- Köszönetek: 0
- Fórum
- Joomla!
- Telepítés és költöztetés
- Akeeba kickstart telepítése közben Database server error reply: ErrNo #2006 hiba
Akeeba kickstart telepítése közben Database server error reply: ErrNo #2006 hiba
- Dzserik
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2015 jún. 16 21:41 #1 Írta: Dzserik
Akeeba kickstart telepítése közben Database server error reply: ErrNo #2006 hiba téma létrehozva Dzserik által
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Következő a helyzet, hogy akeeba backupnál a következő hibát kapom és nem tudom hol hibázok, vagy hol nem jó a beállításom. Ez is okozhatja "bekapcsolásra került a fájlok kisbetűre alakítása" ? hol tudom ellenörizni?
Hibaüzenet:Database server error reply:
ErrNo #2006
Adott egy laptop win8.1 és wampserver(wampserver2.5-Apache-2.4.9-Mysql-5.6.17-php5.5.12-x64) csinálok egy oldalt és ott minden rendben működik. le tudom menteni az oldalt és vissza tudom állítani.
(joomla 3.4.1)
De, egy asztali gépre szerettem volna átrakni egy mentést win8.1 wampserver (wampserver2.5-Apache-2.4.9-Mysql-5.6.17-php5.5.12-32b) fut , simán felmegy a joomla 3.4.1 és minden ami kell, de ha a laptopról próbálom visszarakni a lementett oldalt a feni hibaüzenet jelenik meg. Az adatbázisban pedig 29db táblát létrehoz és kiáll ha hibaüzenettel. :-X
Mi lehet a probléma megoldása?
Köszönöm előre is a segítséget.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Következő a helyzet, hogy akeeba backupnál a következő hibát kapom és nem tudom hol hibázok, vagy hol nem jó a beállításom. Ez is okozhatja "bekapcsolásra került a fájlok kisbetűre alakítása" ? hol tudom ellenörizni?
Hibaüzenet:Database server error reply:
ErrNo #2006
Adott egy laptop win8.1 és wampserver(wampserver2.5-Apache-2.4.9-Mysql-5.6.17-php5.5.12-x64) csinálok egy oldalt és ott minden rendben működik. le tudom menteni az oldalt és vissza tudom állítani.

De, egy asztali gépre szerettem volna átrakni egy mentést win8.1 wampserver (wampserver2.5-Apache-2.4.9-Mysql-5.6.17-php5.5.12-32b) fut , simán felmegy a joomla 3.4.1 és minden ami kell, de ha a laptopról próbálom visszarakni a lementett oldalt a feni hibaüzenet jelenik meg. Az adatbázisban pedig 29db táblát létrehoz és kiáll ha hibaüzenettel. :-X

Mi lehet a probléma megoldása?
Köszönöm előre is a segítséget.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2015 jún. 16 22:55 #2 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Akeeba kickstart telepítése közben Database server error reply: ErrNo #2006 hiba
A legfrissebb Akeebát használod? A biztonsági másolat készítése hiba nélkül lefutott, nem mutat valami eltérőt a log fájl?
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
- Dzserik
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2015 jún. 17 07:08 #3 Írta: Dzserik
Dzserik válaszolt a következő témában: Akeeba kickstart telepítése közben Database server error reply: ErrNo #2006 hiba
Mind a két gépen ugyan azt a telepítőket használom, ugyan azt a verziókat.Annyi a különbség, hogy a laptop 64 bit-es wamp server a pc pedig 32-bites wamp server van .
Ha a laptopon lementett zip-et vagy jpa-t visszaállítom egy frissen felrakott joomla 3.4.1-re akkor gond nélkül megy , de pc-n Hibaüzenet:Database server error reply:
ErrNo #2006 hibával meg áll a jpa, se a zip formátum is.Létrehozza az adatbázist és a benne 26db táblát is.
És ezt megpróbáltam már két w8.1 környezetben és egy win 7-eskörnyezetben is és ott is ua.
Ha a laptopon lementett zip-et vagy jpa-t visszaállítom egy frissen felrakott joomla 3.4.1-re akkor gond nélkül megy , de pc-n Hibaüzenet:Database server error reply:
ErrNo #2006 hibával meg áll a jpa, se a zip formátum is.Létrehozza az adatbázist és a benne 26db táblát is.
És ezt megpróbáltam már két w8.1 környezetben és egy win 7-eskörnyezetben is és ott is ua.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2015 jún. 18 11:04 #4 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Akeeba kickstart telepítése közben Database server error reply: ErrNo #2006 hiba
Külön készíthetsz az adatbázisról is mentést, és külön felteheted Akeeba nélkül is, vagy esetleg megpróbálhatsz a Wampserver helyett egy másik fejlesztési környezetet pl. az
EasyPHP
-t.
- Dzserik
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2015 jún. 18 16:51 #5 Írta: Dzserik
Dzserik válaszolt a következő témában: Akeeba kickstart telepítése közben Database server error reply: ErrNo #2006 hiba
köszönöm az infókat, de megoldódott.
pc-n a mysql ini-ben módosítottam max_allowed_packet = 100 M-ra wait_time = 150reés már le is fut hiba nélkül.
pc-n a mysql ini-ben módosítottam max_allowed_packet = 100 M-ra wait_time = 150reés már le is fut hiba nélkül.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2015 jún. 18 17:37 #6 Írta: Balázs
Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy egy nagyobb adatbázis esetén növelni kell az értékeket, de általában elég szokott lenni az alapértelmezett beállítás. Egyébként itt nem is volt jel erre, de az a lényeg, hogy megoldódott.
- Dzserik
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2015 jún. 18 20:54 #7 Írta: Dzserik
De nem igazán értem, hogy a laptopon a az alap mysql ini fut és ott nem módosítottam benne semmit és hiba nélkül fut. pc-n miért kell neki módosítani.
Ennyit számít egy kis gép teljesítmény különbség?
Azért köszönöm a rám fordított időt.
Ennyit számít egy kis gép teljesítmény különbség?

Azért köszönöm a rám fordított időt.