kozbejonne valami gigszer. És köszönöm
- Zsoltika
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 jún. 08 09:23 #4 Írta: Zsoltika
Zsoltika válaszolt a következő témában: Költöztetés egy fizetős tárhelyről egy másik fizetős tárhelyre
Na adatbázis importátásakot a következőbe ütköztem
Hiba
SQL-kérés:
/*!40101 SET NAMES utf8mb4 */;
MySQL jelzi: Dokumentáció
#1115 - Unknown character set: 'utf8mb4'
az én adabázisom karakterkészlete ez utf8mb4 . Viszont a másik tárhelyen nincs ilyen csak " utf8 " ezért nem importálja. Ilyenkor mi a tehendő?
Hiba
SQL-kérés:
/*!40101 SET NAMES utf8mb4 */;
MySQL jelzi: Dokumentáció
#1115 - Unknown character set: 'utf8mb4'
az én adabázisom karakterkészlete ez utf8mb4 . Viszont a másik tárhelyen nincs ilyen csak " utf8 " ezért nem importálja. Ilyenkor mi a tehendő?
- freepetya
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2017 jún. 08 09:48 #5 Írta: freepetya
freepetya válaszolt a következő témában: Költöztetés egy fizetős tárhelyről egy másik fizetős tárhelyre
Az utf8mb4 nem túl régi dolog, de az alaprendszer már megkívánja. Egy kérdést megérne a szolgáltatótól.
- Zsoltika
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 jún. 08 09:51 #6 Írta: Zsoltika
a szolgáltató ezt futtatja " PHP5.3 és MySQL 5.1. "
- jemie
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2017 jún. 08 11:30 #7 Írta: jemie
Nem kell megköszönni a hozzászólásomat ha úgy gondolod,hogy másnak nem akarsz segíteni.
jemie válaszolt a következő témában: Költöztetés egy fizetős tárhelyről egy másik fizetős tárhelyre
Nem tudom milyen joomla verziót használsz, de a php 5.3 már nem egy mai darab. Ha esetleg egy régebbi joomla-d van akkor javaslom,hogy frissítsd a jelenlegi legfrissebb verzióra. Ez most a 3.7.2 ami már megköveteli a PHP 7 verziót. Ha ezt nem tudja az új szolgáltató akkor ne is erőlködj, keress másikat.
A lényeg, hogy mindig mindened a lehető legfrissebb legyen.
Éppen tegnap futottam bele egy oldalba ahol az volt a gond, hogy a szolgáltatónak nem volt php7 verziója, így a joomla nem tudott futni rendesen.
A hétvégén olvastam itt egy új témát a szolgáltatókkal kapcsolatban, én azt gondolom mindenki döntse el mit és hova költöztessen. Nézz át inden lehetőséget és úgy válassz. De előbb legyen az oldalad a legfrissebb és akkor nem futsz bele karakter kódolási hibákba.
tárhely választáshoz egy kis segítség.
A lényeg, hogy mindig mindened a lehető legfrissebb legyen.
Éppen tegnap futottam bele egy oldalba ahol az volt a gond, hogy a szolgáltatónak nem volt php7 verziója, így a joomla nem tudott futni rendesen.
A hétvégén olvastam itt egy új témát a szolgáltatókkal kapcsolatban, én azt gondolom mindenki döntse el mit és hova költöztessen. Nézz át inden lehetőséget és úgy válassz. De előbb legyen az oldalad a legfrissebb és akkor nem futsz bele karakter kódolási hibákba.
tárhely választáshoz egy kis segítség.
Nem kell megköszönni a hozzászólásomat ha úgy gondolod,hogy másnak nem akarsz segíteni.
- Zsoltika
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 jún. 08 13:24 - 2017 jún. 08 13:25 #8 Írta: Zsoltika
Náuk van az a tárhely amire át szeretném telepiteni
és azt írják az óldalukon hogy " minden webes csomag alkalmas PHP7 futtatásra és adatbázist is tartalmaz " szóval vajon hogy is van ez?
és azt írják az óldalukon hogy " minden webes csomag alkalmas PHP7 futtatásra és adatbázist is tartalmaz " szóval vajon hogy is van ez?

Utolsó szerkesztés: 2017 jún. 08 13:25 Zsoltika által.
- jemie
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2017 jún. 08 13:29 #9 Írta: jemie
jemie válaszolt a következő témában: Költöztetés egy fizetős tárhelyről egy másik fizetős tárhelyre
Így van. A leírás szerint alkalmas. Itt az a lényeg,hogy ahonnan költözteted, ott meg tudod-e oldani, hogy az oldal megfeleljen az új tárhelynek.
Ha nem, akkor töltsd le, xampp-on telepítsd javíts ki minden hibát és költöztetheted az új tárhelyre.
Ha nem, akkor töltsd le, xampp-on telepítsd javíts ki minden hibát és költöztetheted az új tárhelyre.
- Zsoltika
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 jún. 08 13:34 #10 Írta: Zsoltika
Saját tárhelyem alkalmas persze. Azzal nincs baj. Annyit kell tudni hogy nekem van egy fizetős tárhelyem ami fullos. És barátoknak ott csináltam egy oldalt mert a sajátomat még is csak könyebben használom. A barátom tárhelyén egy WP volt. Na megcsináltam az oldalt és akkor göndoltam költöztetem. De hopp ez fogadott amiket leírtam. Jelzem 2 nyelvű az álltalam készített oldal. Nem szeretném ujra kezdeni a másikon.